Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cavecat

70 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
jörgenmorgoff Uppsala ápdét I. 2013.05.04 08:53:53
Most kicsit csalok, mert tulajdonképpen ez is 2012/II-es sztori (szeptemberi...), de gondoltam így hátha kevésbé feltűnő, mennyire nem írtam meg semmit :) Uppsaláról az utolsó bejegyzés (ami egyben az első is volt...) júniusi, írtam kicsit Matyi új munkahelyéről, hogy milyen…..
cavecat 2013.05.06 21:42:53
@eeversion: Nem, 30-40 négyzetmétert nem lehet olyan nagyon sokféleképp :) Ágy asztal tv... ja, itt a luthagen-i lakásban nem is volt tv.
A gottsunda-i lakás talán kicsit érdekesebb (belső)építészeti szempontból, de hiába kerestük égen-földön a fotókat, nem találtuk meg (lehet, hogy sose lett átmentve a gépről a gépre).
És persze, mindig minden lakás tök szuper, már persze amikor és ha és amennyiben van. (A guldheden-i is jó volt, sőt még a masthugget-i is!) Szóval itt sosem az a gond, hogy ótvar a lakás, hanem hogy egyszerűen nincs.:D És ha sok pénzed van, akkor sincs, mert mindenki másnak is sok pénze van.:P
jörgenmorgoff Majdnem elmaradt... 2013.05.06 08:56:54
...az anyáknapi blogbejegyzés! :-O Na, nem azért, mert elfelejtettem, hanem mert a vonaton szerettem volna megírni a blogposztot, és a vonaton épp nem működött a wifi. Mentségükre szól, hogy az elmúlt 11 hónapban ez az első alkalom, na de akkor is, pont anyák napján? Szóval,…..
A tavalyi év utolsó negyedével vagyok csak adós, de közben eltelt az idei év első negyede... affene.:D Igazából ahogy így visszagondolok, olyan nagyon sok minden nem történt. Próbálkoztam a nyár elnyújtásával, Dóri barátnőm szeptember közepén jött meglátogatni, ugyanúgy 5…..
Jobb későn, mint soha ;) Rájöttem, hogy azért esik jól a nyári élményeimről írni (már amikor van rá időm...), mert most épp tél van. Még mindig rohadt hideg van, meg sötét, de a karácsonyi fényeket már leszerelték a városban. Csak a szürkeség maradt. Göteborgban…..
"Trädgårdsföreningen" a google translate szerint "kertészeti társaság"-ot jelent. (Valójában azt hiszem "a kertészeti társaság"-ot jelent, lévén a "föreningen" a határozott alakja ennek a főnévnek, de ne menjünk bele nagyon a svéd nyelvtanba, mert én se értek mindent - a svédek…..
Nem hittétek, hogy lesz második rész, mi? Hát én se nagyon :D A hollandiai kurzus után még kicsit imitáltam a munkát Göteborgban kb. 2 hétig, aztán hazautaztam Magyarországra nyaralni. Majdnem 3 teljes hetem volt otthon, sok mindenkivel találkoztam akivel már jó ideje nem sikerült.…..
Nem tudom, észrevettétek-e, de minden évben elhanyagolom a blogot az év második felében. Gondolkodtam, mi lehet az oka, és - a nyilvánvaló lustaságomon kívül - azt hiszem a svéd őszt/telet okolhatom leginkább. Ilyenkor én mondhatni téli álmot alszom, a korán kelés pl.…..
jörgenmorgoff Jákó 2012.08.16 11:06:00
Még két évvel ezelőtt ettem a Kungsportsaveny / Götaplatsen környékén egy étteremben hideg mentás zöldborsólevest ebédre. Aztán valamikor június elején eszembe jutott ez az emlék, úgyhogy kerestem a neten egy receptet, és meg is főztem. Matyi eleinte finnyogott a gondolatra,…..
jörgenmorgoff Randa baba állatka 2012.06.15 12:00:00
Ilyen lesz, ha nagy lesz! ;) ..
Töprenkedtem, miről írjak előbb: Uppsaláról vagy a Stora Delsjöről. Utóbbit nagyon régóta tervezem már megírni, és rengeteg kép van róla. Előbbi egy elég friss esemény, kép még nincs, és talán fontosabb is, mint hogy hova járunk napozni... vagy hát nem is tudom :) Na most…..
jörgenmorgoff retro gastro 2012.05.18 18:29:00
Jön egy barátnőm látogatóba, kérdezte, mit hozzon otthonról. Kolbászt? Téliszalámit? Neeeem... az van! Méghozzá szerintem nem is drágább itt, mint otthon. Szóval abban maradtunk, hogy túrórudit. Aztán eszembe jutott, hogy néha szoktuk nézegetni a retro gastro blogot.…..
jörgenmorgoff Anyák napja 2012.05.06 18:32:00
Úgy tűnik, lassan már csak a hagyományok bírnak blogolásra késztetni, mint a piknik meg az anyáknapja. Pedig mennyi minden volt a fejemben hogy kéne írni róla!... Pl. a szintén hagyományosnak tekinthető húsvéti krókuszfotózás... Vagy az év első igazán meleg napja: 20 fok,…..
jörgenmorgoff Piknik-tájm! 2012.04.09 06:50:00
Ebből úgy tűnik, hagyomány lesz :) Kb. egy hónapja (egészen pontosan március 10-én) megejtettük az év első piknikjét.                       Hogy a helyszínválasztás volt rossz (tavaly a Safjället naturreservatban…..
jörgenmorgoff Kiruna 2012.03.06 15:10:00
Ezt szerintem már mindenkinek elmeséltem külön-külön, szóval nem is tudom, megéri-e megírni a beszámolót - pláne hogy azóta több mint egy hónap eltelt. Esetleg ötleteket adhat olyanoknak, akik épp Kirunába készülnek :) Ugyanis, ha valakinek van rá ideje-pénze, szerintem…..
jörgenmorgoff El se hiszem! 2012.03.02 14:33:02
Január 4-én bebattyogtam a Vodafone egyik ügyfélszolgálatára, hogy legyenek kedvesek az előfizetéses díjcsomagomat átváltani feltöltőkártyás csomagra. Azóta folyamatosan szerelmesleveleket írogatok nekik, mert kábé mindent elbénáztak, amit el lehet. Most (ma) sikerült pontot…..
jörgenmorgoff Feliratkozás 2012.01.30 12:16:00
Ugyan a bloghu programozói nem akarták, de mégis lett emailes feliratkozási lehetőség. A gmail és egyéb google honlapok rendszeresen azzal nyaggattak, hogy új privacy policy van, olvassam el - némi vonakodás után beadtam a derekam, és elolvastam. Persze egy jócsomó maszlag az egész,…..
jörgenmorgoff Videó 2012.01.13 09:03:00
jörgenmorgoff Megint másik lakás 2011.12.25 08:37:00
Október 3-án költöztünk be. Szeretjük. Szép (lett).:)Az úgy volt, hogy azt hittük, mivel augusztus 8-tól hivatalosan is diák vagyok, maradhatunk a guldhedeni SGS diáklakásban, de aztán kiderült, hogy mégsem. Mert ugyan Matyi nevén volt bérelve a lakás, de igazából a…..
Szevasztok! Kérdésem volna! 2008.07.11 17:12:00
Ha kérdeznél vagy javasolnál, itt megteheted a kommentekben! A nagyobb horderejű témákat átemeljük külön posztba, ha röviden el lehet intézni, akkor itt válaszolunk.Fontos: egyszerű hibajelentést ne írj ide, arra való a support kukac blog.hu emailcím. Az ilyen kommenteket…..
jörgenmorgoff Ajjaj... 2011.12.01 14:44:00
Jól elviccelődtem az előző posztban azon, hogy a havi egy posztra gyúrok, aztán ez lett belőle. Mindjárt karácsony. Évszakonként egy poszt?... :D Pedig rengeteg minden történt, de talán pont ezért nem ment a blogírás... vagy hogy ősz van (volt, most már inkább tél van), meg…..
jörgenmorgoff Koppenhága 2011.09.20 18:40:00
Úgy gondoltam, megpróbálok heti egyet posztolni, de úgy tűnik, nem jött össze. Most a havi egy posztra gyúrok :D Na, csak vicc volt. Az történt, hogy a Koppenhágával kapcsolatos posztot csak húztam, halasztottam, mert először a fényképeket kellett feltölteni, ami egy évezredig…..
jörgenmorgoff Nyár 2011.08.14 11:05:00
Annyi minden történt az elmúlt 2 hónapban, hogy azt se tudom, hol kezdjem. Az utolsó bejegyzés ugyan júniusi, de a tanumshede-i kirándulásunkról szól, ami még május eleji történés. Utána valamikor voltunk Galterön, amiről csak feldobáltam a képeket az albumba, de írni nem…..
 Az Indafotó rég várt, izgalmas funkcióval gazdagodik. Az Indafotósok mostantól egy-egy téma vagy esemény köré szervezett, közösen szerkeszthető albumokat hozhatnak létre. Az új szolgáltatást Gyűjtemények néven találjátok meg az Indafotón. Miért örülünk a…..
cavecat 2011.06.18 13:48:42
@Réka ‎: Sose vitattam a történtek jogosságát. De ha már a paragrafusokról van szó, az már rég nem egy felhőtlen szolgáltató-felhasználó viszony ;)

Abban is biztos vagyok, hogy a gyűjtemények funkció nem az én bosszantásomra jött létre, hanem a (tőlem eltérően gondolkodó) júzerek boldogabbá tételére. Viszont néma gyereknek anyja se érti a szavát: ha nem szólok, hogy nekem boldogtalanságot okoztak ezzel, nem fogják tudni orvosolni a bánatomat. Ha igazad van, és a jövőben nem fog sehova automatikusan beválogatódni egy halom képem a címkéje alapján, akkor én se leszek boldogtalan.

@darthwalk : köszi.
cavecat 2011.06.16 20:56:30
@Réka ‎: számít ez valamit?
(ha igen, és nem csupán a kíváncsiság kérdezteti veled, nekiállok magyarázkodni, bár nem hiszem, hogy jelen helyzetben nekem kellene magyarázkodnom.)
cavecat 2011.06.17 11:53:22
@Réka ‎: Korrekt ;) Megérdemled, hogy kielégíthesd a kíváncsiságodat :)
Remélem, néhány indafotós illetékes is olvassa majd, és esetleg átgondolja a funkció jelenlegi automatikus voltát...

Tehát: alapvetően semmiféle racionális okom nincs, csak és kizárólag emocionális.
A blogot, és a fotóalbumot is arra használom, hogy a Magyarországon maradt rokonaimmal és barátaimmal megosszam az élményeimet - a folyamatos emailes, skypes-os kapcsolattartás mellett, természetesen. Nem akarom jelszavassá tenni egyiket sem, mert az nyűg nekem is és nekik is. De semmi szükségem nincs "promóciós felületre", és eszem ágában nincs "elterjeszteni" a fotóimat. Azt, hogy az inda automatikusan beválogatta a fotóimat valahova, a magánszférám agresszív megsértéseként élem meg. Ahogy az is meglehetősen kellemetlenül érintett, amikor valaki a blogomra becsempészett valami trackbacket egy meglehetősen bizarr költemény(?)ről. Végülis sikerült túltennem magamat rajta, és nem töröltem ki a toszba, de máig sem értem, miért piszkálnak bele mások az én blogomba, az én albumjaimba? Antiszociális vagyok, nem vagyok kíváncsi rájuk. És akik a blogomat olvassák, albumaimat nézegetik, ők sem kíváncsiak rájuk. Ők _rám_ kíváncsiak.

Nem lenne semmi bajom ezzel a gyűjteményesdivel, ha nem lenne automatikus. Ha a levélben, amit kaptam az állt volna: "Itt a csodás új funkció, ha akarod, hogy az alábbi képeid bekerüljenek az alábbi gyűjteménybe, kattints az alábbi linkre! <link1> Ha nem akarod, és nem kérsz több levelet erről a funkcióról, kattints az alábbi linkre! <link2>" Ilyen esetben a kettes linket választom, majd kitörlöm a levelet, és elfelejtem az egészet, minden különösebb bosszankodás nélkül. De ez, hogy kapok egy levelet, amiben közlik velem a tényt, hogy a megkérdezésem nélkül összeválogatták a képeimet ide meg oda? Ez micsoda?

A bloghu az egyik legsz.rabb blog, amit valaha használtam. (Volt már szerencsém párhoz, pl. windows live, wordpress, blogspot.) Csak azért kezdtem használni, mert az indafotó az egyik legjobb ingyenes képtár volt, amit a neten felleltem, és praktikusnak tűnt a "hozzá tartozó" blogot használni (ha már úgyis van indapassom ezer éve, az index fórum miatt). Nem akarok költözni, mert sok ezer képem, és sok blogbejegyzésem van már, de még néhány ilyen partizánakció, és ha egyszer elég rossz hangulatban talál meg valamelyik, sanszos hogy hirtelen felindulásból elköltözök és közben elátkozom az egész indapassos hóbelevancot.

Az indafotó üzemeltetőit pedig ezúton kérem tisztelettel, gondolják át a funkció automatikusságát még egyszer.
jörgenmorgoff Tanumshede 2011.06.07 11:24:00
A változatosság kedvéért ismét kicsit elhanyagoltam a blogot, de mentségemre szól, hogy elég sok minden történt az utóbbi időben. A tanumshede-i kirándulás beszámolójával május eleje óta vagyok adós, de ami késik, nem múlik :) Tanumshede kb. 130 kilométernyire van…..