Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szomoru_anya

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bikiniszezon Nem beszólni! 2009.05.05 14:40:00
A múltkor megkérdezte valaki, hogy miért nem cserélem le az egyik közösségi oldalon lévő fotóimat frissebbekre. Kb. két-három éve raktam fel őket, és szerinte épp itt az ideje frissíteni. Szerintem meg nem! Ugyanis olyan tapintatlanok bírnak lenni az emberek… Persze nem az…..
szomoru_anya 2009.05.06 10:00:00
Pár dolgot szeretnék hozzáfűzni a saját példámból. 162cm magas vagyok. 28 évesen 48kg voltam. Bármit ehettem, csirkepörköl, galuskával, kenyérrel, 4-5 tükörtojás reggelire persze kenyérrel. De a combom nem ért össze sehol, kilátszottak a csontjaim, fürdőruhában elég érdekesen néztem ki. A történethez hozzátartozik, hogy otthon éltem a szüleimmel és elég feszült volt a viszony. Végre sikerült saját lakásba költöznöm, megtaláltam a páromat, gyerekeim lettek. Most 63kg vagyok, kerek arccal, nagy mellekkel (saját), jól elkülönülő derék-csípő kombóval. A régi ismerőseim meglepődnek - joggal, kövér vagyok. Jóval kevesebbet eszem, mint régen és hetente 2-3szor sportolok, amit régen nem tettem. Főleg ásványvizet vagy ízesítetlen teát iszom, kivéve a reggeli egy bögre tejeskávé. Nem eszünk bő zsírban sült cuccokat, párolok, cserépedényben sütök, nem nassolok stb. Próbálok odafigyelni. Úgy gondolom, hogy az alváshiányt leszámítva egészségesebben élek, mint régen.
De így 40 felett mégis "kövérnek" számítok. És alapvetően elegem van abból, hogy nem tudok koromnak és alakomnak megfelelő normális ruhát, normális áron vásárolni, mert csak csípőnadrágok és haskipólók kaphatóak.
Nincs időm és energiám ennél többet mozogni.
Én úgy gondolom, hogy a fiatalkori soványságomért nagyrészt a stressz volt a felelős. Saját példámon tudom, hogy igenis lehet valaki gebe úgy, hogy sokat eszik és nem mozog.
szomoru_anya 2009.05.06 10:34:22
@anyamadár: A "szomorú anya" más miatt van. :-)
Sajnos a BMI index egészséges kategóriája még nem jelenti azt hogy valaki mások szemében nem kövér. Régebben 20 és 25 között volt az egészséges, nemrég hallottam, hogy 18 és 24 a két szélsőérték, ez pl. miért változott?
M&S 10-es a nagrág méretem, de a 12-es blúz szétnyílik a melleimnél. Magas sarkúban ápolt 40-esnek nézek ki - nem kimondottan kövérnek, de lapos cipőben, farmerban már nem vagyok magamra büszke.
Viszont beszólni valakinek a külseje miatt szerintem bunkóság, hacsak nem olyan a viszony, hogy ezt megteheti. Amikor az első gyerek születése után fél évvel elmentünk rég nem látott rokonainkhoz, az egyik 70 éves rokon néni megjegyezte, "na lányom, jól meghíztál!". Nem esett jól, de nem szóltam vissza neki, hogy "nénnye, de legalább szültem egy gyereket, te azt sem", mert hiszek a tapintatban.