Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bok Choy

2 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
-Helló apám, minden okés? -Simaliba. Szigetre mentek idén is? -Á, idén már nem. Nagyon gagyi lett szerintem, és elszednek egy rakat pénzt, rablás, ami ott folyik. Sok bóvliárus, Töki Pompos, vizezett fesztiválsör ötszázért, ebben én már nem veszek részt. Nem ennek indult a…..
Bocsánatot kért a Forma-1-főnök Bernie Ecclestone, amiért a hétvégén a The Timesnak adott interjújában Adolf Hitlert dicsérte. Hétfőn azzal védekezett, félreértelmezték, de miután több szervezet is felszólította és egy német politikus lemondta találkozójukat, elnézést…..
Bok Choy 2009.07.08 10:40:15
@Werwolf: és a zsidótörvények? a zsidók gettósítása? a zsidók megsemmisítése? ezek elkezdődtek már előbb is. vagy ez nem ártott Németországnak? esetleg használt is? A hosszú kések éjszakáját nem is említem, amikor rengeteg SA-t mészároltak le brutálisan...
Bok Choy 2009.07.08 10:47:45
@ke-cula: A háború, az egy dolog - a holokauszt egy másik. A háborúban, mint írod, mindig vannak áldozatok. Ez igaz. A katonák, akik támadnak, és akiket megtámadnak - ez természetes.

De az, hogy egy rezsim a megszállt területeken a _civil_ lakosság bizonyos, nem is elhanyagolható részét írtja szisztematikusan, azért, mert van rajta sapka, vagy azért, mert nincs, az nem háború. Semmi köze nincs a háborúhoz.
Bok Choy 2009.07.08 10:52:35
@Werwolf: Valóban nem vagyunk egy véleményen, de el kell mondanom, hogy ennek ellenére örülök, hogy lehet veled vitázni, a szó legpozitívabb értelmében. És ezért nagyon nem örülök Zahal stílusának, annek ellenére, hogy vele egyébként egyetértek.
Egy Gizmodo olvasó küldött be fotókat egy San Diego-i bicikliboltból egy különleges tricikliről.  INDAFOTO.slideshow.run({ "feedUrl":"http://feed.indafoto.hu/darthwalk/tag/google+tricikli/feed", "width":"450", "height":"300", "orientation":"horizontal", "size":"auto",…..
Tardai történetek Hatvankettő 2009.05.15 11:00:00
Az év muffja partira nem egyszerű bejutni. Kockának és Benőkének mégis sikerült. A behízott fejű amorózó meg addig őrjöngött a vendéglistás pultnál, hogy ő a Szalóki, pontos i-vel, plusz egy fő, és még kurvára nincs bent, mert látják, itt van kint, hogy az addig békésen…..
 Nohát, nem volt egyszerű, mire rájöttem, hogy kell új bejegyzést írni, sikerült is közben kétszer kitörölnöm a régit - de szerencsére óvatos voltam, és előtte copyztam... :) Nem mondhatni, hogy de sűrűn frissítem blogom, amit senkise olvas, sőt ritkán - de senkise…..
w Barátok közt 2009.04.12 14:00:00
Mivel évek óta senki nem kérdezte tőlem, hova járok templomba, megmondom kérdés nélkül: ide a szomszédba. De hát ez nem is templom, csak egy blog, mi? Az igaz, de a templomnak nem is az a lényege, hogy felül hegyes és belül hideg, alul meg ki van rakva a miserend. Hanem hogy oda megy…..
Bok Choy 2009.04.12 19:30:41
Nem vagyok keresztény /csak:) hívő/, de ennek ellenére úgy gondolom, ennek az országnak - és így nekem is - szüksége van például a katolikus egyházra, úgyhogy a magam részéről szurkolok neki. Ám számomra sokkal szimpatikusabb lenne az említett egyház, ha ez a szellemiség és hangütés jellemezné egészét, ami a jezsuitákat jellemzi. Sajnos, én úgy látom, hogy a püspöki kar jobbra húz, és nagyon kilóg a lóláb, hogy ezt nem elsősorban Jézus tanaira és a Bibliára alapozva teszi, sokkal inkább saját és egyháza önös érdekeire. Az is érdekelne, hogy egy egyházban, ahol ennyire központi szerepe van a bűnbánatnak és a bűnbocsánatnak (egyébként nagyon helyesen), hogy ülhetnek a mai napig, még a legfelső vezetés tagjai között is olyanok, akik az előző rendszert besúgóként szolgálták? Sajnos, amíg ez így van, ez az egyház számomra nem lesz hiteles - (annak ellenére, hogy az Evangéliumot olvasom és a magaménak is érzem, valamint hogy van jónéhány hiteles keresztény a soraiban). Ha ez az egyház valóban, még mindig azt a vonalat vinné, amit Jézus képviselt - illetve, ha majd megint azt viszi -, akkor hitelesen szólalhat meg közéleti, akár politikai kérdésekben is. Szerintem erre kb. akkor kerül sor, mikor az MSZP megszabadul kommunista sarától, Orbán Viktor pedig valódi és meggyőződéses demokrata lesz, aki mentes minden populizmustól. De én azért szurkolok. Mindenkinek.
Nos, nem túlzok. És nem is csak így gondolom. Így is érzem. Ez az érzés legalább négy éve bennem van. És napról napra egyre erősebb... Katolikus körökben (de talán keresztyén körökben úgyszintén) évek óta nagy divat szidni a szocikat, a komcsikat, ha nem is az egész…..
Bok Choy 2009.04.12 19:04:47
Elöljáróban annyit, hogy bár hívő vagyok, nem vagyok keresztény, és jobboldali sem. Csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy Ky-Lí írása pont azért tetszett, mert a jobboldalon és a katolikus egyház részéről is számomra nagyon hiányolt hangütéssel íródott. Nekem mind a két szférából nagyon hiányzik az a tárgyilagos, nem az (általában túlfűtött és negatív) érézelmek által vezérelt hangnem, amely a másként gondolkodót, a másik oldalon állót nem az ördög szinonímájának tekinti, és az egyházban elfogadott vagy a jobboldalon "hivatalosnak" tekintett állásponttal szemben álló véleményt is megfogalmaz, felvet ilyen kérdéseket (pl. Fletót szeretni), ne adj'Isten, még kritkus is egyházával szemben (nem ellene - érte). Egy katolikus egyháznak, ahol ez természetes, és ilyen jobboldalnak, sokkal jobban örülnék, mint a jelenleginek. Nem bántani akarok senkit, és nem is provokálni, ám számomra addig ez az egyház nem lehet hiteles, amíg legfelső vezetői között is olyanok ülnek, akik az előző rendszert besúgóként szolgálták. Ez szerintem még az MSZP-ben sincs rendjén - ám, ahogy valaki írta, kutyából nem lesz szalonna, tehát kutyák között a kutya mégsem annyira megdöbbentő, mint egy szervezetben, amely Jézus tanításain alapul. Elvileg. Egyébként pedig egyetértek azokkal, aki szerint az egyház vállaljon közéleti, politikai szerepet. De ne öncélú, saját hatalmi érdekeinek alárendelve, mert addig, amíg csak jobbra húz, és nagyon látványosan, saját hatalmának és érdekeinek alárendelve teszi, nem hiteles. Akkor tudna hitelesen megszólalni közéleti kérdésekben, ha 100 százalékban a Bibliát és Jézust követve tenné. Szerintem ez kb. akkor valósul meg, amikor az MSZP megtisztul kommunista múltjától, vagy Orbán Viktor valódi demokratává válik. Sajnos. De azért szurkolok. Mindüknek.
Amikor már azt hittük, hogy a Gréczy Zsolt-féle vídiázást  - "Amikor néhány napja azt írtam, az országnak és a baloldalnak Gyurcsány Ferencre van szüksége, ez ma hatványozottan igaz. Egy vidia keménységű pártelnökre"í - egyszerűen képtelenség überelni, egy…..
Bok Choy 2009.03.30 23:03:32
@dzsucseharcos: Ön ismét téved. A többpártrendszerrel semmi bajom. Nekem a párbeszédre képtelen hozzáállással van bajom, aminek Ön is az egyik zászlóvivője. Arra mindenképpen jó volt ez a beszélgetés, hogy megértsem: az ilyen honfitársaimmal reménytelen párbeszédre törekedni - ezért hálával tartozom Önnek. Kívánok további sikeres, lírától mentes, kirekesztő politizálást. Önnek és elv-társainak.
Bok Choy 2009.03.30 23:25:25
@dzsucseharcos: Én nem azt kifogásolom, hogy vannak pártok, eltérő érdekek, és hogy ezek ütköznek. Ez teljesen rendjén van szerintem. Azonban az, hogy a másik oldalon állót, a másik párt hívét hazaárulónak béllyegzem és megkérdőjelezem magyarságát - amit én valójában kifogásolok (csak nem tudom, mért írom le újra meg újra, hiszen láthatóan erre a tényre az Ön igen tisztelt fülei egyértelműen süketek legnagyobb sajnálatomra)-, nem elidegeníthetetlen része a többpártrendszernek tudomásom szerint. De Ön majd, tisztelt Dzsungelharcos, nyilván ismét helyreigazít...
 Ma erős szél volt, és hideg, miközben mentem dolgozni, kifújta belőlem a lelket is. A meló ma jó volt, és három hónap után végre felvettem jövedelmem: 430 ezer forintot. Ennyit soha azelőtt nem láttam még egyben. Most sem fogom sokáig: tartozásaim levonása után rögvest…..