Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Papp Magor

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Adminisztratív úton vetne véget a kormány a szakorvosok külföldre vándorlásának. A frissen vizsgázott szakorvosokat 2009-től kormányrendelet kötelezné arra, hogy négy évig abban a kórházban dolgozzanak, amelyikkel rezidensként tanulmányi szerződést kötöttek. A Fidesz…..
Papp Magor 2009.02.14 02:52:56
Kedves Ököl!

A kritikát mindig köszönettel fogadom. Ez esetben viszont egy újságíró pontatlan idézetéről van szó, ami abból eredt, hogy a korrektúrára bekért anyag végül a láttamozásom nélkül publikálásra került (erre a legjobb bizonyíték, hogy a Magyar Rezidens Szövetség neve is pontatlanul van idézve...).
Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet. Fogom kérni a javítást.

Jómagam mindig is elleneztem, hogy a szakképzésen túl bármilyen megkötés érje az orvosokat. Ezt tükrözi a hivatalos állásfoglalásunk is, amit az új tervezethez benyújtottunk a minisztériumnak (ezt a rezidens.blog.hu -n és a
www.rezidens.hu -n hamarosan közzétesszük).
A pontos idézet, bár még így is a szövegkörnyezeten kívül van:

"Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség megbízott elnöke szerint legfeljebb azt lehet elvárni, hogy a rezidens hat évből legalább hármat Magyarországon töltsön. Ha ezt nem teljesíti, a kinti munkájáért kapott bérekből biztosan vissza tudja majd fizetni a képzés árát. - A hiányszakmákban biztosított bérezésért a hűségnyilatkozat elfogadható, de ha a többieknek is adunk három év mozgásteret, egy sor előnyös dolgot hozhatnak a hazai egészségügynek. Szakmát tanulnak, tapasztalatokat gyűjtenek, nyelvtudást szereznek és egzisztenciát teremtenek - mondja az elnök"

Az államtitkár asszony nyilatkozatára is volna reagálnivalóm, mint ahogy azt a megfelelő fórumokon meg is tettem, de erre a blog nem alkalmas felület.


üdvözlettel:
Magor