Regisztráció Blogot indítok
Adatok
McRonald

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2009. december 28-án, 17 órától került megrendezésre Mile Lajos választmányi tagunk Saját bőr (rendszerváltó történetek) című új könyvének bemutatója Budapesten. Az esemény meglehetősen kötetlen hangulatban zajlott, és Lajos ezt csak tovább fokozta azzal a három…..
Kóczián Péter Cigányok ideje 2009.02.14 01:10:21
 Már megint az álszentség tombol és a cigányok ügye ismét csak pártpolitikai küzdelemként válik fontossá.Az alábbi írásban a politikai interakciókat elemzem, majd a nyilvánosság működtetésére teszek javaslatot.Az álszentségről – A Magyar Demokratikus Charta csak…..
McRonald 2009.02.14 12:04:08
@hepe: Ez azért lehet így, mert a "nincstelen cigányság" szorul védelemre. A "gazemberségeikből milliomossá váló" emberek megfékezése az állam feladata lenne. Az pedig szép lenne, ha ők támogatnák az elmaradottabb rétegeket, de az sajnos nem életszerű, hogy aki tisztességtelenül szerzi a pénzét, az a rászorulók között osztja szét. Nem mindenki születik Robin Hood-nak. :) És a saját tapasztalataim szerint ez a réteg a cigányság egy elenyésző kisebbsége, nem ez az általános. Én Miskolcon élek, annak idején szemtanúja voltam az öreg Lakatos fényűző gyászmenetének, nem tagadom az általad leírt jelenség létezését, de ahogy a többségi társadalomban, náluk is csak egy szűk rétegről beszélhetünk. A Dunántúlon lehet, hogy kevésbé szűk, de arrafelé se hiszem, hogy az a jellemző.

Az SZDSZ-szel kapcsolatban pedig... hát lehet hogy igaza van. :)