Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vascsaba

0 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Túlzás nélkül életünk eddigi legfontosabb választása jön vasárnap. A Fidesz és Orbán Viktor olyan irányba lökte az országot, hogy nem jobb és bal között kell választani, nem különböző politikai irányok, vagy programok között. Hanem józanság és elmebaj között. Demokrácia és autokrácia között.…..
vascsaba 2018.04.08 14:26:19
@Neo07: azert, mert remeljuk, hogy egyszer hazaterhetunk. Ezt szeretnenk elerni a szavazassal. Egy Magyarorszagot, ahova esetleg majd vissza akarunk terni.
vascsaba 2018.04.08 14:26:22
@Neo07: meg esetleg annyi, hogy "vicces", amikor azt mondod, a hataron tuli magyarok nem onszantukbol vannak a hataron tul, mig az elvandorlok igen. Persze. Mert mi kalandvagybol mentunk el, nem azert, mert a "hanyatlo es rothado Nyugathoz" kepest Magyarorszagon az elet minden aspektusa sokkal rosszabb, nem. Hat persze. Mert sokan hagyjak ott az eletuket egy amugy csodas orszagban, hogy egy masik orszagba koltozzenek, ugye?
Cseppet se vagy demagog.
Miis az a channeling? A szo jelentese magyarul "csatornazas". A jelenseg megertesehez elso korben elkell fogadjunk olyan teteleket mint azt ,hogy nem ez az egy eletunk van ( ettol fuggetlenul nem rossz ha ugyeljuk mintha csak ez az eggy lenne ) . A lelkunk es a figyelmunk hallhatatlan es a quantum…..
Ateista Klub A buddhista pokol 2014.02.01 09:46:05
A thaiföldi buddhista pokol témapark bejárata, a két mohó, örökké éhes, bolyongó szellemmel Buddhista pokol?! Az meg mi a halál?! Én se tudtam eddig, hogy van ilyen, illetve nem is feltételeztem. Ugye a buddhista vallás a reinkarnációban hisz, abban természetes lehetőség lenne az…..
vascsaba 2016.05.15 08:41:07
@vgf286 (törölt): A karmat - vagyis ok-okozatot, a kauzalitas torvenyet - egy termeszeti torvenynek, vak, konyortelenul mukodo, szemelytelen eronek tekintik a buddhizmusban. Ha azert nem fogadod el, mert nem lehet tanulni a mukodesebol - ami egyebkent nem igaz -, az olyan, mintha nem fogadnad el, hogy megol a gravitacio, ha magasrol esel le, csak mert utana nincs benne tanulsag. Hasonlo a Nirvana is. A letet vagy nemletet nem fogja befolyasolni, hogy neked mennyire tetszik az a teny, hogy szavakkal nagyon nehezen megfoghato es definialhato.
A miniszterelnök szerint az elmúlt tíz évben 350 ezer magyar vállalt munkát külföldön. Ők jellemzően vendégmunkások, akik azért távoznak, mert máshol könnyebben tudnak boldogulni és ez a szám a népességhez viszonyítva még csak nem is magas. Szemöldökfelvonás…..
Sokan csak külföldön csodálkoznak rá arra, hogy a Magyarországon általános igazságként elfogadott sztereotípiák (a magyar oktatás minőségéről például) nem feltétlenül felelnek meg a valóságnak, és hogy másként is lehet csinálni a dolgokat. Így járt mai szerzőnk, Máté…..
vascsaba 2013.09.16 12:59:27
@Ed-die: Itt sem túl elterjedt a tanársegédkedés, hacsak valami speciális körülmény nem indokolja az adott intézményben. Az átlag mainstream nem használja. És igen, valóban nem kell hozzá végzettség (ez is elárul valamit az oktatás színvonaláról...). Ha tiszta a CRB-d, és nem vagy első ránézésre nagyon gáz, akkor simán lehetsz tanársegéd. Ha van róla papírod, és a nyelvedet is tudod fejleszteni, akkor hamar tanár lehet belőled. Nem egy kelet-európai ismerősöm - nem csak magyarok - így csinálta. Örömmel fogadják őket, mert valami rejtélyes okból értékesebb szakembereknek bizonyulnak, mint itteni kollégáik...
@tableno: Amit te Magyarország kulturális bezárkózásának nevezel, az szerintem egy immunválasz arra a sajnálatos tényre, hogy ma már otthon is trágár és szégyenletes dolognak számít magyarnak lenni. Elég megnézni az idei - meg a tavalyi, meg az azelőtti - ARC kiállítást: www.tutiblog.com/2013/09/geszti-szadesz-ron-werbere_7.html
Anglia a maga módján sokkal jobban be van zárkózva. Persze, jön a multikulti áradat, a felszínen minden nyitott, meg PC, de Európában senkit nem lehet olyan nehezen kizökkenteni a "csak mi vagyunk a fasza gyerekek, a mi sportjaink, a mi TV show-ink, a mi (nemlétező) konyhánk, stb." mentalitásból, mint egy angolt. Egy kis Amerika az egész.
vascsaba 2013.09.16 13:35:46
@Mr. Long: Ez nekem is feltűnt már, meg a brit zászlók a házakon. Otthon ha ilyet csinálsz, már magyarkodsz. Ez is a megrendezett tébolyda része. Mint az ARC. Húzzuk le a magyarságot. Neki a nagy játékban nem a büszke nép kártyákat osztották... :(
A szánalmas csak az, amikor ebben a játékban a magyarok is részt vesznek, segítve a nagyoknak minden fikázásában, ami magyar. Na, az beteg.
vascsaba 2013.09.16 13:36:05
@nemvártfordulat: Mire gondolsz konkrétan? Korábban már írtam egy posztot a viselt - és viseltes - dolgaimról.
@Kovermadar: Nálam épp fordítva volt. Humán perfekt, reál bukó. Én meg ezért lettem pária... :) "Az altalanos muveltseg itt sem tul eros, de oszinten szolva... azert ritkan adnak penzt, igy legalapvetobbnek nem azt tartom." Ez egy alapvető különbség nálunk. Nem lehúzni akarlak, és biztos vagyok benne, hogy nem vagy pénzközpontú, de ebből és más megnyilvánulásaidból nekem az jön le, hogy kicsit fel van nálad értékelődve a pénz, illetve mintha nagyobb rangot adnál neki, mint amije van... ez egyébként tipikus reál dolog, megfigyelésem szerint... :D
Nem tudom, hogy unalmas-e az angol foci, semmi közöm semmilyen sporthoz. Vagyis futni járok. :D
@Mr. Long: Nincs.
@tableno: Ezt máshogy látjuk, de ebbe nem mennék bele, többek közt mert ingoványos talaj.
@andaluzkutya: Nagy lájk.
Gyakorlatilag a blog indulása óta próbálom győzködni a határátkelőket ilyen-olyan okokból ilyen-olyan jelzőkkel illetőket, hogy ugyan, írják már meg, szerintük miért jó Magyarországon élni és miért nem mennének külföldre. Válasz, pláne írás elvétve érkezik a…..
vascsaba 2013.08.29 19:53:08
@ffüttyfürütty: Bocs, hogy beleszólok, de talán tudok válaszolni. Minimálbéres munka mellett itt sem tudsz sokkal többet mocorogni, mint otthon minimálbéres munka mellett. Bár ez persze sok mindentől függ. Én pl. Surrey megyében élek, itt egy faluban egy szobát annyiért lehet bérelni, mint otthon egy házat egy megyeszékhelyen. Északra jóval olcsóbban megkapsz egy garzont mondjuk, mint itt. A minimálbér pedig tudtommal az egész országban ugyanaz. Szóval nálunk pl. nem nagyon lehet tanulásra, meg ilyenekre pénzt fordítani minimálbérből (Ez is egyébként az a bizonyos hamis mézesmadzag, hogy egy takarítónő 250 ezer Ft-ot keres. Csak azt felejtik el hozzátenni, hogy egy garzon rezsivel együtt olyan 210 ezer Ft...). Viszont, ha szerencséd van, és lát benned a munkáltatód fantáziát - meg persze megvan a részedről az a bizonyos "beleteszel" mentalitás -, akkor itt könnyen előfordulhat, hogy beiskoláznak, és a munkáltató költségén képezheted magad. Én most csinálom a munkaadóm költségén az egyébként a UK-ban nem olcsó másoddiplomámat, és még csak tanulmányi szerződést se köttettek velem. Nagyjából azidőtájt fogok felmondani, mikor a kezemben lesz a papír... Ez otthon szinte elképzelhetetlen, egy-két területet kivéve.
vascsaba 2013.08.29 23:26:41
"Akkor pedig túl van misztifikálva ez a hazaszeretet dolog."
Ebben igazad van. Ebben semmi túlmisztifikálni való nincs szerintem. Volt erről egy nagy beszélgetésem épp a minap egy ismerősömmel, aki most tervezi, hogy eljön. Semmi érzelem nem köti Magyarországhoz. Ezzel önmagában nincs is baj szerintem. Még azt is elismerem, hogy a mai, globalizálódó világban egyfajta "evolúciós hátrány", hogy nekem ilyen érzéseim vannak. Freud mondta állítólag, hogy szerinte az, hogy valaki hisz a szellemvilág létezésében, valaki meg konzekvensen nem, egyfajta "pszichológiai alkatrész" meglétének, vagy meg nem létének kérdése. Ő ezt a végtelen szikrájának hívta. Azt mondta, mivel ennek léte vagy hiánya adott, ezért eleve értelmetlen a hit kérdésén vitázni. Olyan, mintha egy azt szerető, és egy azt nem szerető ember arról vitázna, hogy finom-e vajon a tökfőzelék. Szerintem a hazaszeretet is ilyen. Van, aki kötődik érzelmileg a szülőföldjéhez, van, aki meg nem. A baj azzal van, hogy tiszteletlenek vagyunk egymással. És ez alatt magamat is értem, mert sokszor elszalad velem is a ló. Azért szalad el, mert úgy látom, hogy sokan csak a "fogyasztásbuzi" kozmopolita kultúrának rabszolga módra behajolva mennek el, aztán meg úgy viselkednek, mintha a napot is ők sz*rták volna az égre. Mint ahogy az otthon maradottak is előszeretettel játszanak vérpatriótát. De tisztelet a kivételnek mindkét "oldalon", akinek meg nem inge, ne vegye magára.
Három év külföld akár sok is lehet annak, aki szíve szerint maradt volna Magyarországon, de nem akart egész életében albérletben élni, szeretett volna egy kis anyagi alapot összeszedni magának. Csaba szociálpedagógus egy főleg autista gyerekeket tanító iskolában, ami nem lehet…..
vascsaba 2013.05.16 14:14:40
@charlieharper: Ez tetszik. Kár, hogy itt nem lehet lájkolni...!! :D
vascsaba 2013.05.16 14:33:43
@Rebarbaraa: Nem szidtam az országot. De ezt már sokadszor leírtam.
Persze, hogy az itteni "tejtől" nem jön ki a tejallergiád. Mert nincs benne tej. Nekem se jön ki a nemlétező sörallergiám, amikor görögdinnyét eszem, de ez mire is bizonyíték...?
Tavaly a lakótársam a hűtőben hagyott költözés után egy fél flaska "tejet". Fél év után dobtuk ki, egy kísérlet után. Nem volt megsavanyodva... Ne is várd, hogy kijön tőle a tejallergiád... :D
vascsaba 2013.05.16 14:36:12
@szerengeti: Mire annyi idős leszek, mint a hölgy, talán én is elérem azt a szintet, hogy az idióták nem tudnak lerángatni a szintjükre, hogy ott aztán legyőzzenek a rutinjukkal. Ez még nincs meg... :D
Roppant jól szórakozom viszont - bár nem ez volt a célom. :)
Tegnap benyújtották a Matolcsy-féle megszorításokat, és bekerült több új elem is. Többek között az, hogy a kölcsöntörlesztés után is kell majd fizetni a tranzakciós adót. Ez nem jelent mást, mint hogy beigazolódik: a kormány csak névlegesen harcol a bankok ellen, igazából a…..
vascsaba 2012.11.10 00:55:12
@Cpt. Flint: Azért mekkora már, hogy mindenki saját magáról állít ki bizonyítványt. Te pl. ezzel, amit most ide sikerült fröccsentened, mindenképp megtetted a magadét.
Nem írtam, hogy mi nem vagyunk hibásak. Azok vagyunk, folyamatosan, amiért hagytuk és hagyjuk gyarmatosítani magunkat. Hogy hol húzódnak az egyéni és a közösségi felelősség határai, az más kérdés. A gyarmatosítóink miben hibásak, az megint egy külön történet.
Nem pöffeszkednék, miután hazamentem, sem nem díszelegnék, ahogyan te, vagy valamelyik szellemi sorstársad írta, még akkor sem, ha lenne annyi pénzem, hogy megtegyem. Pénzzel semmiképpen. Sokmindenre büszke vagyok az életemben, azok miatt egyenes gerinccel járok, de a pénznek ehhez semmi köze. Az a te lelki és érzelmi szintedet (nyomorodat) jelzi, hogy ilyeneket vágsz hozzám látatlanban.
(Ja, most olvasom, hogy a díszelgést is neked sikerült kierőltetned magadból.)
Te érzed, ha gáz vagy...?
Nem 26 éves vagyok, és nem nulla magyar kilométer van bennem. De ezt is biztos kiszoptad valahonnan, csak hogy szórhasd a mérgedet. Gyerekem az nincs, ezt eltaláltad. Elnézést, hogy nem hoztam össze párat, mielőtt minimálisan megalapozom az életemet. A te rendszeredben talán ez is gáz. Az enyémben nem.
Ez a pub de kiverte a biztit... :-))
Mókás vagy.
vascsaba 2012.11.10 01:39:33
@Cpt. Flint: Hubazmeg. Erre nehéz válaszolni. Tényleg lement a dolog egy szint alá. Nem is teszem inkább... aztamindenit, ez tényleg nem semmi volt... meggyőztél... mármint... nem arról... hanemhogy... na mindegy... :-) Azért remélem, érted... vagy nem? Gondoltam. Rá se ránts.
Én kérek elnézést.
Jóccakát
vascsaba 2012.11.10 01:53:28
@Cpt. Flint: Cinikus voltam, de k*rvára, dehogy kérek elnézést, tőled meg főleg nem, emberszámba se nagyon veszlek, te szerencsétlen fogyatékos.
Csak gúnyolódtam rajtad, mert az agyadat hiába céloztam, úgyhogy, gondoltam, ez maradt.
De látom, ez nem jött le.
Na én léptem, ritkán fórumozok (ez a mostani is csak abban erősített meg, hogy egy ideig megint ne tegyem), ide is véletlenül csöppentem egy facebook-poszt miatt, de most kikapcsolom az értesítőmet, szóval innentől magadnak puffogsz te szánalmas "ember" - meg annak, aki kíváncsi rá.
(Az utalásaidat vettem, csak szarok voltak... :P)
Namindenjót. :)
Kigondoltam Szociális munkások 2012.05.01 08:00:00
A munka ünnepének örömére stílszerűen egy olyan csoportot veszünk ma górcső alá, akik már nevükben is - vagy csak ott - dolgos emberek, ráadásul egy kicsit még kommunisták is, bár Thürmer Gyulát már nem vennék torokra. Csak a fiúk. A szociális munkásokat sokan némi…..
vascsaba 2012.05.05 16:10:05
@"the dragon":
Mivan?!
vascsaba 2012.05.05 16:19:59
@radairosseb:
Hát baszdmeg mekkora veszteség, hogy lepattansz! Ne meeeeeenj, maradj mééééééég! Olyan épületeseket írsz! Visszamaradt 16 éves vagy? Lecke kész? Vagy neked már nem is adnak? Én is léptem, egy élmény volt...