Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kakamatyas

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Hollywoodoo zenekar az elmúlt időszakot vélhetően fogyással töltötte, mert az utóbbi időben mást velük kapcsolatban nem nagyon lehetett hallani. Összesítettben több mint egy mázsát dobott le a zenekar. Talán ennek is köszönhető, hogy ha lassan is, de ismét sikerült egy új…..
kakamatyas 2014.06.24 13:31:40
A Budapesten már többször megfordult északír poszt-rock zenekar, az And So I Watch You From Afar tavaly jelentette meg legutóbbi, minden korábbit felülmúlóan változatos, okos és szenvedélyes lemezét. A régi ismerősök ezúttal az A38 Hajóra érkeznek, hogy az elkötelezett magyar…..
kakamatyas 2014.04.26 01:08:27
Az előbb ajánlottunk egy olyan lemezt, ami a szerelem témakörét járja körül olyan zenészekkel, mint Undos, Somló Dániel, Sándor Dániel stb. Most pedig ajánlunk egy olyan lemezt, ami a szerelem témakörét járja körül olyan zenészekkel, mint Undos, Somló Dániel, Sándor Dániel…..
kakamatyas 2014.02.13 00:12:50
A Pelican a négy évvel ezelőtti What We All Come To Need albumával elemileg határozta meg az akkori zenei ízlésemet. Csúnyán szólva post rockról volt szó –bár ennek a stílusnak az Australasia albumuk még jobban beillett volna a maga lecsupaszított ösztön zenéjével-, de már ott…..
kakamatyas 2013.09.27 17:24:09
Egyszer már megpróbáltuk leírni, hogy milyen élőben az Atoms For Peace, most viszont meg is tudjuk mutatni, hogy hogyan rángatózik együtt Thom Yorke és Flea a színpadon. Az alább nézhető két videó a Soundhalo kedvcsinálója, hogy mindenki menjen fel az oldalukra, és töltse le…..
kakamatyas 2013.08.04 22:31:01
Minden zenésszel előfordul az életben egyszer, hogy egy kollégája elhívja kicsit jammelni, aztán észre sem veszi, hogy valójában a 20. század egyik legmeghatározóbb együttesének tagjaival nyomja együtt. Valami ilyesmi történt Paul McCartneyval is, akit a The Sun szerint Dave Grohl…..
Hamarosan megjelenik a Turbo zenekar akusztikus hangvételű anyaga, amiről egy dalt most be is mutatunk a Lángoló Gitárok olvasóinak, sőt, klipet is lehet nézni hozzá. Már régóta szerettünk volna egy klipet lassításos technikával elkészíteni. A Nebulosus épp kapóra jött, mert a…..
kakamatyas 2012.11.30 23:17:38
Két nap múlva már a boltokban is lehet majd kapni a Soundgarden King Animal című új nagylemezét, amire 16 évet kellett várniuk a rajongóknak, na nem azért, amiért mondjuk a legutóbbi Guns N' Rosesra, hanem azért, mert a zenekar egész egyszerűen feloszlott a kilencvenes évek…..
Legutóbb azt tudtuk meg, hogy a Soundgarden ősszel jelenteti meg új nagylemezét, amire 16 évet kellett várniuk a rajongóknak, most pedig itt egy trailer, ami alatt félperces részletet hallhatunk a teljesen friss Worse Dreams dalukból, illetve videó végén az is kiderül, hogy az új…..
Stone Gossard, a Pearl Jam gitárosa a minap interjút adott a Rolling Stone magazinnak, ahol elmondta, egy-két dal, és ki is hozhatnák az új Pearl Jam-lemezt, de még az is lehet, hogy felvesznek vagy hét számot, ki tudja. Gossard szerint nem sietnek sehová, nem görcsölnek, nyugodtan…..
Na, aki azt hitte, hogy a tiestós hírnél nem lesz izgalmasabb elektronikus zenei anyag ma, az tévedett, megszavaztatta ugyanis minden idők legjobb dance-produkcióit olvasóival a Mixmag, most pedig közzétették a 20 legjobb nevet, amin még maguk a neves dance magazin szerkesztői is…..
kakamatyas 2012.01.20 23:28:15
Egy ismeretlen iskola kimittudján az egész internetet megrengető produkció került előadásra. Egy azóta vélhetőleg feloszlott zenekar úgy döntött, mivel a Smells Like Teen Spiritet úgysem lehet elrontani, előadják azt a spanokból, tanárokból, és szülőkből álló közönségnek.…..
Előre nem látható okok miatt a Queens Of The Stone Age lemondani kényszerült most zajló Európa turnéjának utolsó három állomását, így elmarad a május 28-ára tervezett budapesti fellépésük is. A zenekar honlapján megjelent közlemény nem tér ki részletesen az okokra, csak…..
Tavaly a hazai rock/metál underground egyik jelentősebb eseménye volt, mikor Bokros Csaba gitáros kiszállt az általa is alapított Isten Háta Mögöttből. Sokan úgy vélték, főleg az IHM legutóbbi, már Bokros nélkül felvett lemezét hallva, hogy ezzel a metál is elhagyta a csapatot.…..
kakamatyas 2011.05.09 10:29:19
Alig egy évvel ezelőtt szinte a semmiből bukkant fel a Rakéta zenekar és hozta ki első videóját. Azóta megmutatták már magukat a Gödörben és a Corvintetőn is, most pénteken pedig a Mappa Klubban lépnek fel a Hó Márton és a Jégkorszak és a Peacetones társaságában.…..
Itt a Lángoló Gitárokon már írtunk arról, hogy az Angertea annyira szerencsésen ismerkedett össze Neil Kernon producerrel, hogy a barátkozásnak közös munka lett a vége. Kernon olyan zenekarok lemezein dolgozott karrierje során, mint a Nevermore, a Cannibal Corpse, a Nile, a Deicide…..
Isten Háta Mögött – Ű (EMI Music Services) Múlt héten bemutattunk egy új Isten Háta Mögött-dalt Közkút címmel, ami, most már elárulhatjuk, nincs rajta a nagylemezen (viszont nem is remix, ahogy sokan gondolják, valamint teljesen komoly a zenekar részéről). Ettől…..
A tegnapi nagy felindulást keltő premierünk után itt a következő: a Grand Mexican Warlock első nagylemezéről mutatunk be négy dalt itt a Lángoló Gitárokon. A többek között Subscribe és Jazzékiel tagokat is magában foglaló rockzenekartól egy klippremierünk már volt régebben. A…..
kakamatyas 2010.12.10 14:27:15
December 15-től már elérhető lesz digitálisan az eredetileg alternatív rockot játszó Isten Háta Mögött új, Ű című nagylemeze, de a fizikai példányokra sem kell már sokat várni. Ez az első lemez, ami (részben) Bokros Csaba gitáros nélkül készült, aki helyett Sándor Dániel…..
A seattle-i Soundgarden az idei fesztiválos reunion után könnyen előfordulhat, hogy hamarosan lemez formájában is visszatér. "Ha összejövünk, teljesen természetes számunkra, hogy elkezdünk jammelni. Először jönnek a hangszeres ötletek, aztán hirtelen ott van egy…..
Kiosztotta a legszebb és legjobb hazai magazinoknak járó díjakat november 18-án a Magazinmánia zsűrije. A Kreatív Csoport által idén harmadik alkalommal meghirdetett magazin- és könyvdizájn versenyre számos pályázat érkezett, köztük a New Noise is, és végül nem csak, hogy…..
„Egy iPhone-nal vettük fel!” – nyilatkozta félálomban ma reggel Vigh David gitáros, a valóság azonban az, hogy a Turbo, próbatermét stúdióvá alakítva, Hidasi Barnabás felügyeletével rögzített hat dalt az elmúlt hetekben. Az ok, hogy így dolgoznak egyszerűen…..
kakamatyas 2010.11.10 23:05:33
@Baszkikám: Tök mindegy, a dalra figyelj :)
Sosem értettem ezt a szőrszálhasogatást. Ha angolul, akkor miért van ilyen magyar akcentusa? Ha magyar, akkor miért hadar, raccsol akármi? Ha Ákos, akkor meg miért ilyen modoros? A lényegre meg senki sem figyel közben.
Az új lemeze megjelenése alkalmából azzal a szöveggel reklámozza magát az Anna And The Barbies, hogy megmutatják az embereknek, hogyan is kell rockot csinálni. A Gyáva forradalmár nemrég jelent meg, van rajta sok magyar és sok angol nyelvű dal, a klipes az utóbbin szólal meg. A Don't…..
kakamatyas 2010.09.24 13:38:52
@NewBornLOver:
Ha figyelmesen olvasol, kiszűrheted: Nem nézem, tényleg azért, mert nem tetszik. Kommentelni viszont kommentelem ami irritál, mert legalább akkora élvezetet nyújt, mint lelkendezni vmin :).
Amit csinál, az egyáltalán nem új, még ide haza sem, viszont azt meg leszarom, hogy vmi attól frankó, mert külföldön már trendi.
Nem kétlem, hogy Anna alázatos a munkában és a koncerteken, mert aki nem az, az mehet is a lecsóba. Csak a végterméket kommentálom a saját szám íze szerint, akárcsak te.
A kommented második felének mélylélektani értékelésébe pedig inkább nem mennék bele :)
Már hír adtunk róla, hogy az Isten Háta Mögöttben tagcsere lesz, méghozzá Bokros Csaba gitáros-billentyűs helyére Sándor Dániel száll be. Utóbbi zenészt eddig az Esclin Syndóból, illetve a Volkova Sistersből lehetett leginkább ismerni, de producerkedik is, így került…..
kakamatyas 2010.09.08 14:44:14