Regisztráció Blogot indítok
Adatok
annacsenki

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tejszaporítás project Első nap 2014.08.17 13:15:50
Reggeli szopizás nagyon kevés volt, nem volt türelmes Manóka, bezzeg a cumisüveg ment a tápszerrel. Mivel keveset szopott, ezért 90 ml víz+tápszer= kb. 110 ml tápszert evett meg. Ezt azért engedtem, hogy a reggel jól induljon, nyugodt és jól lakott legyen amikor elkezdjük a…..
annacsenki 2014.08.19 19:10:08
Szia! (Bocs kicsit hosszú lett, csak kipanaszkodom magam végre valahol :D)
Nagyon drukkolok, hogy sikerüljön a projekt :) Csodállak, hogy ezt így végig akarod vinni, nekem épp most telt meg a hócipőm az egésszel. Sajnos én is nagyon hasonló helyzetben vagyok. Jelenleg egy óra szopival délutánra 30-40 tej marad amit ki tud szívni. (2 hónapos)
Utána várok picit (ez általában 10-15 perc max) , hogy kér e tápszert, és ha látom, hogy még éhes, akkor adom neki oda a + 60-90-et. Ilyenkor kéne újra mellre rakni ELVILEG. (Vagy nem? Ezt nem értem teljesen.)
Ugyanis ad 1: nincs már mit kiszívnia érdemben.
ad 2: egy óra üres mell szopogatás után éhesen nincs már türelme újra szopizni.
ad 3: én is baromira elfáradok, éhes leszek, szomjas leszek, pisilni kell stb.
Úgy érzem ez egy ördögi kör, amiből nem tudok kikeveredni, és egyre csak frusztrál.
Eleinte 7-8x evett egy nap, ez minden alkalommal egy óra, büfiztetéssel, méréssel együtt. Délelőtt aludt nagy nehezen egy órát, és persze szopik közben is, ébresztgetések ellenére. Ha letettem egyből sírt. Kezdődött minden elölről.
Délután 2x fél órát. Szóval egy nap nagyjából 2 óra volt arra, hogy wc-re menjek, zuhanyozzak este, ételt csináljak, mert ugye szoptatós anyaként értelmeset kéne enni, igyak napi 5 liter vizet (ágy mellé volt bekészítve, hogy szoptatás közben tudjak legalább azt) kimossam a ruháit (vasalás már szóba se jött) és valami élhető hellyé tegyem legalább a pelenkázó környékét, esetleg elmossak 3 tányért is. Délután jött a masszív hasfájós ordítás 2 órán keresztül, 10-kor végre aludt, én meg mehettem fejni, cumisüveget/fejőgépet mosni, és ágyba takarodni, hiszen 1/2 2-kor ugye kelt föl szopizni :) Ezt másfél hónapig bírtuk, és sajnálom, de feladtam :(
Most is mindig szopizik előbb egy órát, de ma már csak 6x eszik egy nap (tápszer pótlás miatt nem kér annyiszor) így legalább nem 8 órát ülök az ágyon és 6-ot az ölemben van.
Persze mindent kipróbáltam, minden hülye "tejszaporító" trükköt, minden nap fejtem amikor végre arra volt időm, de csak egyre kevesebb lett a tejem. Így most egy picivel nyugodtabb vagyok, csak azt sajnálom iszonyúan, hogy nem kap elég anyatejet. A szoptatást magát nem is annyira... Már azon is gondolkodtam, hogy lehet, hogy nálam az oxitocin érzékeléssel lehet probléma.
Tudnillik indítani kellett a szülést, és a burokrepesztés után sem voltak fájásaim. Egy idő múlva kaptam oxitocint, de semmit nem éreztem. Hiába emelték az adagokat 15 percenként, 2 óra múlva nagy nehezen lettek olyan közepesen erős menstruációs fájásaim. Az oxitocin meg termelődik elvileg a szoptatáskor is, az váltja ki a tejleadó reflexet is. Ebből sem érzek semmit. Tejbelövellésem sem volt. Csak csöpög a mellemből a tej, mikor szívja, akkor sem érzek semmi különöset. Olvastam, hogy "szeretet érzést" is kivált. Nekem a szoptatás is csak egy ugyanolyan dolog, mint a többi. Ha kapná a tejemet cumisüvegből, ugyanolyan boldog lennék :) Egy dolog miatt imádom még is... az egy órás szopizások végén (még így is, hogy alig eszik valamit) mindig elalszik, és álmában hangosan kacag :D Ez kárpótol mindenért :)