Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Minority Report

0 bejegyzést írt és 151 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w E pur si muove! 2007.12.29 17:45:00
Töredelmesen bocsánatot kérek. A karácsonyfát a Jézuska hozza. T. Lakótársak! Dec. 23-án 9-16 óra között kerülnek kiszállításra a fenyőfák. Kérjük, a lakásokba való bejutást lehetővé tenni szíveskedjenek. Utak mentén, áruházaknál található fenyőárusoknál fát ne…..
Minority Report 2007.12.30 10:35:05
Még 1 szavazat az mellett, hogy a provokáció nem attól provokáció, hogy annak szánod, hanem hogy annak veszik.

Egyetértek Veled abban, hogy az ilyen jellegű viták valóban fontosak, egymás hitét tiszteletben kell tartani - viszont ebbe az is beletartozik, hogy az ilyen jellegű témák felvetését, amelyek alapjaiban kérdőjelezik meg a másik hitét, sőt talán még nevetségessé is teszik azokat, nem annak a vallásnak a legnagyobb ünnepére időzíted.

Az ilyen és a Game Over, JP2 típusú blogpostoktól én nem remélném, hogy növekszik az ateista világnézet elfogadottsága. Kiállni nem csak úgy lehet valami mellett szerintem, hogy egy ordenárét belerúgunk a (vélt) ellenoldalba majd a szabad véleménynyilvánítással takarózunk.

Egy apró sztori: kisgyerekként megpróbáltam "meggyőzni" a mélyen vallásos, az átkosban is rendszeresen templomba járó nagymamámat, hogy nincs Isten. Elkezdtem a jelenlétében eszetlenül káromkodni (Isten nevét hiába a számra venni) és közöltem vele, hogy mivel Isten nem sújtott le rám haragos villámával, tehát nem is létezik. Képzelheted a reakciót....

Amúgy én is egyházi gimnáziumba jártam, az egyik osztálytársam, akivel mai napig tartom a kapcsolatot, mélyen, elkötelezetten katolikus, rendszeresen jár templomba, és teológiát is tanult (emellett pedig DM volt egy szerepjátékos klubban, ahova én is jártam. :) )

A következőt szűrtem le tanulságként a vele folytatott beszélgetésekből teljesen mindegy a ma szempontjából, hogy a Biblia tartalma mennyire hiteles vagy plagizált, a keresztény hit erkölcsi és léleknemesítő ereje emberek millióinak életét tette és teszi jobbá és boldogabbá, így közvetve a tiedet is. Én nem vagyok keresztény vagy katolikus, hozzáteszem, de látom és elfogadom az értékeket. Lehet persze jönni az egyházfinanszírozzással, az abortusztémával, sőt akár még az inkvizícióval is, de a keresztény egyházak jelenben gyakorolt pozitív lelki hatása és hasznossága mellett ezek ugyan fontos, de másodlagos kérdések.
Olvasom az Index tisztelgését a huszonötéves Commodore-64 előtt, és megrohannak az emlékek. Ugye ti is emlékeztek? A rettegett Load Error, a misztikus reset gomb, a legendás Kazettaküldő Szolgálat és a küldetését befejező joystick utolsó reccsenése. Számomra a mai napig Seven…..
w A ló elszáll 2007.05.29 04:00:00
Amikor a kétezres évek elején Gyurcsány Ferenc elhatározta, hogy visszatér a politikába, és valamit csinál ezzel az országgal, nyilván a személyes kötődések miatt magától értetődően választotta ehhez az MSZP-t. Ott volt esélye a csúcsra emelkedni; joggal gondolta magát…..
Minority Report 2007.05.29 16:47:29
travis

"Ezt mégis hogy? Szüntessük meg a politikát?"

Nem.

A mostani politikai "elitet" figyelő civil szervezet pld. követelné, hogy minden állami szervezet, hivatal tételesen és közérthető módon számoljon el az összes kiadásával, természetesen az eredeti számlák másolatát mellékelve. Utána minden egyes korrupciógyanús ügyben az összes lehetséges hivatalos csatornán (Állami Számvevőszék, ombudsman, Legfőbb Ügyészség, sőt akár Európai Uniós hatóságok stb.) fellépni, elmenni a minket képviselő (ezt nem elfelejteni!) parlamenti képviselőkhöz, és követelni a kezelését, ha szükséges, feljelentést tenni. Nem hagyni elsikkadni, "elfelejtődni" az ügyeket (pl. Kulcsár & Tsai, képviselői költségtérítések) és addig járni azok nyakára, akiknek a dolga ezeket kezelni, amíg nem kezelik.

Egy-két embernek be lehet fogni a száját (APEH révén stb.), de egy nagyobb létszámú, szervezett civil szerveződés ellen nem tudnak hatékonyan fellépni és előbb vagy utóbb kénytelenek lesznek engedni.

Amiket ki kellene harcolni:
- minden állami vállalat, hatóság és intézmény tételesen, számlamásolatokkal számoljon el az összes kiadásával és ezek az elszámolások nyilvánosak legyenek, az interneten hozzáférhetők. Minden x ezer Ft feletti összeget pedig részletesen meg kell indokolni, hogy mi az, miért volt rá szükség és másik két, annál magasabb árajánlatot bemutatni.
- Minden közbeszerzési pályázatnál a bizottsági döntés teljes jegyzőkönyve nyilvános, a tagok nevei nyilvánosak és az ülésről készült hangfelvétel is nyilvános, ami nem vágható és manipulálható.
- minden megítélt állami támogatás minden feltételet és részlete nyilvános, az is, hogy ki kapta, mennyit és miért és a döntést meghozó neve és beosztása szerepel az összeg mellett.
- a parlamenti képviselők adó- és elszámolásmentes költségtérítése szűnjön meg, kapjanak magasabb fizetést, oldják meg abból.
- minden nagyobb project (autópálya, 4-es metró) teljes költségvetése az összes kifizetéssel legyen nyilvános, beleértve az összes alvállalkozó feltüntetését névvel, címmel és azoknak is tételesen el kell számolni, hogy pontosan mire költötték és minden további alvállalkozót név szerint meg kell nevezni. Ez lenne a részvétel feltétele.

Ez csak a kezdet lenne, rengeteg helyre kell még a civil kontroll, mert megbízott képviselők alkalmatlannak bizonyultak.
w Tisztelt Szcientológia Egyház! 2007.03.21 11:00:00
Levelüket, amelyben az előző, szörnyegyházukkal foglalkozó írás eltávolítását követelik, megkaptam. Annak ellenére, hogy nem nekem címezték, hanem a blogszolgáltatónak, mert hát felmegyek a párttitkár elvtárshoz, és ott mószerolok – a spicli már csak ilyen típus. És…..
Minority Report 2007.03.29 17:10:30
Tóta W:
Erről a nemzetbiztonsági témáról itt egy cikk a Spiegelből. A Spiegel utál minket, ez a cikk is negatív hangvételű, de pár dolog azért figyelemreméltó benne.

www.spiegel.de/international/spiegel/0,1518,473896,00.html

Például ez:

"But does it pose a threat to democracy? Berlin's Interior Ministry claims that one of the reasons it stopped monitoring Scientology was that the organization was "meaningless.""

"In their efforts to monitor Scientology followers, his counterparts at the Hamburg domestic intelligence agency in early March reverted to using undercover agents and intelligence methods such as surveillance and wiretapping telephone conversations." - érdekes, hogyhogy nem találtak semmit? Talán mert nincs mit?

Az NBH amúgy lehallgatja az egyház összes telefonvonalát, de érdekes, eddig senki nem lépett. Nem volt miért...