Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MSEfan

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén tavasszal jelent meg a FreshFabrik ötödik nagylemeze Mora címmel, amihez már két klip is készült (Stealing The Sun és Woman), most pedig itt a harmadik, az Into The Light, ami a három közül mindenképpen a legmonumentálisabb. „Az Into The Light mozival kapcsolatban már nyár…..
Pontosan egy hónap múlva, március 17-én jelenik meg a FreshFabrik új, Mora című nagylemeze. Erről már bemutattunk az azóta a rádiók által is sűrűn játszott Stealing The Sunt, most pedig itt az új kislemez, a Woman, amit szintén videóval együtt adott ki a zenekar. A klipet alább…..
MSEfan 2011.02.17 13:05:25
@guMe_e: Szerintem meg qrvanagy! Szétröhögtem magam rajta :-) De amúgy meg inkább a dal érdekel, ami már negyedszer hallgatok meg újra!!! ;-) Egyre kíváncsibb vagyok a lemezre - ezt se gondoltam volna mondjuk fél évvel ezelőtt
Teljesen váratlanul újra felbukkant a FreshFabrik, ahonnan pár éve kiszállt Kovács Levente fő dalszerző és basszusgitáros, majd a zenekarról sem lehetett semmit hallani hosszú ideig. Most viszont itt a Stealing The Sun dal, plusz egy rövid kérdezz-felelek Kovács Leventével, ami…..
A miskolci Kocsonya fesztiválon már megszokott jégszobrok mellett idén 11 db 2 méter magas műanyag gitárt is kiállítottak a Szinva-teraszon. Az új street art gitárok - hasonlóan a Budapesten évekkel ezelőtt megjelent Cow parade teheneihez - egyedi alkotások, a festésükre…..
MSEfan 2010.02.24 11:08:10
@chilii: Öcsém, óriási bakot(bakit) lőttél...
annyi köze volt bármelyik alpolgármesterhez, hogy ott volt és megnézte, meg fotózkodott vele esetleg. A kocsonyafeszt. szervező nőnek (gondolom rá gondoltál) meg annyi, hogy a kocsonyafeszt idején volt, és a város megengedte, hogy a Szinva-teraszon ott lehessenek a gitárok.

Teljesen magánkezdeményezés, full magánpénzből!!!

És szerintem meg fasza, mert csak Ef Zámbó gitárjáért érdemes volt már megcsinálni :-) (zseniális és bátor) ki nem szarja le pl. boros/bochkort (bár anniyra az a gitár sem szar), ha van kowa, meg igazi művészek is.
Uff.
Lángoló Gitárok Bugyikék jelen 2009.03.04 08:30:00
Chris Cornell - Scream (2009 Interscope) Figyeljetek, annak semmi tétje nem lenne, ha most úgy kezdeném, hogy felsorolom, milyen zseni lemezeken milyen zseni dalokat énekelt a zseni hangján ez a Chris gyerek x évvel ezelőtt többek között a Soundgarden soraiban. Ha ezt tenném,…..
MSEfan 2009.03.07 19:52:01
@Lencse.: IGAZ!!! nem tudom egy dalra gondolunk-e, mert egy bonus track-es Loose-ról van meg nekem, a What I Wanted' nagyjából egy szál (ill. 2 :-) akugitár végig.... Ez valami iszonytatóan nagy szám. Volt hogy egy vonatúton kb. 10-szer hallgattam meg egymás után az iPodomon, talán azért is hogy megfejtsem mi a titka... Nem tudom. Az egész... És ez biztos NEM Timbaland. Ugyanis nekem a Loose a legjobb Nelly F. lemez - csak ezért az egy dalért is érdemes lett volna megcsinálni -, a Folk ugyan második, de neccesen (a Try-tól végem van :), viszont érdekes módon az akusztikusabb, szomorúbb anti-radio, anti-single dalok viszik a pálmát (amikből nem készült videoklip):
What I Wanted, In God's Hands, Showtime, és a két kivétel a másik LEGnagyobb az: All Good Things..., és a Say It Right.
Nem úgy tűnik / hallik, hogy az utolsó kivételével túl sok köze lenne Timbi-cimbinknek ezekhez a számokhoz. (egyedül a Say It-ben lehet felfedezni az erőteljes Timbaland hangszerelést)
Ha pedig mégis le a kalappal előtte. Mert egyébként nagyon irritál a csávó, azonkívül hogy szinte mindenki klipjében akikkel dolgozik szerepelni akar és szerepel is, (mi a f***nak...), a "legjobbját" a Promiscous Girlben adja :) Leütném egy bottal, de a dal is sz@r, a lemezen ami Timbás és bejön nagyon, egyedül a Maneater, azt odarakták.
Három dolog miatt bocsátok meg csak Mr. Mosley-nak: a Cry Me A River és a SexyBack - ez a Nelly lemez - de leginkább amit Bjorkkel zúzott, az Innocence és az Earth Intruders. Az Innocence-szel és a NellyF What I Wanted-dal (ha van köze hozzá :) annyi piros pontot szerzett (persze ehhez az "eszkimó" meg a kanadai-portugál csaj is kellett), hogy még mindig pluszban van, bár ez a Chris Cornell album mínuszban majdnem behozta az összes eddigi plusszát :(

Showtime, Say It Right,
MSEfan 2009.03.07 20:25:20
A Chris Cornell albumhoz meg no comment...
de tényleg...
nem jutok szóhoz...
nem értem...?!?!!!...??
Tavaly a Szigeten interjút készítettem volna Chris Cornell-lel (leegyeztetve és már visszaigazolva volt). Úgy éreztem magam, mint tinédzser koromban (nem vagyok mai gyerek :-), annyira izgatott voltam, '96-ig valahogy mindig elmulasztottam a Soudngardent élőben, és aztán csak hoppon maradtam, hiszen feloszlottak... A tavalyi koncert / interjúlehetőség a Szigeten olyan volt, mintegy új esély, egy ajándék, egy kárpótlás... errre mi volt? Lemondták... Nem is voltam mérges annyira szomorú/csalódott voltam. És hangszál/torok problémák miatt. Tényleg nem bírja már (annyira)
A Soundgarden nekem maga A ZENE! biztosan koromtól is függően, de valamiért (a Pantera, Tool, Faith No More és a Led Zeppelin mellett) a 90-es években ez határozta meg az Életemet. Ezért / miattuk kezdtem el zenélni is. Le sem tudom írni mitt jelentett nekem a Hands All Over, a Flower, a MIND RIOT (a legnagyobb grunge dal valaha!!!), a Spoonman, a Fell On Black Days vagy a Dusty, Blow Up The Outside World... és 96 egy olyan év volt, amikor megtudtam, már soha többet nem látom a Gardent élőben és több lemez sem lesz + a Faith No More-ral ugyanez (bár az élet kárpótol: jövő héten már veszem is a jegyet a Novarockra!!! :-)
és mit ad isten: lőn 1999, és Chris Cornell went solo.
Euphoria Morning a korona az egészen, egy gyönyörű eulogy a grunge sírjánál. Pillow Of Your Bones, Can't Change Me, Flutter Girl, Follow My Way, Dissppearing One, és megint csak az egy szál gitár: Sweet Euphoria. Szívesen halnék meg egy ilyen album után (ha én írtam volna).
És ennyi.
Ennyivel ennyi.
Még egy utolsó utórezgés / fellángolás (szintén klasszikus számomra, igazi Cornell): You Know My Name (James Bond ide vagy oda)
Kész.
Vége.
Remélem nem örökre, bár valami megváltozott...a csávó bekattant, vagy nemtommi.
De nagyon sajnálom, NAGYON, NAGYON.
mert ugyan az Audioslave-re én egy kirándulásként tekintettem (és a Rage Against The Machine csak egy icipicivel van előrébb a "toplistámon"), ÖSSZEHASONLÍTHATATLAN azzal ami most történik. 1990 óta (úristen 19 éve!) Soundgarden, de leginkább Chris Cornell már-már hívőként ne haragudjon meg, de nem tudok elvonatkoztatni az eddigiektől... nem is akarok.
tényleg csak egy-egy értékelhető momentum van a dalok felében, de az se "Cornell-es", mert van ilyen. Miért akar más lenni??? Ez nem ő, hiába lóf***szt se tudok róla, és nem ismerem... de ez NEM ILLIK hozzá, ez a véleményem. Van olyan férfi, aki 50-60 évesen is 18 éves csajokat akar dugni, és úgy öltözni, úgy kinézni mint egy huszonéves, de az leginkább szánalomra méltó. Ha pedig "ezt" egy géniusz, egy ikon teszi, akkor jöhet az atomtámadás (ha már úgyis "világválság" - persze - van)
Miért kellett a What Goes Around...-ot mégegyszer megcsinálniuk csak éppen szarabbul?
Miért kell gitárt törni a borítón, amikor a lemez olyan langyi, hogy a New Kids On The Block bármelyik dalában több energia van?
Hova lett a falsett (mondjuk azt tudjuk hova lett :)?
HOVA LETT A ZENE??????????
HA már popzene és Timbaland, akkor az Justin Timberlake,
de lehe az Take That, az Abba, Robbie Williams (sosem gondoltam volna hogy CC-nél jobb lehet szólóban)
vagy a Euphoria Morning!!!!

Hogy ez nem AZ, az biztos!!!

www.wakeupcornellitsnotjustaboutthemoney.com
Subscribe, Turbo, Esclin Syndo, Nasmith, Kiabátor @ Petőfi Csarnok 2009.02.27. Bevallom őszintén, én kétkedtem abban, hogy a Subscribe nagyobb lépéseket képes megtenni, akár koncert nézőszámot tekintve, akár zenei értelemben. Nem véletlenül hoztam szóba a témát a velük…..
MSEfan 2009.03.07 19:15:32
...persze, stadionturnéval, ühüm...pfff
kis hazánkban az emberek hajlamosak azt hinni, hogy "csak" ki kell menni külföldre, és elkezd folyni a tej és a méz és eljön a kánaán. Külföldön még ezerszer nehezebb, mert jóval több (a sokkal, de sokkal jobb) zenekar, akik sajnos ebből a balkáni, több évtizedes rockzenei hagyományokat felmutatni nem igazán tudó országból érkezett produkciókhoz képest többéves, "többkilométeres" előnnyel indulnak már alapból. Aki nem hiszi, járjon utána, lehet próbálkozni. Én sok szerencsét kívánok és szurkolok minden ilyen bátor zenekarnak, csak ne nyomjuk már ezt a "már rég külföldön kéne játszaniuk..." dumát. Elég csak egy Nuclear Blast band-contest "döntős" résztvevőit meghallgatni vagy élőben látni Nagy-Britanniában vagy egy skandináv országban hazai elő-elő-előzenekarokat akik még a saját kis városkájukon, megyéjükön kívül sem játszottak túl sokat. Lenne nagy szemlesütés elég sok magyar "sztár"zenekarnak.
Nehogy bárki félreértse nem a fenti zenekarokat fikázom, a Turbo pl. szerintem is jó (nekem azért nem annyira mint a cikkírónak), a Subscribe meg még érdekes is és energiával teli, én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy innen (ez azért "underground"/metal szinten eléggé a TOP) még hova juthatnak.
A cikk utolsó bekezdéséhez pedig már csak annyit: azért nekem rémlik valami Freshfabrik nevű zenekar anno '99-2002 tájékáról :), akik angolul énekelve, ennél talán még egy picivel több ember előtt is játszottak nem is egyszer (és nem is csak a Pecsában). Bár lehet hogy csak én vagyok itt nagyon öreg, hogy még ilyenekre emlékszem :-)

Variációk egy témára. A Freedom-mal már megtettük, most jöhet a pop-rockzene egyik legkedveltebb kliséje: bárcsak itt lennél velem. Lássuk, mit szabadított ránk a vágyat, hiányt, elvesztett szerelmet, barátot megidéző zenetörténelem. Pink Floyd - Wish you were here…..
MSEfan 2009.02.25 13:16:09
@altero: szerintem is :-)
sőt nekem az összes (itt felsorolt és nem felsorolt :-) WYWH közül az Incubus-é tetszik a legjobban - pedig mégcsak nem is PFloyd feldolgozás, hanem saját.

A klip tiltása pedig példa a tipikus amerikai prűdségre/túlérzékenységre/idiótaságra (tetszés szerinte tessék választani):
Az "eredetiben" (bár én pl. csak ezt a videót láttam - gondolom később - az MTV-n) a dal elején, az instru bevezetés alatt, a zkr. tagjai menekülnek a "rajongók" v. egyszerűen csak kiabáló (sikítozó?) fiúk/lányok elől, majd nincs hová futni, és inkább leugranak a hídról. (ezzel egy régi The Monkees együttes filmjének, a Headnek egy jelenetét idézték meg amolyan tisztelgésféleként... Ez szúrt szemet az akkor oly szigorú "cenzoroknak", sikoltozó, menekülő férfiak, nők egy klipben, ráadásul egy híd felé...brrr...hogy képzelik ezek a rockerek ezt?... BAN!!!

Hadd gratuláljak!

és egy ideig csak egy zenélős/játszós klip ment a zenecsatornákon
Őszintén szólva eszembe se jutna a Spinozába menni: ez az a hely, ami enyhén posh ás urizáló hangulatával valahogy nem az én világom. Erre az estére is egyértelműen csak Tompos Kátya neve vitt be. Igaz, hogy az elmúlt pár hónapban a csapból is ő folyik (Valami Amerika,…..
MSEfan 2009.02.11 12:29:38
"...szánalmas Eurovíziós dalfesztivál - ez utóbbi vajon minek kell neki? Közben jött a hír, lemondta. Jól tette"
Aha, igen, persze - "mondta" ezt neked a rendkívül hiteles média. Örömmel ment, énekelt volna, ez 100%. Nem azt mondom hogy kezét lábát törte volna érte, de nagy dolog ez még neki is azért, elhiheted. Moszvában lesz (azt hiszem ő ráadásul orosz származású is?), ha tényleg jó, akkor akár zenei, előadói kiugrási lehetőség, nemzetközileg, itthon pedig médiailag. (Csak nyelvtudás is kell ott kinn - a k*rva jó dal ill. előadás mellett - eddig ezért sem remekeltek a "nagy" hype-olt produkciók - Nox, Rúzsa Magdi. Ja, meg Csézy háháhá). Nem hiszem, hogy "szegény színházi színész" szeretne maradni.
Szóval az "igaz" magyar hírszolgáltatásra visszatérve: nem lépett vissza, ezt jobb ha tudod. Ahogyan egyébként Márk (azaz bocsi, Mark) sem. A tinibálvány (haha) a dal miatt diszkvalifikálódott, a Kátya által énekelt dalt meg egy kicsit megpiszkálták. Nemhiába, a szám kisértetiesen hasonlít 2 másikra: Eric Clapton Wonderful Tonight-jára és a Metallica Tuesday's Gone-jára (refrén, utóbbiban meg a versszak) :) Ezzel nem nagyon volt pofája a SONY/BMG-nek indulni (azonkívül, hogy nem tudni az itthon is képviselt major publisherek milyen jogi szankciókat helyeztek kilátásba akár). Úgyhogy szépen kiötlötték ezt a szép kis sztorit, így talán senki sem jár rosszabbul... (Szegény Kátya)

Az Eurovíziós Dalfesztivál pedig annyira azért nem lenne szánalmas - bár a nívója, fontossága is inkább régebben volt releváns - maximum a magyarországi bohózat, kabaré, amit csináltak belőle. És ami abszolút nem az előadókon (Mark, Kátya), sokkal inkább a kiadóikon, menedzsmentjeiken, főleg a dalszerzőkön, és picit a királyi TV-n múlott.

Egyébként - szégyen, nem szégyen - én a Valami amerika 2-ben láttam "akció" közben először, korábban már hallottam róla, tényleg szépen énekel, nagyon kíváncsi vagyok már rá színházban is. (Tessék, ennyi értelme legalább van a "kommersz" magyar filmkészítésnek :)

MSE
MSEfan 2009.02.11 12:36:25
@borpancsoló >>:
Röviden? a lehetőség és a pénz (azaz csak a pénz, az előbbi is pénzt hoz előbb-utóbb :)
- a dalszerzőket a jogdíj, újabb munkák lehetősége
- az előadókat a belőle következő sok-sok médiaszereplés, még több hakni, felkérés
kiadókat mindkettő áttételesen
Kicsiny hazánk még kisebb és egyre szánalmasabb zenei piacán egy zenésznek/előadónak már minden lehetőséget meg kell ragadnia. Szánalmas is, nézzünk csak bele a vacsoracsata illetve a Halatortán egy-két adásába. Dopeman? Zana József??
Szasza???????????? (Action/Zorall), Mi folyik itt kérem szépen?

Na jó, és még tételezzük fel, hogy picit a nemzeti büszkeség, megtiszteltetés, mint akármilyen sport világversenyen.
(más nemzeteknél pl. mondjuk szerb, biztos azért sokkal jobban)
MSEfan 2009.02.11 14:33:54
@drumlin: Nyilván...részben igazat is adok Neked, de ha Celine Dionnak svájci színekben részt venni nem derogált, akkor szerintem neki se már!... és akkor "ilyeneket" mint ABBA, Lara Fabian, Toto Cotugno (mondjuk ő pont gázos :) nem is említettem, vagy hogy az idei angol versenydalt Webbertől "rendelték". Vagy amit rebesgettek (persze valószínűleg nem így lett/lesz), hogy a System Of A Down is összeáll, és Örmény!!!! színekben részt vesz a versenyen (egyrészt mert Moszkvában lesz, másrészt meg az örmény holokausztról énekelnének, ami Tankian vesszőparipája, és őt k-ra izgatja ez a dalverseny, szereplési lehetőség). nem mindenkinek gáz ez a dolog, illetve egy újabb fricska lehetőséként fogja fel.
És amiket írtam azok nem összeesküvés-elmélet részletek, hanem pontos infok, ugyanis tudom mi zajlik a háttérben (mivel én is hellyel-közzel része(se) vagyok).
Hidd el hogy szeretett volna indulni, és úgy érezték (a menedzsmenttel és a kiadóval együtt is), hogy ez jó lenne neki. Én nem döntöm el helyette, csak azt írtam le, amit ők maguk mondtak :)
Az biztos, hogy egy ideje nem túl erős a felhozatal (Angliából pl. miért nem a Franz Ferdinand vagy a Prodigy indul? :), de sok-sok millió ember nézi, hallgatja az biztos.