Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vhm

0 bejegyzést írt és 481 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor két hete elektronikus könyvolvasóján Justin D. Gawronski folytatni akarta Orwell 1984 c. művének olvasását, az egyszerűen eltűnt a képernyőről. Gyorsan kiderült, hogy nem csak onnan, de a gép memóriájából is. A srác ekkor kezdett el izzadni, mivel a könyvet nyári…..
Fene tudja, mikor volt utoljára olyan, hogy nem a könnyebbik végét fogtam meg a blogolásnak ahogy szoktam és saját történetet osztottam meg veletek. Én sem emlékszem rá, gondolom más sem nagyon jegyezte a dátumot, mindenesetre nagyon régen volt, úgyhogy itt az ideje a következőnek.…..
A vásárlók nem is sejtik, milyen rejtett terhek kapcsolódnak egy-egy megvásárolt lakáshoz. A csatornához csatlakozást elvileg egy önkormányzati rendelet is előírhatja. Kedves Zugügyvéd!Az én esetem sem egyedi , de nincs ahivatal szerint más megoldás, mint fizetni.Vásároltam…..
8ker Lokomobilgőzgépkezelő 2009.07.29 15:43:00
 Szép szó, mi? A Google nem is ad ki találatot erre, pedig bizonyítékom van rá, hogy leírva láttam: Na, mi lehet ez?A helyes megfejtők között kisorsolunk egy Józsefváros újság egy éves előfizetését! :)..
vhm 2009.07.29 20:04:30
Esztert tényleg sokkolhatta ami vele történt, mert több felkiáltó jelet használt mint pontot. A felháborodása azonban teljesen érthető, mert a másik autósban még csak fel sem merült, hogy oldalra kéne nézni, hátha ott van valaki. Pluszban pedig még annyit súgnék sztorink naív…..
A finnek nyelvi rokonságban vannak a magyarokkal, körülbelül ez az egy közös van velük. Természetesen a műszaki vizsgáztatás is másképp működik mint idehaza. Bár Attila hadilábon áll a gépeléssel, vagy nem működik neki rendesen a szóköz a billentyűzetén, ezért kicsit…..
autózz! Jogosan szóltam be neki? 2009.07.27 12:40:00
Többen szóvá tettétek már, hogy a bevezetőmben én miért is nem fejtem ki a véleményemet. Ennek több oka is van, a legfontosabb, hogy ne én legyek az, aki bármilyen irányban is befolyásolja a véleményeteket egy adott helyzetről, a másik meg az, hogy így legalább nem velem akar…..
vhm 2009.07.27 21:56:16
@Simet: "Amióta ez az idióta "mindent a gyalogosokért" rendelet van, azóta egyre idiótább módon, körül se nézve lépnek le az uttestre. :("

Nincsen. Etéren 30+ éve változatlan a kresz.
Csak sok a cirkusz a tévében, a médiában és ez segít a helyzeten. Nem is keveset, szerencsére.
Volt már sokszor arról szó, hogy az elfogyó sávban szabad-e és illik-e előremenni, ha a másikban szép libasorban gurulnak előre az autósok. Erről megoszlanak a vélemények, sokszáz kommentben feszültetek már egymásnak. László most egy érdekes dologra figyelt fel. Amikor egy…..
vhm 2009.07.23 19:33:55
@Venesz: "Vegyünk egy analóg példát.
Áll egy kasszánál türelmesen 10 ember.
Jön a türelmetlen vevő, látja, hogy tizen állnak, erre előremegy mellettük jobbról, vagy balról a kosarával (már ahol lehet persze, és nincsenek korlátok) és az éppen soron következő elé benyomul. Boltban ilyen beengedés nincs, nem is próbálja meg senki. Akkor autóval miért is lehet ugyanezt?"

Azért bazdmeg, mert az úton két kurva sáv van, amiken szabad haladni. A boltban pedig egy sor áll sáv nélkül egy pénztárhoz. Ez annyira analóg, mintha a vinyón lévő adatsávokat hasonlítgatnám az autópályához...

és hányan mondják még ezt a példát, úristen.
vhm 2009.07.23 23:04:44
@bomi: adott két forgalmi sáv. mindkettőben szabályos haladni. miről beszélsz? pénztáros? haha :D

ui: ezek szerint te is szereted feltartani a sort. majd eltolnak/eltollak, nyugi.
Aki még nem olvasta a mai bkv-s személyzetis mókát, semmiképpen ne hagyja ki, frenetikus (21 hónapig havi 4millára fizetnek egy luvnyát, akit 96 milliós végkielégítéssel "bocsátottak el"). A társaság elmúlt 20 évnyi tevékenysége és a kortárs politikai viszonyok arra…..
Az alábbi zsákutcában lakók közül valamelyik biztos elnöke a szülői munkaközösségnek, a férje önkéntes tűzoltó és polgárőr, a szomszédaik pedig kerületi képviselők lehetnek. Elintézték ugyanis nagy összefogással, hogy nyugalmuk legyen az átmenő forgalomtól. Rica Maca…..
Nem újdonság, hogy a biztosítók mindent megtesznek, hogy egyáltalán ne, vagy minél kevesebbet kelljen kifizetniük a károsultnak, néha egészen nevetséges dolgokba kapaszkodva, jogszabályokat kicsavarva. József esetében is elég érdekes kibúvót talált a biztosító, kiegészítve…..
Romániában is vannak magyarok, Tpapa is egy ilyet foghatott ki utazása során, vagy legalábbis az illető értette, mit mondott neki. És nem szépet. Az meg jól fel is húzta rajta magát. Azért írom meg ezt a kis szösszenetet, ha valaki azt hinné, hogy máshol Kánaán van, tegyen le…..
Nyilvánvaló, hogy Andrea esetének akkor kellett megtörténnie, amikor éppen sietett volna valahová. Persze egyértelmű, hogy akkor probléma, a kapu elé parkolás, ha épp mennél, természetesen időre. Ilyenkor pedig indulhat a tulajdonos felkutatása, miközben a fejünk egyre inkább…..
Mi is lenne ezzel a bloggal, ha nem lennének ilyen baromállatok, mint akivel Kuk22 került egy utcába? De mivel vannak, így posztolható anyagunk is akad bőven, lassan elkezdhetnétek megvesztegetni mindenféle villányi borokkal, aranyrudakkal, ha be akartok kerülni. Meg akkor is, ha nem…..
vhm 2009.07.19 21:39:02
vhm 2009.07.19 21:41:06
@pafff: Kassák Lajos u kellemes, hullanak ott az úrvezetők, mint a legyek...
Azt a marha nagy hibát követte el Lantraman, hogy amellett, hogy ott lakik ahol, még autója is van. Azon a környéken amúgy sincs túl sok parkolóhely, de most a Vízművek és egy társasház felújítása miatt az egész utca szét van kapva. De legalább arról az egy házról nem fognak…..
Magpet azt hiszi, hogy övé az egész város és oda parkolhat, ahová akar, ráadásul ezt még ingyen is szeretné. Hát nem. A Centrum szedi a pénzt, a társasház meg igyekszik megoldani a zsúfoltság kérdését a belvárosban. Nem ez a normális? Azt nagyjából megszoktuk, hogy a…..
Lányok/fiúk,eddigi legtöbb oldalletöltést produkáló posztunk, A közösségépítő oldalak után ismét visszakanyarodunk a témához. Na nem azért, mert annyira bulvárosodni szeretnénk vagy még több kattintásra vágynánk, de két kedves rajongónkat is megihlette az egyre divatosabb…..
Alapból kockázatos olyan úton közlekedni, ahonnan nem várt akadály, pl. baleset esetén nincs hová menekülni. Ilyen az M0 is, de ott legalább ha nincs nagy gáz, ki lehet kerülni az összekoccant autókat. A Ferihegyi Repülőtérre Vezető út esetében már nagyobbak a problémák,…..
Néhány nappal ezelőtt megkeresett Sevi, hogy volna neki egy honlapja, ahol térképen megjelenítve látható, hogy mikor és hol mérnek sebességet a rendőrök - egyelőre csak Budapesten - és mi benne lennék-e egy linkcserében. Az információ nem új, táblázatos formában a rendőrség…..
Egy szerencséje van Balázsnak, hogy nem hétköznap, csúcsidőben akart Budáról a belváros érintésével a Váci útra jutni, mert szegény azóta is ott ülne kiürült tankkal a Nemzeti Múzeum előtt, felvágott erekkel, összevérezve az üléskárpitot. Most hétvégén szombaton dolgom…..
vhm 2009.07.08 22:56:21
@107!: Sajnos a hülyeségnek csak alsó határa van... Én láttam már rendőr feltartott bottal minden irányból tilosat jelzett, ugye váltáskor egy másik is felemeli a villámhárítót és besétál majd az előző helyét átveszi. Végig tilos, két rendőr is mutatja ugye.
Namost eközben minden irányból állt a forgalom, pár másodperce biztosan. Ennek ellenére egyik irányból volt egy üres sáv (a mellette levő állt!), kb 50-el a vénember egy lada samarával észre sem vette szerintem, hogy itt bármi is gyanus, úgy áthajtott! A rendőrökön látszott, hogy ez még nekik is sok volt :)

És az ilyenek is vezetnek, katasztrófa.
Nagydarab is, taxis is volt, akivel K. G. megismerkedett tavasszal, ez már önmagában is baljós összetétel, meg ugye amúgy is ritka, hogy egy ilyen találkozásnak pozitív vége legyen, ezúttal nem is lett. Nem friss történet,de azóta már történt egy meghallgatás is, ezt és ennek a…..
vhm 2009.07.07 19:25:25
@Jack__Bauer: Jól értem, hogy te ott álltál, amikor ő belédjött? FOntos, egy ideje álltál, nem pedig menet közben voltál.

Az itt a fontos, hogy neki -mint védett úton haladónak- a kereszteződés teljes szélességében elsőbbsége van. Tehát ha épp sávot vált akkor is. Ha nem indexel, akkor is. (a teljes szélességben elsőbbségre bírósági jogegységi határozat is van)

viszont. Ha te ott álltál, félig a buszsávban és ő látott, kikerülhetett volna - mondjuk úgy, hogy nem vált sávot ott, akkor ő a hibás. Ha mozogtak a járművek, akkor kb nem adtad meg az elsőbbségét. Viszont ekkor is, de egyébként is ő szabálytalanul lépett át záróvonalat, tehát ott nem kellett rá számítanod... Másik dolog meg, reméljed, hogy jegyzőkönyvben van, hogy ő sokat dudált, stb. Hát bíróság előtt érvelés, hogy ha volt ideje dudálni, miközben látszott, hogy nem tudsz "repülni fel" el az útjából, akkor miért nem vészfékezett (gyanítom), illetve miért is fejezte be a sávváltást. simán visszamehetett volna oda, ahonnan jött.

Ennyi. De mindezt megfellebbezni, tárgyalást kérni, közlekedési ügyekben jártas ügyvéd, idő, némi pénz... Döntsd el, megéri-e. Szerintem a záróvonal + a sávváltás + félig kint vagy és állsz bőven elég a nyeréshez. Bionyítani sokmindent nehéz, de hátha már elszólta magát...
Igen furcsa Sanyci levele, ilyenről még eddig soha nem hallottam. Az még oké, hogy a rendőrök fényképezgetnek, biztos megvan az okuk rá, bár nem hiszem, hogy ők szoktak matricát ellenőrizgetni, maximum besegítenek, ha teljes, pihenőbe terelős ellenőrzés van. Sebességet meg inkább…..
A megértés nagykövete korábban már küldött nekünk sztorit, de a szokásos és akkor is érvényes "mindig a posztíró a hülye" elv sem vette el a kedvét, hogy ismét kopácsoljon egy keveset a klaviatúráján és megüzenje nektek, nem minden nagydarab és nagyon rövid…..
Sajnos igen jellemző Magyarországon, hogy ha valaki parkoló autónak okoz sérülést - és sok ilyen van a nagy mennyiségű vezetni nem tudó, ámde ezzel mégis próbálkozó sofőrök miatt -, minél előbb lelép a helyszínről, hogy ne kerüljön neki pénzbe. Macsek egy ilyen esetnek volt…..
vhm 2009.07.06 22:40:29
@Ottopappa: abból a szembszögből igazad van, de nézz szét bp-en a belvárosban milyenek a vonóhorgok az autókon. SOHA nem volt használva, látszik rajta... nem karcos, semmi. némelyik még le is van festve :D
SOHA semmit nem vontatott...
szívás, hogy kitolna azokkal, akik tényleg használják. lehet... tudom én is. de ez is egy megoldás a sok közül.
A mai lista azokról, akinek azonnal el kéne venni a jogsiját, sőt a helyszínen zúznám be egyesek autóját. Az a fehér VW furgon, ami Tiszatenyő után jött mögöttem, először csak a lámpáját felejtette el felkapcsolni, ami megesik, de a négy biciklist olyan ívben kerülte ki, és…..