Regisztráció Blogot indítok
Adatok
drP

0 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Homár sosem értette, az elmúlt 20 évben hogyan nem sikerült helyesen idegen nyelvekre fordíttatni a BKV utastájékoztatóit. Szerencsére Viktor jófejségből összeállított egy magyar-angol szótárt, amit ingyen és bérmentve hasznosíthat a következő BKV-garnitúra, hogy ne…..
drP 2010.09.24 16:49:47
@karosszékely:
a londoni metro egyes vonalain is ugy mondjak, hogy this train terminates at...
de a terminust meg a budos eletben nem hallottam vegallomasra hasznalni.
Érdekes kérdés, az Egyesült Államokban kötött, Las Vegas mintájú, nem honosított poénházasság felbontását miként kell kezdeményezni a magyar jog szerint?Tisztelt Uram.Szeretném a segítségét kérni. 2001-ben Amerikában házasságot kötöttem az akkori barátommal. Ő szintén…..
Mit tehet az élettárs, ha 18 év után ki akarják tenni a közösen használt ingatlanból? Valószínű sok személyt érint ez a jogi probléma.Tisztelt Zugügyvéd! Egy olyan problémával fordulok Önhöz,  melyben tanácstalan vagyok. A probléma oka lakóhelyem elvesztése. A ház…..
drP 2010.01.26 21:39:15
@hagyma:
sajnos az ilyen esetekben ekerulhetetlen a kommunikacio. es persze ez pont az ilyen esetekben a legnehezebb es a legkellemetlenebb.
Ezert utalom az ilyen eseteket.
sajnos az a tapasztalat, ha a felek egymasnak esnek, es a legalapvetobb dolokat sem kepesek egymassla megbeszelni (pl. hogy melyik ingo kie...) akkor egy per csak ront az amugy is szar helyzeten. A vege az, hogy a felek ruhellik emast, es mocskolodnak, aminek ok maguk es fole a kornyezetuk issza a levet. Ne felejtsuk, hogy van egy kozos gyerek, ugyan felnott mar, de ra is hatassal van az ugy.
pont ezek miatt a dolgok miatt nem buzditanam a posztolot pereskedesre meg trukkozesre. csak rosszabb lesz.
drP 2010.01.27 09:36:39
@hagyma:
kukásmacska igazat szólt...
drP 2010.01.29 09:48:01
@Thera:
nem egeszen ugy van, ahogy ondolod. Egyreszt berletnel annyia a felmondasi ido, amiennyit a felek kikotnek, nem feltetlenul 3 honap. es van azonnali felmondasi lehetoseg is.
Itt a posztolo helyzete hiaba tunik kedvezobbnek (ugye nagyon hosszu egyuttelesrol beszelunk), megis inkabb kedvezotlenebb, hiszen itt nem berletrol van szo, hanem szivessegi hazsnalatrol. Ez azt takarja, hogy ott lakhat, mert a tulaj megengedi neki, es nem fizet lakbert, max a rezsibe szall be. Igy nincs felmondas meg ilyesmi, elvileg ki lehet tenni barmikor.
Es a jelen esetben nem egyik naprol a masikra kitevesorl van szo, hiszen a poszt mar egy ideje fennt van, es a hatarido februar eleje. Lehet, hogy mar honapok ota szolt a pasi, hogy februartol kalap.
 Az alábbi - egy civil jogvédő szervezet által megfogalmazott -  levél sok érvényes megállapítást tartalmaz a bíróságok működésével kapcsolatban, de ez, hogy a Zugügyvéd közzé teszi, közel sem jelenti azt, hogy a tartalmával egyet ért. Kíváncsi, hogy egy ilyen…..
Az alábbi történet egy elég sajátos jogi kérdést vet fel, mi van akkor, ha jelentkezik egy volt örökös egy szabályos hagyatéki végzéssel, és földhivatali hibára hivatkozik? A tulajdonjogi igény nem évül el, de az elbirtoklással talán érdemes próbálkozni, persze csak akkor,…..
drP 2010.01.14 22:13:14
@ynd:
velemenyem szerint nalad a pont, az oroklesnel a foldhivatali bejegyzes nem konstitutiv hatalyu, a nagybacsi tulajdonos lett apu halalanak bealtaval. igy, ha le sem szarta azingatllanhanyadat, a posztiro papaja pedig sajatjakent birtokolta, akkor megallapithato lehet az elbirtoklas. persze a tualjdonostarstol valo elbirtoklast mindig sokkal korultekintobben vizsgalja a birosag.
Nos, akik már most tévé előtt ülnek, azoknak mindenképpen javaslom, hogy nézzenek bele a Pécs 2010 című közvetítésbe, amiben az Európa kulturális fővárosának választott Pécs mutatkozik be, illetve az egész éves rendezvénysorozat nyitóünnepsége. 18:00-tól kezdődött a…..
drP 2010.01.10 21:37:33
@Papp Sanyi:
Én imadom Jack-et, de szerintem Heath Ledger Jokere fényévekkel jobb. Sokkal félelmetesebb, pszihóbb, lejön a vászonról, fantasztikus.
Tegnap zárult a TV Paprika szakácskereső sorozata, a Casting, a végeredmény pedig meglepő lett és nagyon előremutató.A verseny tétje az volt, hogy a győztes saját műsort kap nemsokára a csatornán, a zsűri pedig úgy döntött, hogy a francia származású Christophe Deparday legyen a…..
Gyakran az ügyészség a legkisebb, bűncselekménynek látszó esetre is rámozdul, és ügyet kreál, néha az egyértelmű esetekkel sem kíván foglalkozni. A Zugügyvéd a kilencvenes években minden lehetséges ügyészi fórumon megfuttatott egy ügyet, de az ügyészség szerint az ingatlan…..
Elég nehéz szembesülni azzal a ténnyel, mi szerint ha valaki vásárol egy társasházi öröklakást, azzal az épületben közös tulajdoni hányadot is szerez, és bizony a tulajdon kötelezettségekkel is jár.  Főleg ez a leromlott  panelházaknál  okozhat meglepetéseket,…..
Alaposan megreformálta a sajtótájékoztató műfaját a Comedy Central-MTV páros, amikor a hagyományos pogácsás-üccsis-mikrofonos verzió helyett kétéltű buszos kirándulásra küldött meghívót Pöcsfejek, gyertek buszozni a Dunába! felkiáltással. Mi, pöcsfejek meg mentünk, mert a…..
Eheti epizódunk a hit ereje, valamint az élet, a világmindenség, meg minden nagy kérdései köré szerveződik, ehhez idomul a narráció is, ami ezúttal Meredith helyett Dr. Bailey szájából hangzik el (hacsak nem a szinkronrendező követett el valami óriási baklövést). A szokásos…..
Az előző bejegyzésben azt próbáltam meg bemutatni, miként állhat elő olyan helyzet a 2010-es választás után („első forgatókönyv”), hogy a Fidesznek kétharmados parlamenti többsége legyen. Röviden azt mondhatnánk: nehéz, de nem lehetetlen. Egy politikai…..
Ilyen problémával a MÁV Biztosító volt  ügyfelei fognak találkozni leginkább, a most következő biztosításkötési hajrában érdemes ezeket a jogeseteketis figyelembe venni.Kedves Zugügyvéd, és mindenki!Szeretném a véleményeteket kérni az ügyünkben.A családunk egyik tagja…..
drP 2009.11.01 20:37:33
@Iustizmord:
megvan minden elem:
nem tartottál be egy szabáylt (felróhatóság), és ezzel (okozati öf) kárt okoztál valaki másnak. Kimenteni nem tudtad magad (nincs pl műszaki hiba, elháríthatatlan külső ok stb.) ezért felelsz. a felelősség mindenképp a tied, de a biztosítód átvállalja, ha van megfelelő biztosításod. Z, hogy a biztosítód bedőlt, téged nem mentesít a felelősség alól, fizetned kell, és utána megkeresni az utad ahhoz hogy visszakapd a pénzed. Itt jöhet a képbe esetleg a Pszaf, a biztosító vezetői stb. de mégegyszer hangsúlyozom, ez a te felelősségedet nem oldja fel.
Amugy a ptk 559.§ (2) alol a kgfb esetében a vonatkozó rendelet kivételt tartalmaz, avgyis csak kgfb esetben a károsult közvetlenül perelheti a biztosítót is.
 Igazi Zugügyvéd történetet küldött be az egyik kommentezőnk, aki tegnap találta a Népszabadságban.   Az ügyvédnek a   kamarai tagságát azért függesztették fel, mert nem volt irodája, ügyfeleit kávéházakban fogadta. A cikkett végigolvasva újra…..
drP 2009.10.16 18:24:09
@3006:
Ez sajnos tényleg így van. A kamara dolga lenne az irodák ellenőrzése, de szart se csinálnak.
A Mübse szintén megérne egy posztot, gyakorlatilag a biztosítás semmire nem jó, mert csak akkor fizet, ha mellé tesz egy fegyelmit a kamaránál. ha nem nagyon nagy összegről van szó, az ügyvéd jobban teszi, ha bevállalja a kárt, mert a fegyelmin csak veszíthet. Vicc az egész, és sajnos rossz vicc...
drP 2009.10.19 12:42:06
@mcs:
ugy tudom, hogy amikor valaki irodat nyit, akkor valoban kikuldenek valakit, es megnezik, hogy van- fax, stb, meg hogy megfelel-e a felteteleknek az iroda. Utana viszont ...
Családi mozizáshoz jó választás a PiROSSZka - A jó, a rossz, a farkas, MEGAnagyi (19:40 Filmbox) című 3D-s rajzfilm, ami az eredeti meséhez képest igazán gyerekbarátra sikerült, és így aztán persze nem sok köze van hozzá. Amíg kiderül, hogy ki lopta el a nagyi sütireceptjét az…..
Kedden már nem került adásba A tévé ügyvédje és a port.hu szerint két hétig még nem is fog. Az ok az lehet, hogy a köztévétől a jövő évi költségvetés tervezete elvonna 7 milliárd forintot, azaz a büdzsé egynegyedét, továbbá meghiúsult a tervezett beruházási…..
A Zugügyvéd is nap mint nap találkozik hasonló stílusú ügyintézéssel, mint amit a kolléga is nehezményez.Szia Zugügyvéd,Minap postán adtam fel egy adásvételi szerződést a földhivatalba. A hivatal megküldte pár nap múlva az igazgatási díjról szóló csekket , ahogy szokta,…..
Az izraeliek a Fülöp-szigeteken forgatták túlélőshowjuk harmadik évadát, amibe beugrott egy szakállas csávó is, tessék csak figyelni. ..
drP 2009.09.16 16:56:59
@J. McClane:

nem kell ismerni. de aki nezi/nezte a survivort, az valoszinuleg ismeri, meg itthon is, mert mar az axn is adta ezeket az evadokat.
de azert erdekelne, hogy aki nem nez survivort, minek olvas el ilyen postokat?
Seggbe lőtt oroszlán nyomait követve szakítunk be a susnyásba, fegyverzetünk egy fogkefe és egy How to avoid gangrape in prison c. kiadvány, mégsem hátrálhatunk. Portugáliát még soha nem tudtuk megverni, Puskásékat is elrakták anno, úgyhogy vágyainkat és reményeinket is ennek…..