Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pli001

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy érdekes, és izgalmas kérdést boncolgatunk az alábbi posztban: Vajon a magyar őstörténelem mai formájában egy humbug? Vajon tényleg igaz az, hogy az osztrák uralkodóház utasítására Magyarországra behívott idegen történészek bábáskodtak a magyarság őstérténetének…..
pli001 2009.03.17 23:13:56
@Empty:
A vitát, az egybegyülteknek szántam...:)
pli001 2009.03.17 23:04:47
@Empty:
Simán, lehet bárki bárkinek bármilye. Én csak arra szerettem volna az egybegyültek figyelmét felhívni hogy, amennyiben egyik, vagy másik félnek vannak igazságai, akkor jó lenne kicsit újragombolni a kabátot. Az elmúlt kb. 150 évben csak fejlődött valamit ez a tudomány, mi meg még mindig arról vitatkozunk,ki mit mondott a 19. században? Király :(
Elmesélem, hogy miképp lett új kulcstartóm. Rühelltem, amikor 2002-ben a Fidesz kampányjelvénnyé fokozta le a kokárdát. Ízléstelen ötlet volt. Ha már önpecsételésre akarták buzdítani a szavazóbázist, lehetett volna a pecsét bármi, piros-fehér-zöld szívecske, vagy mondjuk Orbán Viktor az én…..
 Ma szavaz a T. Ház az Országgyűlés feloszlatásáról. Mivel az MSZP mellett az SZDSZ sem fogja támogatni az előterjesztést, ezért valószínűleg nem oszlik a Parlament. De mintha benne lenne a levegőben, hogy ez így nem mehet sokáig.  Karsai József arról beszél, hogy az…..
Magyarbűnözők agyonütik Szent Viborádát A zsidót még a hülye fasiszták is kultúrnépnek fogadják el, sőt a legtöbb hülye fasiszta pont azért utálja őket, féltékenységből. Viszont hagyomány és örökség ide, genetika oda, egy ilyen kultúrnép is lopni, rabolni fog, sőt…..
pli001 2009.02.11 20:05:06
Kedves Árpi!
"a hunok különösen undi egy horda voltak" - írod.
Nos ebben sincs feltétlenül igazad, mint ahogy Rózsa Sándoral és a kalandozásokkal kapcsolatban sem.

Szóval a Hunokról: az európai Hun Birodalmat megszervező Balambér, majd Ruga és testvére, a Himnuszban is szereplő Bendegúz („gyorslövő”, törökös nevén Mundzuk), különösen pedig Attila idejében nemcsak nagy katonai erő, hanem magas fokú sztyeppei civilizáció és fejlett állami élet jellemezte a hunokat.
Attila 406 körül született, Zelemér környékén (a mai Bodaszőlő, Hajdúböszörmény), és feltehetően egy ideig itt is nevelkedett.
A 418-as béketárgyalásokat követően a tizenkét éves Attilát gyermekfogolyként Honorius császár római udvarába küldték. Cserébe a hunok megkapták Flavius Aetiust a rómaiak által megrendezett fogolycsere keretében.
Valószínűleg Attilát a birodalom udvaraiban, saját szokásaik és hagyományaik alapján és saját fényűző életstílusukban nevelték, abban a reményben, hogy ezeket a dolgokat visszaviszi majd saját nemzetéhez, így növelve Róma befolyását. A hunok talán azt remélték, hogy Attila segítségével javíthatják kémkedési lehetőségeiket.
A birodalom intenzív tanulmányozására fordította figyelmét. A rómaiak bel- és külpolitikai elveit tanulmányozta. Tanult a vezetésről, protokollról és más lényeges, későbbi uralkodóknak és diplomatáknak fontos dolgokról, több nyelven értett, beszélt. Csak felnőttkorában tudott visszatérni népéhez.
Röviden, ennyi. Szóval, amikor az undi hordárol beszélsz, akkor nézz utána mit lehet tudni manapság és ne csak 30-40 évvel ezelőtti könyvekre támaszkodj.
Talán akkor mindenki jobban elfogadja sokszor mély igazságokat rejtő álláspontodat...