Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Windchill

0 bejegyzést írt és 94 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor az első Moszkvai Autószalonról még odakint írt posztomban megpróbáltam összegezni az első benyomásaimat erről a városról, csak enyhe, rettegéssel vegyes hüledezést éreztem. Igaz, az estély és a színhely csodás volt, de az, hogy a reptértől a belvárosi Intercontinental…..
  Kedves Nem-Biciglisták! Kedves négykerekű, két-és négy lábon járó Embertársaim! ;-) Nektek szól ez a mostani kis szertelen szösszenet. Lépten-nyomon hallhatjuk-olvashatjuk, hogy elszemtelenedtek a kerékpárosok, túl sok van belőlük, divatoznak, hülyén öltöznek,…..
Normális, vagyis olyan, mint mi, és ezzel lehetetlen szembenézni, és ezzel szembe kell nézni. Megy a szövegelés arról, hogy elég vagy nem, sok vagy kevés a 21 év magányos komfort, amit a norvég bíróság az oslo-i tömeggyilkosnak kiszabott. S hogy – nagyon izgalmas…..
Windchill 2012.08.28 13:31:17
@Démonmac1:

A keresztre feszítésnek mi köze a kereszténységhez? Bevett mediterrán-kisázsiai szokás volt, a rómaiak sem véletlenül vették át. Szög van, kalapács van.
Néhány hete már téma volt, hogy útépítések befejeztével egész hosszú szakaszokon nem távolítják el rögtön a sebességkorlátozó táblákat, és ez jó terep lehet a rendőröknek pénzszedésre. Ezúttal Gab. kissé ingerült (azt hiszem, jogosan) levele landolt nálunk, mivel…..
Kedves Despota és kedves Olvasók! Több éve, hogy ez a történet megesett velem, így már semmi aktualitása, de tanulságként megosztom veletek.10 évig voltam pénztáros az egyik helyi multinál. Ez alatt az idő alatt soha, hangsúlyozom, egyetlen egyszer sem volt se hiányom, se…..
Két napja annak ellenére védtem meg egy orbitális baromsággal szemben a kerékpárosokat, hogy nekem nincsen biciklim és legtöbbször autóval közlekedem. Normális esetben mindezek mellett semmi bajom a más járművel, szabályosan közlekedőkkel. Még magával a Critical Mass…..
Windchill 2010.09.23 19:13:40
Ne haragudjatok, de szégyellhetitek magatokat. (kevés kivétellel) Ennyi acsarkodó primitív barmot már rég olvastam. Miért kell ennyire tuskó módon mindenhez hozzáállni?

Én valamennyire mindkét, bocs, mindhárom oldal (gyalogos) nézeteit meg tudom érteni. És mint biciklis, borzasztóan zavar a többi biciklis, amikor átmegy a piroson, vagy lámpa nélkül cikázik. De gyalogosként is zavar, amikor a többi gyalogos képtelen elkerülni a bicikliutat, a zebra mellett 4 méterre kel át az úttesten, s csak rákorzózik. Autósként is zavar, hogy a legtöbb autós cseszik a szabályokra, minden idióta ködlámpázik, s hölgyeim-uraim, vajon hányan adnak elsőbbséget a megállóból kiindexelő busznak? Csak mert egyik nap számoltam. 100-ból 2. KÉT SZÁZALÉK.

Ezek után annak örülni, hogy a prizma hiányában keménykedtek a rendőrök, olyan, mintha a biciklisek azon élvezkednének, hogy mondjuk a rendőrök mindenki egészségügyi csomagjánál büntetnének, ha 2 nappal lejárt a mull-lap. Kicsinyes káröröm, leülhetsz fiam, egyes.

Szóval igazából a társadalom két irányba kellene, hogy kimozduljon: vagy tartson be mindenki minden szabályt, kezdetnek az autósokkal (ők az erősebbek), s minden legyen megtorolva, járjon bünti a mobilért, az elsőbbség nem megadásáért, s akkor a bringást is ugyanúgy csesszék meg, szedjék szét, ha nincs lámpája stb, de a gyalogos is kapjon csak csekket a pirosban zebrázásért.

A másik módszer, hogy mindenki kicsit lazábban kezeli a közlekedést, nem vicsorog, inkább szexel egy jót munka után, ahelyett, hogy dührohamokkal küzdve vörös fejjel remegjen a karosszékében. Ezt toleráns hozzáállásnak hívják, s mindhárom félre ráférne némi lecke. Nekem amúgy ez a szimpatikusabb, de a másik "közlekedési modell" előtt is fejet hajtanék.
”Ő azt mondta, hogy csak játszottak, nem is szereti és azonnal szakít vele. Meggyőzött. Adtam neki még egy esélyt” - A lány véletlenül megtalálja pasija intim levelezését, amit egy másik lánnyal folytatott. Először megadja neki az esélyt, hogy visszavonulót fújjon,…..
Brutális biztonsági rést fedezett fel naiv függönyvásárló az IKEA-ban, miután laptopját a bútoráruház értékmegörzőjébe helyezte végső nyugalomra. Mire visszaért, a gépet simán elvitték előle. Kiderült ugyanis, hogy a gyerekmegőrző személyzete mesterkóddal gyakorlatilag…..
S.B. munkába menet az utolsó pillanatban érte el a váci vonatot a Nyugatiban, így már nem volt ideje jegyet venni. Mivel nála volt a pár napja lejárt bérlete, és amúgy is már történt vele ilyen, nyugodtan felszállt, hogy a kalauztól vegyen jegyet. Hát nem ez lett a vége, hanem az,…..
A biciklista hevesvérű népség, Balázs például 18-as karikát érő káromkodásig jut el alanti levelében, miközben felidézi, hogy - ha már úgyis itt a karika, mondjuk ki - a McDrive-ból a halál faszára küldték el, amikor bringáról akart rendelni. A Homár robogós + hidegvérű,…..
Kedves terror blog!   Pályakezdő vagyok, életem első munkahelyét próbálom megtalálni, eddig sikertelenül sajnos. Tucatszám küldöm a cv-ket, hívogatom a hirdetéseket, de alig akad néhány hely, ahonnan egyáltalán visszajeleznek, interjúra pedig csak a legritkább esetben…..
Windchill 2010.02.15 14:55:24
@globalpocs:

Hol van az a törvényben leírva, hogy nem lehet szubjektív szempontok alapján munkaerőt választani? Nekem a sztoriból csak annyi a tanulság, hogy ha munkaerőt vesz fel az ember, s akármi miatt nem szimpatikus, akkor hazudjak valamit, például, hogy "már betöltötték az állást", s probléma megoldva.

Most eltekintek a probléma részleteitől, nem is mondok ítéletet, csak elvi szinten gondolkodom.
Soha nem tudtam megérteni, hogy olyan esetekben, amikor tudott a nagyobb forgalom egyes állomásokon, miért nem lehet több pénztárost beállítani? Mondom én nem kell ide sztrájk ahhoz, hogy ne tudjon az utas A-ból B-be eljutni.... PffffTisztelt Megint Állunk Vazze! Felháborító, hogy…..
Windchill 2009.10.27 10:33:12
@Lord_M_:

Ne haragudj, de vérforraló az érvelésed. Mi az, hogy "tudva, hogy tömeg"? Mi az, hogy "tudva, hogy két pénztáros"? Ez talán felmenti a MÁV-ot? Ne haragudj, de itt a felelősség 101 %-a a MÁV-ot terheli, ne az ügyfélnek kelljen már ezen szerencsétlenkedni. És igen, én is 5 perccel indulás előtt érek oda.
Ismét lecsapott a gyilkos ötforintos: most kaptam egy levelet Octaviától, a Naiv Ügyféltől, aki 1995-re 2000-et adott a pizzafutárnak. A futár ezután - valószínűleg, mert az akciót senki se látta - leszakította a névkártyáját a levélszekrényéről, bosszúból. Íme a…..
Olvasónkat sehova sem veszik fel, mert gyermeke cukorbeteg.Ne feledjétek, munkanélküli olvasóink számára lehetőség nyílik ingyen és bérmentve hirdetni blogunkon, részletek ITT.Aktív álláskeresőinket megtekinthetitek ITT.Tisztelt Cím! Csak érdekesség kedvéért írom le, hol tart…..
Windchill 2009.09.19 12:00:02
Én sem értem a helyzetet. Ha felveszek valakit, mondjuk napi 8 órára, akkor elvárom, hogy 8-tól 4-ig bent legyen. Ha erre teljesen nyilvánvaló okokból nincs lehetőség, azaz rendszeresen "lógni fogsz", akkor persze, hogy nem veszlek fel. Ha eléd tolnak egy 8 órás munkaidőt tartalmazó szerződést, akkor aláírod? Vagy akkor jön a kétnaponta csak 11-re tudok beérni lemez - mert akkor te nem tudod vállalni a munkaszerződés feltételeit. Ebben az esetben félállást kellene keresned. Ez nem szociális érzéketlenség, de sok cég egyszerűen nem tudja kigazdálkodni a "nem hatékony" munkaerőt, mivel az állam nem tesz különbséget, azaz például nem kapok munkáltatói járulék kedvezményt, ha a "hátrányos helyzeted" miatt foglalkoztatlak. Te szívesen dolgoznál egy olyan helyen, ahol mondjuk eltartasz másik 3-4 dolgozót, akik hazarohangálnak a (ne értsd félre, száukra teljesen jogos) indokokkal? Persze, hogy nem. Sajnos az ilyen helyzetekben az állami szociális ellátásra kellene hagyatkozni - már ha lenne. De ugye a táppénz is csak x idő után jár, azaz a munkáltató fizet, ha mondjuk 2 hétig influenzás leszel - ezek után lassan ott tartunk, hogy a minden évben megfázók elveszítik az állásukat. Nem tudok mást mondani, az élet kemény. De aláírtad a felmondásodat, s innentől kezdve hozzájárultál a szomorú helyzeted kialakulásához.

Az a baj, hogy csak vagdalkozunk, mert semmi konkrétumot nem tudunk. Mit vállalsz, mennyi pénzért, mihez értesz, mit garantálsz...ezeket próbáld először meghatározni!
Windchill 2009.09.19 12:14:24
@Strici:

Az lehet, de egy olyan sincs, amivel legalább nullszaldóra kifutsz a végén, a mérleg mindig lefelé billen, s a szociális érzékenységedre, jófejségedre épít.
Windchill 2009.09.19 12:18:04
@Windchill:

Kezdetnek neked kell utánajárni, s számos telefonnal, illetékkel, könyvelési költséggel, sorban állással jár - ami idő, az idő meg pénz, s ha nem muszáj, egy épeszű munkaadó sem fizeti ki.
Repes a kitinpáncélunk: a magyar fogyasztók veszélyeztetett kisebbségi csoportjai közül a városi gyalogosok végre abbhagyták a punnyadást, és akcióba lépnek. Pompás nevű szervezetük, a Radikális Zebrahasználók Országos Akciócsoportja szerdán délután hatkor a Budaörsi úton…..
Windchill 2009.09.09 16:10:58
@okoska100:

"Jó unaloműző játék autósoknak, érdemes kipróbálni.
Megálsz a zebrától kicsit távolabb engeded át a delikvenst,majd mikor kb fél úton van ,felpörgetett motorral előbbreugrassz az autóddal.
Úgy ugrálnak riadtan ilyenkor a gyalogosok mint a nikkelbolha."

Jó unaloműző gyalogosoknak, érdemes kipróbálni. Megállsz a zebra előtt, majd fogsz egy nagy csapágygólyót, s pattogtatva bedobod az úttestre. Kiesett a kezedből, véletlenek vannak. Viszont k.nagyot szól. (Észlény...)
Windchill 2009.09.09 16:26:10
@Frank99:

Megelőztek sokan mások. Ha elsőbbséged van, akkor miért ne élhetnél vele? Ezt nem szemétkedésből, önzésből, sietségből teszi az ember, hanem mert jár neki, így van kitalálva a rendszer. És abba is gondolj bele, hogy a gyalogosnak is okozhat az az 5-10 másodperc kellemetlenséget. (például lekésik egy vonatot) Megdöbbennél, de én még biciklivel is mindig megállok a gyalogosoknak, pedig ott nem csak a gázpedált kell nyomni, hogy újra normális tempóval közlekedj.
Windchill 2009.09.09 16:49:50
@Frank99:

Egyet is értek azzal, amit mondasz, hogy "mindkét oldalnak... stb". De nem értem, hogy ha el KELL engedned, s neki meg JOGÁBAN ÁLL élni a jogaival, akkor miért ne tehetné meg. Ebben hol a "flame"?

Azt gondolom, hogy fáj elismerned, hogy saját kényelmi szempontjaid miatt vársz el egy olyan gesztust, amit nem kötelező megadni (bár bizonyos helyzetekben illő), s fel vagy háborodva, hogy ha nem adják meg. Csakhogy ez nem protokollkérdés. :-)
Nem a nyertes pályázati tervnek megfelelően újítja fel a főváros a Margit hidat, így megszegte a támogatási szerződést. A jelenleg érvényes tervezetben ugyanis csak a híd északi oldalán található egy kétirányú kerékpárút. A déli oldali kerékpársáv csak a támogatásra…..
Windchill 2009.08.28 10:30:38
@!ndex:

Nincs mese, meg kell tanulnod bicajozni. ;)
Állítólag megint feltűnt egy drótköteles őrült. Most Somogyban. A megyei lap szerint a Kaposvár melletti erdőterületen áthaladó kerékpárúton fák közé kifeszített drótot találtak az arra járók.  A tettes hat helyen helyezett el csapdát egy két kilométeres…..
Windchill 2009.08.27 16:18:14
@Mayday:

De, vannak jogai. Ugyanis nem tudod, miért ment a kertedbe. Nem a te tiszted sem az ítélkezés, sem a büntetés. Ezt próbáld meg felfogni, ez a jogállamiság egyik alapja. Extrémpélda. kergeti egy darabolós gyilkos, baltával,s átugorja a kerítésedet. Pánikból beront a házadba. Erre lelövöd? Gratula.

Ha meggyőződtél róla, hogy bűn elkövetési szándékkal jött, jogodban áll megvédeni magad, illetve ártalmatlanná tenni (pl spray), amíg a kihívott rendőr meg nem jön. De nincs jogod késekkel a falhoz szögezni. Érzékeny a határ, s csak egy esetet feltételezel. A csapda és az automata gépágyú nem válogat.
Windchill 2009.08.28 09:04:57
@newtehen:

A KRESZ szabályai csak az erdészeti aszfaltutakon érvényesek, de ott is felülírhatja őket az erdészet, s ezt meg is teszi, lásd a kirakott táblákon, ott például a sebességet is 30 km/h-ában maximalizálják. Amúgy vicces lenne a kötelező jobbra tartást értelmezni egy 1 méter széles úton.
Se fixi, se tandem, se hibrid kerékpár; a magyar közlekedési szabályok lényegében még a rendszerváltás előtti konfekció kerékpárokat ismerik. A 15-20 éve elterjedt villogó fényű biciklilámpák még nincsenek engedélyezve, de a háromszög alakú fényvisszaverő használata, hogy…..
Windchill 2009.08.13 11:19:17
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél:

Bocs, megállás persze, várakozást értettem.
Jin_ke egyszer már idegesítette magát itt nálunk, de úgy tűnik, nem volt neki elég az adrenalin, úgyhogy egy kis dudaszóval párbeszédet kezdeményezett egy renitenskedő kisbuszvezetővel és megbeszélték, hogy ki kinek a rokonával mit csináljon. Nem gondoltam volna, hogy a…..