Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egygondolat

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A jó magyarok utálják az adósságot. A kormányok által felhalmozott államadósságot kifejezetten, erről hajlamosak úgy gondolkodni, mint amihez semmi közük, de legalábbis az volna az igazságos, ha nem volna. A régi rendszerből örököltet azért utálják, mert azt a kommunisták…..
egygondolat 2009.03.08 22:09:58
@petepeter: errol a videorol, a benne elhangzottakrol mi a velemenyed: index.hu/video/2009/03/07/kamatemeles_kell/ ?
Ha megegyezhetünk abban, hogy a mostani válság nem a világ végének kezdete, hanem a piacgazdaság korábban is ismert konjunktúraciklusának szokatlanul nagy visszaeséssel járó leszálló ága, akkor a korábbi válságokról szerzett ismereteink és a hasonló jelenségek elemzésére…..
nem a pék jóindulatától 4 + 1 2009.02.09 11:31:00
Gyurcsány Ferenc a héten jelentette be, hogy a kormány átvállalná az ötödik nap munkabérét azoknál a cégeknél, ahol egyébként hetente csak négy napot dolgoznának, vagyis a tervezett konstrukcióban az ötödik napon munka helyett képzés zajlana a cégeknél. … Az…..
egygondolat 2009.02.13 20:24:48
@Tintahal Kombájn: nagyon sok olyan munkás van, aki nem teremt "értéket" és mégis fizetnek érte. Gondolok itt olyanokra, mint pl. egy hülye eladó viselkedése a vevővel szemben. Mégis kifizetik a bérét és nem teremtett semmit, sőt! Szerintem pontosan az egy nagy probléma, hogy marha kevés ember teremt értéket, azonban ezzel ellentétesen nagyon sok akar abból részesedni (és részesedik is).

@katszila: a közgazdász is ember (bármennyire is nem így látják mások sokan), nem tud totál érzéketlenül hozzáállni a dolgokhoz, így hát igenis, valamilyen szinten erkölcsi és esztétikai kategóriába is sorolható a téma, sőt, szinte minden, hiszen amögött ott áll az ember.
Frédéric Bastiat (1801-1850) nyomán, szabadon.A csizmadia inasa mérgében a műhely ablakába vágta a kaptafáját. A mester nyakon ragadta a legényt, és a kárt megtorlandó azon nyomban el is kezdte volna páholni, ám a zajra összefutó utcabeliek heves vitája megállította. A tömeg…..