Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ponzi.hu

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Örülünk, Vincent? El lehet menni 2012.05.11 22:28:00
Pár hónapja védte meg a doktoriját egy fiatal kollégánk. Nagyon jó munkát végzett, egészen biztos lehet benne, hogy az eredményét komoly folyóiratban publikálhatja. Nagyon, nagyon tehetséges matematikus és mellékesen a svájci egyetemi programozóbajnokságban is a legjobbak…..
ponzi.hu 2012.05.12 15:54:57
Életem legjobb döntése csaknem 20 évvel ezelőtt egy nyugat-európai nagyvárosba jönni. Az első két-három év elég kemény volt, néha volt honvágyam is.

Azóta maximálisan befogadtak, vezető állásban végzek kreatív munkát, itteni feleségem, két gyermekem, szép házam, két autóm, kutyám van, feleségem szabadidejében saját lován lovagol, én tengeri sportokat űzök. Korrupcióval, mutyizással sem a munkámban sem az életemben nem szembesülök közvetlenül. Az itteni barátokkal ugyanolyan jól esik sörözni, mint a megmaradt magyar barátokkal, az otthoni családot nagyjából annyiszor látom évente, mintha otthon egy vidéki városban élnék, hetente beszélünk egyébként Skype-on, nyaranta néhány hetet a Balatonon töltünk együtt, mint régen. Úgy érzem, hogy az itteni élet és tapasztalatok pluszként adódnak hozza a korábban megszerzett identitáshoz, nem pedig felülírják azokat.

Az első 10 évben úgy gondoltam, hogy valamikor azért biztos hazamegyek. Azóta otthon valami nagyon elromlott, ennek kezdetét egyébként elég pontosan tudom datálni, ez pedig Orbánnak a TF-en elmondott beszéde volt 2002-ben, a számára vesztésre álló választások két fordulója között. Akkor csak nagyon furcsán hangzott az itteni politikai vitákhoz szokott fülemnek, azóta tudom, hogy ez egy végsőkig elmenni kész ember hadüzenete volt. A karizmatikus és teljesen gátlástalan Orbán és a vele szemben álló, emberileg gyakran silány, de a demokráciát azért nagyjából tiszteletben tartó szocialisták csatája azóta teljesen tönkretette az országot. A politika elfajulása, az ország kettészakadása, a demokrácia és végső soron gazdaság hanyatlása lett az eredmény. Erre az elmúlt két év autoriter ámokfutása tette fel a koronát.

En aktívként haza már biztosan nem megyek, az otthoni család és a barátok kamaszkorú gyermekeit pedig konvertibilis diploma és nyelvtudás szerzésére biztatom.
ponzi.hu 2012.05.12 16:25:37
@Mindfield:

Erről mondjuk attól kezdve lehetne egyáltalán beszélni, ha az ő adófizető szülei szabadon dönthették volna el, hogy befizetik-e a részüket a közösbe, vagy pedig közvetlenül neki adják...
ponzi.hu 2012.05.12 17:33:21
@Vortumnus:

A gond az, hogy a politikusok, akik így elcseszték az országot, hozott anyagból dolgoztak: csak a magyar társadalomban amúgy is meglevő ostobaságot, irigységet, bizalmatlanságot szították fel és használták ki.

Amíg a magyar nép, saját kárán okulva, bölcsebb nem lesz, nincs túl sok remény.
Az európai uniós halászati politika talán egyik legvitatottabb pontja az úgynevezett halászati partnerségi megállapodások, amelynek értelmében az EU-s flották egy bizonyos összeg fejében a nyugat-afrikai és a karibi országok vizeit halászhatják, elvéve ezzel a helyi közösségek…..
ponzi.hu 2012.04.20 08:00:47
@Commandante Jayasuriya:

Pontosabban Nyugat-Szahara Marokkó általi gyarmatosítása, ami ellen az EU ezek szerint fellép, még annak árán is, hogy egy tagországnak, a spanyoloknak kárt okoz.
 Az extrém sportok gyakorlása közben nagy lehet a balesetveszély, de ha betartod a játékszabályokat, kicsi az esély rá, hogy bajod esik. Itt van pár srác története, akik megtanulták a leckét, de nagy árat fizettek érte. VIGYÁZAT, FELKAVARÓ KÉPEK következnek!A…..
 A Magyarország számára elérhető kohéziós források 2013. évi kötelezettségvállalásainak 495 millió eurós felfüggesztésére tett javaslatot az Európai Bizottság. Az eset egyedinek és különlegesnek tűnik, azonban a következő években jó eséllyel egyre gyakrabban…..
Ez végre tényleg az az irány, melybe Magyarországnak el kellene indulnia ahhoz, hogy mostani nehéz helyzetéből ki tudjon törni. (Fotó: Guy Martin/WSJ) Tegnap Orbán Viktor valószínűleg mindenkit, de minket bizonyosan meglepett, amikor olyasmiket mondott a februárra beharangozott…..
Pezsgő esetében - champagne-ról már ne is beszéljünk -, talán helyesebb a városi legenda kifejezés, mint a népi hiedelem, de a lényeg, hogy a buborékmentés kiskanalas módszere hiszékeny apáról tisztelettudó fiúra száll. Amikor én először hallottam róla, csak a fiúi tisztelet…..
Van valami bájos abban, amikor felnőtt fériak egymás kezéből kapkodnak ki egy telefont, hogy horgászosdit játsszanak. Ez történt a Sony Ericsson F305 névre hallgató mobiljával. A mobil kifejezetten játékhoz készült, mindenféle gombokkal, vízszintes móddal és…..
ponzi.hu 2009.06.25 13:12:25
 "Mi ez, he? Benőke, Kántor Vladimir, Ignácka meg a többi tardai csávó adják az ívet rendesen. Tardán, Budapesten, a Balatonnál, Prágában, Pukheten. Olyan sztorik vannak, beszartok! Érdekel, mik mennek? Olvasd a blogot! Véleményed van? Kommentelj! Beköltöznél Tardára?…..
Virtuális társkeresés Kísérlet 2009.02.13 08:00:00
Megkeresett engem egy srác, aki már jó ideje próbálkozik a csajozással fent a kibertérben. Saját elmondása szerint nem megy neki, s nem tud rájönni miért. A kedves olvasók segítségét kéri abban, hogy mit is változtasson magán, a szövegén, az első levelén? Mitől lenne…..