Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Deka

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerencsések vagyunk, mert megígérték, hogy két hét alatt rendet csinálnak, és mivel Pintér Sándor még ma is miniszter, ezek szerint ezt az ígéretüket úgy gondolják, hogy teljesítették.Így a rengeteg felszabadult rendőrségi üres órákból két csoportnak is jut bőven, az…..
Deka 2013.12.09 11:00:11
Úgy látom, egy átgondolatan, erősen hangulatkeltő cikk lett ebből.
A kijelölt hivatal csak jogilag folytatja le az eljárást, helyileg nem - azt a hajléktalanszállón folytatják le a hajléktalannal szemben. Győri Péter beemelt reakciója is ezt erősíti, mivel ő meg pont azt kifogásolja, hogy miért, ki által és milyen formában kerül a hajlétalanszállókon a szabálysértési eljárás lefolytatásra:
"a „hajléktalanszállók” (...) feladatait, funkcióját a szociális törvény szabályozza, abban mondjuk járási hivatal szabálysértési irodájának működtetése még nem szerepel".

Vagyis:
- ha a rendőrök találnak egy hajléktalant, aki rossz helyen tartózkodik, és felszólítás ellenére nem távozik, akkor a rendőr a járási hivatallal felveszi a kapcsolatot és megadott hajléktalanszállóra kíséri a hajléktalant, ahol ellene a kormányhivatal szabálysértési osztálya folytatja le az eljárást.
Profit: eggyel kevesebb hajléktalan az utcán; lehet, a hajléktalan magától nem menne be a szállóra, de ha már bevitték talán eszik egy tál meleg ételt, tisztálkodik, s talán el is tölt ott egy éjszakát. Még ha tovább is áll, de legalább aznap nem fagy meg. Ja, és kap néhány emberi szót. S ha csak egy embert is sikerül ezzel a módszerrel megmenteni, már elérte a célját az egész.

Persze lehet mindig mindent és mindenkit fikázni - tessék, állj oda és tegyél ellene valamit. De na csak úgy, hogy a monitor előtt jártadod a szádat. Pláne, ha ezzel csak a hangulatkeltés a cél.
A polgári-keresztény értékrend nem azt jelenti, hogy a szerencsétlen sorsra jutott hajléktalant magára hagyod a saját sorsával a jogaira hivatkozva...