Regisztráció Blogot indítok
Adatok
a123b123c123 (törölt)

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Nem tudom mennyien tudják blogolvasóim közül, de Jeremy Irons angol színésznek nyugat Corkban van egy kastélya - Kilcoe Castle, ami felújított pár éve és közben rózsaszínre festette, a környék lakói kicsit nehezen barátkoztak meg ezzel a színnel, de így pár év…..
Vajon mi a közös a csokoládéban, a kutyaeledelben és a szájvízben? Mi az, ami a műsajtban éppúgy benne van, mint a perecben és a fogkrémben? Egy jó adag kémia adalékanyagokkal fűszerezve: szinte nincs termék asztalainkon és tányérjainkban a modern élelmiszer-feldolgozás…..
a123b123c123 (törölt) 2010.02.13 13:27:22
Nehany gondolat es reakcio.
Nem kizarolag az uzlet es a nyereseg tehet rola. A vilagon annyi foldieper nem terem pl., hogy negyed annyi joghurtba elegendo legyen, amennyit a vasarlok kivannak.
Termeszetes alapanyag? Van me'g olyan? A sok vegyszerezes, genmanipulacio mind arra kell, hogy az egyre satnyulo termeshozamot lepesben tudjak tartani az ehes szajak novekedesenek szamaval. Es az a pazarlas, ami itt, a fejlett nyugaton folyik, behozhatatlan.
A tudatos vasarlas szerintem nem ott kezdodik, hogy megnezem a cimken az osszetevoket, hanem ott, hogy nem a par forinttal olcsobb olasz, spanyol zoldseget, gyumolcsot (amirol utolag szinte mindig kiderul, hogy megint mit adtak el nekunk), hanem, hogy a magyar termelok zoldsegeit, gyumolcset vasaroljuk. Aztan johet az a cimke.
A nagyobb, szebb, fenyesebb epp azert van, hogy odavonzza a tekintetunk es felkeltse a kivancsisagunkat, onnantol le is csapott a marketinges capa. Ami csicsasabb, biztos minosegesebb is. Beeeeeep!
Igen, a tul sok gondolkodas elriaszt mindentol. Az allatokat antibiotikumozzak, tapozzak, hogy tobb tejet, szebb hust adjanak, a novenyeket vegyszerezik, hogy nagyobbak, pirosabbak, hibatlanabbak legyenek. Egyunk biot? Egyunk! De ha a bio kert mellett egy eloszeretettel szennyezo kert van? Hiaba, atviszi a szel, atmegy a vizzel igy mar regen nem bio a biokertunk sem. A fold sem bio, a levego, viz sem az. Ha sokat gondolkodunk, keptelenseg manapsag mar egeszsegesen etkezni. Eppen ezert az e'sszel egyel elvet erdemes kovetni. Minel kevesebb szemetetet. Anazar
  Mumbay-ben – illetve régi nevén Bombay-ben – bollywood-i filmet nézni még a terroristatámadások ellenére is nagy élmény. Hiszen kevés olyan hely van a világon, ahol egy akció-thrillerként beharangozott film hemzseg a vidám táncjelentektől, vagy ahol élő…..
a123b123c123 (törölt) 2009.05.15 18:08:10