Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lex D'Arquebus

67 bejegyzést írt és 269 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokszor merül fel a kérdés, mi az, ami miatt hazaköltöznek magyarok külföldről. A válasz persze sok esetben egyénfüggő, mindenkinek megvan a maga története. Attila hét év Anglia után döntött úgy, hogy családjával visszaköltöznek Magyarországra. A döntést leginkább az anyagiak motiválták, érdemes…..
Lex D'Arquebus 2019.12.06 10:02:31
@Sean MacTíre: Volt interjúm, eléggé rétegnyelvtudású pozícióra (=nincs minden bokorban ember, mint pl. Java fejlesztőből). Bemondtam 1.2 bruttót. Nem jelentkeztek többet. :) Pedig nem garázscég volt. Szóval fenntartásokkal kezelem úgy egyáltalán a posztban is szereplő 500+200 fizetést.
Feleségemet diplomásként, németnyelv tudással még interjúra sem hívják sehova.
Lex D'Arquebus 2019.12.06 11:24:52
@Golf2: Mondom, tudnék mesélni. Személyes és családi okokból.
Bemutatót tartottak a leendő utasok számára a hétvégén Vác, Monor és Szolnok állomásokon a MÁV-START Zrt. új, 815 003 pályaszámú, Stadler gyártmányú, KISS típusú, emeletes, elővárosi villamos motorvonatával. A hatrészes, két vezetőállásos motorkocsiból és négy betétkocsiból álló vonat engedélyezett…..
Lex D'Arquebus 2019.10.29 15:33:16
@ze11: Ó, hányszor bekúrtam a fejem Zürichben... :D
A még jelenleg is zajló európai turnénk alatt történt az eset, hogy a lenzburgi, svájci állomásra érkezve bizony még sok idő volt a klub nyitásáig, pedig már jócskán belecsúsztunk a délutánba, így aztán elindultunk valami harapnivaló után kutatva. Végül egy igen szimpatikus ír kocsmában, a McArthurs…..
Lex D'Arquebus 2019.05.07 17:19:51
@Csabi Konyhája: Igazából itt ez van. Még azt se mondom, hogy sok volt, teljesen átlagos ár.
Egy pizza 20 CHF, szóval lehet ehhez mérni. :D
Listát készíteni mindig nagy kihívás, melyhez nem kevés szubjektivitás szükségeltetik. Az angol Metal Hammer pont ezért nem is vállalta be, hogy ők vigyék el ezúttal a sarat, megkértek néhány ismert muzsikus arcot, hogy mondják meg: szerintük ugyan mi volt az elmúlt ötven év…..
Lex D'Arquebus 2019.04.02 15:38:00
A vállalkozó mint olyan, itthon még mindig az M. Richárdokat vagy M. Lőrinceket jelenti, az erőszakos gyökeret megy a simlis, mutyizós lófaszjóskát, ami azért baj, mert ha a szó szoros értelmében vesszük, Steve Jobs is az volt, meg Mr. Selfidge is. A vállalkozó nem szitokszó, és nem pufidzseki…..
Lex D'Arquebus 2019.02.19 14:04:26
@Jake Peralta: 60M-et kért. Kissé felszaladt a szemöldököm, magyar piacon egy ilyen app vajon mekkora csoportot ér el? Mikor mondta, hogy az oldalának 1 hónap alatt volt 11ezer látogatója. Hm.
Korea in Hungary Élet Budapesten 2019.01.02 16:25:26
A koreainhungary.blog.hu-n már számtalan cikk révén ismerkedhettünk meg a koreaiak mindennapi életével, hagyományaival. Arra gondoltam, hogy izgalmas lenne most a másik oldalról rápillantani a magyar és koreai kultúra találkozására. Egy lassan egy éve Budapesten élő koreai anyukával beszélgettem…..
Lex D'Arquebus 2019.01.03 16:57:37
@Gandosz: Flush nevű Android app. Sokszor segített már, hogy merre kell menni.
Főleg az olaszoknál, de úgy általában is.
play.google.com/store/apps/details?id=toilet.samruston.com.toilet&hl=en_GB
Az egyik hazai tv reklám hirdeti azt, hogy rajtunk áll, mi a tipikusan magyar. Ez a magyar science fiction viszonylatában is igaz. Manapság mindenből nemzeti lesz, és mindenből igyekszünk kihozni a nagybetűs MAGYARSÁGOT. A nagy igyekezet közben pedig elvész maga a lényeg, a tartalom, az informatív…..
Fél éve kaptam egy e-mailt a Kukaholdingtól, hogy a helyben szokásos módon, tegyem közhírré az alábbi tájékoztatást: Az állami hulladékgazdálkodási feladatokkal törvényileg megbízott Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV) értesíti a sződligeti polgárokat, hogy a…..
Lex D'Arquebus 2018.11.22 15:50:45
@Mayday: De, pont azt jelenti, hiszen a csekk a számlával jön, ami alapján jogos a követelés. Nincs csekk=nincs számla. Számla adatok nélkül meg nem fizetünk biankóra bármit bárhova.
Igen, könyvelést végeztem.
1906. A San Franciscó-i földrengés után készült egyetlen eredetileg színes képsor..
Minden évtizednek megvannak azok a húzó slágerei, melyekben olyan elképesztő dallamok vannak, hogy pár másodperc alatt felismeri őket az is, aki mondjuk 20 évvel később született. Mert ott vannak a tévében, a filmekben, a reklámokban, a szüleink lemezjátszóin és a közös kulturális tudatban - vagy…..
Január. Ekkor kezdődött minden. Ja idén januárban. Történt ugyanis, hogy kora este kb 15 perc alatt felépült egy görcs az oldalamban. Bevallom, kicsit beszartam attól, hogy mi lehet, de mivel baloldalon hátul volt derék magasságban, úgy gondoltam nem a fejem fáj, hanem a vesém görcsölhetett be. Na…..
Lex D'Arquebus 2018.10.22 14:12:09
@Balazs089: "vese környékét mintha másodpercenként egy nagy késsel böködnék"

Ez nem igaz. Inkább olyan, mintha átdöftek volna lándzsával. :D
Talán többünkben felmerült már, hogy mit tennénk, ha lakóhelyünk elszigetelődne. Mi történne a körülöttünk élőkkel, hogyan reagálnának az emberek, ha nem hagyhatnák el a városukat? A készletek végesek, az emberek pedig könnyen befolyásolhatóak. Csak idő kérdése, hogy elszabaduljon a pokol. Stephen…..
A szocialista Magyarország mindennapjait - eddig még nem látott, eredeti színes fotókkal bemutató - sorozatunk folytatódik az MTI fotósainak munkáiból, 1962-ből. 1962. július 3. A balatoni kompra felhajtó Ikarus autóbuszt nézik az emberek a tihanyi kikötőben. MTI Fotó: Sziklai Dezső..
Egyre nagyobb presztízse van, egyfajta álommunkának gondolják a programozói  állást a különféle szakmákról megkérdezett munkavállalók.  Sok, az IT szakmát érintő kérdésről a mainstream médiában is lehet olvasni. Legutóbb az Index foglalkozott egy friss felmérés eredményeivel. Nem véletlen. A…..
Akármilyen baráti társaságba kerül az ember, egy idő után biztosan szóba kerül a gyermekkor és a fiatalkori élet. A beszélgetés rögtön át is csap a serdülőkori csíntevések irányába, majd a társaság egyik tagja egy hasonlattal rögtön rákontrázik a történetekre és szembe állítja a mai világ fiataljait…..
1930-as évek. A szovjet Vörös Hadsereg sorozóbizottsága előtt..
Lex D'Arquebus 2018.07.09 11:23:45
@ZsoZol: Clive Cussler könyve alapján készült a film. Gondolom nem kell mondani, hogy a könyv ezerszer jobb.
2045-ben a valóság rémes hely, ahonnan az emberiség nagy része a kiutat keresi. Így van ezzel a tizennyolc éves Wade Watts is, ezért bejelentkezik az OASIS-be, a világméretű virtuális valóságba. Amikor az OASIS tervezője meghal, örökös híján egy ördögi feladványsort hagy maga…..
Akár klasszikus határátkelős történetnek is nevezhető Olli és családja sztorija, hiszen sokan jártak az ő cipőjükben: devizahitel, egyre több és kétségbeesett munka a fennmaradásért, majd a reménytelenségben a döntés: megpróbálni külföldön boldogulni. Aztán a többéves szétszakítottság… (A képeket…..
Lex D'Arquebus 2018.01.09 09:00:36
@MRN: Valószínű arra, hogy nyomják a CSOK-ot, emiatt minden lakás ára 10M-t felugrott, albérlet árak duplázódtak, satöbbi.
Lex D'Arquebus 2018.01.09 09:18:12
@MRN: Akkor én értettem félre.
Bár a téma elsőre talán morbidnak hangzik, a Battle Royale minden kétséget kizáróan tinikorom legmeghatározóbb könyvélményeinek egyike, amit még az újraolvasását megelőző cirka tíz évben is időről-időre felemlegettünk jó barátnőmmel, akivel még együtt olvastuk a gimiben.Nos, Lulu azóta férjhez ment…..
Lex D'Arquebus 2017.08.14 09:13:29
@hopu08: Asszem én is nekiesek. Mondjuk nekem epub-ban van meg, így biztos nem veszik el.
Hiába csinált nekik Semjén, meg Lázár a tavasszal komoly marketinget, Magyarországon annyira nem a fogy az Igazi Csíki, hogy kénytelenek kivonni a kereskedelemből...
Lex D'Arquebus 2017.08.11 15:00:59
@Nagy fasz vagy te Válasszunk: Ittál már? Mert én igen, és az árához képest tényleg nem jó. Akkor inkább iszok olcsóbban valami ugyanilyet. És igen, megveszem a drágább sört is, ha az ízlik, nem a szemetet iszom. De a Csíki nem finom.
Aki magyar szinkronnal szereti Sherlockot, és nem Cumberbatch eredetei hangján, az jól figyeljen, mert egyszer mondom csak el: ma este 9-kor jön a Sherlock 4. évada az AXN-re. A 4. évad nekem nagyon nem tetszett, de ettől még simán lehet jó, sőt, az én egyik kedvenc sorozatom jelenleg a Designated…..
Lex D'Arquebus 2017.04.11 12:59:08
Ugrás Svájcba Restart? 2017.04.11 11:57:05
2014. április 24.  Az utolsó bejegyzés, akkor úgy gondoltam, hogy pont jó alkalom befejezni az ugrás blogot, hiszen már nem ugrás van, hanem áttelepülés. Közel 3 év telt el. Így kimondva ijesztő is valahol, mennyi minden történt azóta. 3 év, a fiunk azóta már nemcsak elkezdte a tanulmányait, hanem…..
Ha megnézitek, mostanság már szinte havonta érkezik egy-egy újabb horror a moziba. És sajnos a legtöbb elég gány minőségű. De mikor is kezdett felhígulni ennyire ez a műfaj? Mikor kezdődött meg az a lejtmenet, melynek végére eljutottunk odáig hogy az egyszeri nézőknek már az is…..
Lex D'Arquebus 2017.03.24 15:37:19
@Jancsiszeg1980: Kinget olvasva mindig az volt az érzésem, hogy van egy jó ötlete, baromi jól kibontja az emberi szálakat, majd mintha a végén rájönne, hogy be kéne fejezni a könyvet, előhúz valami paranormális baromságot. Ilyen volt A búra alatt, vagy a Hasznos holmik.
Vagy nem a megfelelő könyveket olvastam.