Regisztráció Blogot indítok
Adatok
koma87

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Eurosport most ünnepli 20. szülinapját, így mi a blogon egy kis visszatekintéssel emlékezünk meg a jeles alkalomról. Nézzük kik nyerték a 20 évvel ezelőtti Grand Slam tornákat, kik voltak a világ legjobbjai, és hogy mennyi idősek voltak akkor a világ mostani legjobbjai. (Az…..
koma87 2009.05.22 00:02:41
@agimano: Szerintem azért szervál "lassúakat", mert nyesett adogatásoakt üt. Plusz bár tény, hogy nehezebb kettőshibát ütni nyesett vagy pörgetett adogatásnál a labda ívéből adódóan, de helyezni is nehezebb. És ha így nézzük azért elég brutálisak azok a szervákat. Főleg ha még azt is hozzávesszük, hogy balkezes és előny oldalnál fonákra ütve teljesen kinyitja a pályát.

Egyébként az egyetemen az egyik volt tanárom (kar dékánja) teniszezik úgy, hogy egyik kézzel szervál, a másikkal meg játszik :) Legalábbis ezt állítja.
Kedvenc könyv. Aki szeret szépirodalmat olvasni, az ne nagyon nézze meg a következő videót, kicsit elkeserítőek a válaszok. Simonnál nem érhet minket meglepetés, aki a kedvenc kaja kérdésre a McDonalds választ adja, annál nem lehet másra számítani, minthogy nem olvas egyáltalán.…..
koma87 2009.05.15 03:00:51
@Esticsapás: Bár én nem olvastam a könyvet, de így a kommentekből olyasmi lehet, mint a Kis herceg. Mást mondani valója van a gyerekeknek és mást a felnőtteknek. Bár igazság szerint Rafából kinézem a gyerekmeséket, úgyis olyan Maugli feje van :D
koma87 2009.05.15 03:04:09
@koma87: Kissé késő van, elnézést az elírásért: A kis herceg; mást helyett más; mondanivalója egyben
Kleybanova megverte Venust, Mauresmo meg Zhenget, és ez azt jelenti, hogy eddig mindössze három kiemelt jutott a legjobb tizenhat közé. Jankovic, Dementieva és Wozniacki. Ma még bejuthat újabb három (Safina, Kuznetsova, Azarenka), de a hat is nagyon kevés. Nem nagyon emlékszem ilyen női…..
koma87 2009.05.13 10:49:13
@Mlada Bosna: mondjuk a magyar női teniszben

Tudja valaki mikor lesz a meccs? Gondolom mivel Azarenka kiemelt, mutatni fogják őket.
Ivan Lendl úgy nyilatkozott a napokban, hogy félti az amerikai teniszt. Ha belegondolunk, azért nem minden alap nélkül teszi. Közeleg a Garros, ahol most ünnepelhetik majd Andre győzelmének tizedik évfordulóját, nem sok reménnyel, hiszen az elmúlt három évben össze-vissza három…..
Nem volt túl sok választásom, hogy elinduljak-e Madridban, vagy nem. Nem tehetem meg, hogy dollárezreket kidobjak az ablakon. Épp házfelújítás kellős közepén vagyok. Nem tudom, mások hogy vannak vele, de számomra 75 ezer dollár nagyon sok pénz. A házam teljes berendezésének ára.…..
Madridhoz.Fiúknak. ..
Nehéz lenne azt mondani így látatlanban, pusztán a számok alapján, hogy Ági élete legjobbját nyújtotta volna. Az első szettben négyszer vesztette el az adogatását, még a megnyert másodikban is kétszer, de: nyert. Két óra és tizenegy perc alatt. Következik vagy Azarenka vagy…..
Bár a gyűrűs duma sem gyenge. Ja és a swingben benne van a kétkezes fonák.  ..
koma87 2009.05.08 08:52:13
@Count Adyn: De ebben benne van, hogy erőtartalékok mobilizálhatók.

Én úgy vettem észre, hogy kiáltással, nyögéssel bármilyen helyzetben növelhető a fizikai teljesítmény (és lehet, hogy a légzéssel függ össze, de attól még növelhető). A teniszben pl. erősebbeket, agresszívabbakat lehet ütni, és szerintem a küzdősportoknál is előjön.
De persze ez lehet, hogy nagy tévedés, mások véleményét is meghallgatnám még :D
koma87 2009.05.08 10:36:06
@noriega77: De ez még nem cáfolja azt, hogy nyögésekkel nagyobb erőt lehet kifejteni.
Sőt lehet, hogy épp azért fáradnak el hamarabb, mert nagyobb az erőkifejtés.
A helyzet az, hogy Woznackitól salakon ki lehet kapni. Kettőben is. Mondjuk az öt megnyert játék nem valami sok, de ez tök mindegy. A gond az az, hogy Ági pillanatnyilag csak 30. a világranglistán, tehát egy ilyen tornán, ahol majdnem mindenki elindul, ez kevés a kiemeléshez. És így…..
koma87 2009.05.05 07:46:19
@Emica: Megértem a Te álláspontodat is, elhiszem, hogy rossz érzés, hogy Ági-t nem csak dícsérik. De mostanában azért születnek Róla ilyen írások, mert nincs elől a ranglistám, viszont mindenki tudja, hogy ott lenne a helye, és ez szomorúsággal tölt el mindenkit.
Egyébként pedig, lehet, hogy Bordin-nak címezted a post-ot, mivel azonban ez egy blog, erre izgalmasabb volt reagálni.
És még mielőtt megkövetnél, azért nem hajrá-ágizom, mert hajrá-másozni sem szoktam :) én ilyen vagyok, a közvetítések idejére tartogatom, nem a blogba.

Az eredeti bejegyzéshez meg az lenne a hozzáfűznivalóm, hogy Áginak lehet nem a legerősebb tornákon kéne indulnia, szerezhetne egy kis önbizalmat, meg pontokat. De azért nagyon jó volt látni a tv-ben megint!
koma87 2009.05.05 17:12:17
@.:Zoltán:.: az egyetemen a tenisztanárom azt mondta egyszer, hogy az a sztár, aki magánrepülőgéppel jár, és mikor leszáll egy repülőtéren, vörös szőnyeget gurítanak elé :D
Roger-Nole H2H7-3-ra vezeti az egymás elleni mérleget Roger, és mindkét salakon játszott meccsüket ő nyerte. Nem sokkal ezelőtt azonban kikapott Miamiban Nolétól három szettben. Djoko kétszer egymás után még soha nem tudta legyőzni a svájcit. Egyik legjobb meccsüket viszont Nole…..
koma87 2009.05.02 16:55:41
@sylar_88: az a baj, hogy nem csak a röptéjével kapcsolatban fordulnak elő kisebb-nagyobb hibák mostanság
koma87 2009.05.02 17:00:33
@redbirds: Az esőszünet alatt biztos lemerevedett fizikálisan, mentálisan meg úgy gondolta övé a meccs. Kíváncsi vagyok, hogy 3-1nél ha nem üti világgá a break-labdáját, és 4-1 lesz, akkor mi történt volna. De persze nincs olyan sajnos, hogy volna...
Természetesen nem láttam Ági valamennyi meccsét az elmúlt másfél évben. Az eredmények ismereteében bátran mondhatom, hogy hála Istennek. De azért láttam jónéhányat. És azok közül amiket láttam, ez volt a leginkább előremutató szett. Messze...
Ez esetben nem tört el az ütő. A hatásvadászat kedvéért: viszont folyt a vér... ..
koma87 2009.04.21 17:52:26
@piiirsz: valószínűleg nem fájt neki, annyira fel volt spanolva, hogy az adrenalintől nem érezte szerintem. Meg egyébként sem volt egy mály seb.
Nem tudom, hogy van-e a teniszben levédetett mondat.De ha igen, akkor ez biztos az. ..
koma87 2009.04.17 22:59:40
Ahhoz képest, hogy az elmúlt egy évben alig játszott, Ahhoz képest, hogy az elmúlt fél évben szinte egyáltalán nem, Ahhoz képest, hogy egyes pletykák szerint már nem is fog, Ahhoz képest, hogy szerencsére ritkán látjuk make-up nélkül, Ahhoz képest, egész jól elvan Maria…..
Nolénak egyelőre maradt még egy pici kis előnye Murray-vel szemben, de igen könnyedén elveszítheti a harmadik helyét a salakpályás szezonban. És ehhez még az sem kell, hogy ő maga gyengébben játsszon mint tavaly, elég ha a skót jobban. A gondolatnak persze van egy tükörképe is:…..
Andy simán, kettőben megverte Nolét és ezzel a harmadik Masters 1000-es tornáját nyerte tavaly nyár óta. Cincinatti, Madrid és most Miami, plusz még az Indian Wellsi döntő. Meg egy US Open finálé. És tornagyőzelem Szentpétervárott, Rotterdamban valamint Dubaiban. Lehet szeretni,…..
koma87 2009.04.05 22:46:23
@viktor78: hát én azért nem állítanám, hogy simán meg tudja verni az első hármat. Igen, egy rossz formában játszó Federert vagy Djokovicot, vagy egy sérült Nadalt lehet, hogy simán
Viszont úgy gondolom ez a lendület nem fog sokáig tartani, szerintem beképzelt lesz egy idő után, és ez majd meggyilkolja a játékát. Illetve nem értem, hogy néha mért esik passzivitásba és folyamatosan csak visszapanyesegeti a labdákat. De ez persze csak az én véleményem, elnézést a Mőri fanoktól, illetve reméljük nem így lesz, mert azért jó a tenisznek, ha sűrűsödik a világranglista eleje.
Mőri salakpályás szezonjára leszek kíváncsi, mert az tény, hogy keménypályán elég durván játszik az utóbbi időben. Vajon a salakon erősen kifelé csavarodó magasra pattanó labdákból ugyanolyan jól tud-e return-özni, illetve a második adogatásával nem lesz e probléma a lassúbb borítás miatt? De ha ezek nem jelentenek gondot, lehet hogy ott lehet a salakon is a döntők környékén, de hogy világelső legyen, ahhoz soakat kell melóznia.
Hát ezért megérte fennmaradni, nagyon nagy meccs volt. Gratula mindkettőjüknek, hiszen Rafa bűnrosszul játszva is majdnem megnyerte a mérkőzést, az első három meccslabdánál pedig megmutatta, mekkora versenyző (a döntő szettben alig ment be első szervája, a három meccslabdánál…..
Salakblog - Minden, ami tenisz Gil 2009.03.31 15:13:00
A portugál teniszről az az utolsó emlékem, hogy még 95-ben, amikor itt játszottak a Davis Kupában, Noszály Sasa játszotta a nyitó meccset Emanuell Coutoval, ahol az első játszma rövidítésében a vonalbíró jó érzékkel egy második szervánál mondott be lábhibát. Sasának. A…..
Az első meccsüket még Rog nyerte 2005-ben a bangkoki döntőben, és akkor igen komoly jósnak kellett lenni ahhoz, hogy valaki megmondja, hogy így alakul majd kettejük párharca, ahogyan alakult az elmúlt egy évben.Vagy nagyon kellett érteni a teniszhez.Majd egy évvel később, amikor…..