Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lucidus

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hol van már a tavalyi hó, meg az az idő, mikor azon drukkoltunk, hogy valamelyik Falcon 1 végre sikeres repülést hajtson végre, a héten ugyanis Elon Musk bemutatta a Falcon Heavy-t, ami nagyobb teljesítményű lesz a jelenleg elérhető bármely más hordozórakétánál. Sőt, igazából a…..
lucidus 2011.04.14 09:35:41
@lacalaca: Az lehet, hogy az Oriont el tudja vinni a Holdhoz, nade mi viszi a leszálló/visszatérő egységet?
(bár egyfajta impact probe-nak fel lehetne így is használni :-))

Egyébként én nem kételkedem benne, hogy lesz payload. Az elköv. két évtizedre van elég ambíciózus terv.

Az SLS 130 tonnája, meg szerintem úgy jött ki, hogy beleszámolták, hogyha másfél évtizedet csúszik a projekt, akkor éppen mennyi terhet kell tudni vinni :-)
Nagyjából sikeresen tesztelte a ballon-rakéta rendszerét a Google Lunar X-Prize-ra pályázó ARCA csapat, de azért az űrt még nem érték el, ellentétben sok híradással. A román ARCASPACE nagyratörő tervei között szerepel, hogy saját tervezésű hordozórakétával célozza meg a…..
Kissé furán hangzik ez elsőre, szóval pontosítsunk: az Apollo-15 felvételeihez képest újat, tehát valamikor az elmúlt 38 év találkozott egy apró égitest égi kísérőnkkel. Persze az eddig is nyilvánvaló volt, hogy ahogy a Földet úgy a Holdat is folytonosan bombázza a…..
Puli Space blog Alakuló ülés 2010.06.23 23:54:00
2010.06.17-én megtartottuk alakuló ülésünket, ahol a PuliSpace ötletgazdákon kívül planetológus, térképész, informatikus, villamosmérnök, fizikus, műszaki menedzser, közgazdász csapattagok is résztvettek. Minden bizonnyal elértük első sikerünket: az űrkutatás iránt…..
Az alapvető tudományos felfedezések megváltoztatják a gondolkodás típusát, és új kategóriákat honosítanak meg a mindennapos tudományos gyakorlatban. A filozófia jelentősége az ezt követő logikai folyamatok során mutatkozik meg igazán, amikor is a megismerés útján szerzett…..
Squall Kicsi és nagy 2009.01.23 11:14:51
Az elektron és más elemi részecskék körülbelül százezred angströmny átmérőjétől a távoli óriás galaxishalmazok átmérőjéig mindenféle méretre találhatunk példákat a bennünket körbevevő világban. Az ebmer feje körülbelül középtájon van egy atom és a Nap, illetve az…..