Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Homoru Labda

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarbűnözők agyonütik Szent Viborádát A zsidót még a hülye fasiszták is kultúrnépnek fogadják el, sőt a legtöbb hülye fasiszta pont azért utálja őket, féltékenységből. Viszont hagyomány és örökség ide, genetika oda, egy ilyen kultúrnép is lopni, rabolni fog, sőt…..
Homoru Labda 2009.02.11 10:48:57
Nem igazan tudok/szeretnek erdemben hozzaszolni a temahoz (ugy globalisan) mivel fingom nincs mi lehet(ne) a megoldas.

Csak annyit fuznek hozza hogy par honapja jottem haza Indiabol, 2 honapig eltem Bangalore-ban (del) a 'benszulottek' kozott (kib*szott nagy lakopark, tobb 1000 ember, talan 2 feheret lattam rajtunk kivul). Voltam meg 1 honapig Kalkuttaban is (eszak, bangladeshi hatar), akkor a kollegam hazaban laktam, szinten meglehetosen melyen az oslakosok kozott.

Namarmost, nem mondom hogy 3 honap alatt meg lehet tapasztalni akar csak a toredeket is az indiai kulturanak/eletnek (ill. csak nagyon picit) de egy biztos: az emberek akik kozott eltem/talalkoztam/lattam (mindenfele reteg - jardan 2 csecsemovel alvo anyukatol a gyartulajdonosig) nem voltak bezarva sehova, megis hasonloan viselkedtek mint nalunk a romak. A srac akinel laktam meg buszken be is vagta: tudom-e hogy innen vandoroltak el a romak (ok kb ugy gondolkoznak az itteni romakrol mint mi az amerikai indianokrol - nagy indiantollak, winnetou, little bighorn stb, de kerdezz meg egy amerikait, kb. hasonlo velemenye lesz az indianokrol mint nekunk az itteni romakrol (es teszem hozza, az ottani indianoknak brutalis privilegiumaik vannak). Meg egy analogia: aboriginalok/ausztralok).

Szoval arra akarok kilyukadni (ambar nem vitatom hogy bezartsag/szegregaio/diszkriminacio stb. egy kurva szar es igazsagtalan dolog, es megtorne meg a mittomen kit is) hogy van az emberben/nepcsoportjaban/etnikumaban valami (genetika? mentalitas? orokseg? ezek kombinacioja?) amitol statisztikailag vizsgalva olyanok, amilyenek (ld. sztereotipia). (Megvan ez fehereknel is: francia (magyar) nacionalizmus, nemet precizitas, skandinav huvosseg, mediterran temperamentum stb). Ettol meg a skatulyazas/sztereotipiak felallitasa nem jo, de valami azert van benne.
Pl. Indiaban teljesen normalisak a "don't spit" (ne turhazz, mert azt csak annak lehet nevezni) feliratok uton-utfelen. Ugyanerrol lehetett olvasni a pekingi olimpia elott is. Egyszeruen ez van. Ahogy a svajci nem erti hogy hajithatsz el egy kolasdobozt/cigit az utcan, egy indiai/kinai nem erti meg mer nem turhazhat/hugyozhat egy joizut ott ahol epp van.

Konkluzio: nem mondom hogy ezek a sajatsagok szuksegszeruen rosszak, mindenki olyan amilyen, lehetett es lehet a magyarokban is kivetni valot talalni, barmennyit - de azert ne fogjunk mindent a bezartsagra stb. mintahogy a mi esetunkben sem lehet mindet trianonra, 48ra stb. fogni...