Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tvi

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha a csótányevés és Dobó Kata legféltetteb titkai, a Gáspár család klotyóba ejtett mobilja és Fekete Pákó csupasz segge mögül, közül néha kivillan valami értelem a kertévéken, akkor az ember rögtön odakapja a fejét. A TV2 két munkatársa, Vági Barbara riporter és…..
tvi 2007.03.22 11:56:00
RE: maybach

Igaz! Amiről írtam, az inkább lehetőség. Arra is, hogy ezt a világot ne csak sirassuk.

Azon gondolkodtam még el, hogy valyon ezeknek az embereknek (nem csak a filmbelieknek) nincsenek-e esetleg olyan közeli rokonai, aki potenciálisan (financiálisan) tudnának lépni, akarnának lépni?

Az amiről hosszan beszéltem, az is maga után vonja, szinte abból következik, hogy a család szerepének erősödnie kell. - Ha távolabbról tekintjük, mintegy biológiailag, ez is a fajfennmaradás egyik biztonsági alternatívája (különösen, ha a család anyagi ereje a társadalomban való megmaradáshoz kevés /lesz/, s az egymásra utaltság /a kéretlen önzetlenség kényszere/ egyre nő).

Apropó! Lehetne egy olyan "következő" epizódja a filmnek, amelyben felkutatnák az érintettként szóbajöhetőeket (a család, közeli hozzátartozók, korábbi barátok, ismerősök, vagy azok leszármazottai - divatos, de régi szóval a "nemzetség", illetve közvetlen környezete), ki hogyan viszonyul a helyzethez, ki tudna tenni valamit, s akar-e tenni valamit, ha nem, miért nem; kinek van alternativ lehetősége, stb; ki, hogyan fogadja el, vagy küzd a helyzet ellen, vannak-e próbálkozásaik, ki hogyan keres mégis más akár egéyszen más alternatívákat, vagy hova "menekül", miben bízik, mire vár, mire számít...
...mennyire érinti, hogy az elmúlás csak megtörténik, végbemegy; mennyire látja, hogy ő is tehetne valamit hogy ha múlik is, az elviselhetőbb, s akár tartalmasabb legyen.
Netán akar-e kapcsolatot, akar-e beszélni, megosztani, részvenni ennek feldolgozásában (még ha mást nem is képes tenni), amitől máris emberibbé válik ez a folyamat annak aki marad, s annak, aki segít ezzel.
tvi 2007.03.22 12:59:20