Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gesztenye3

0 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nápoly egyik nem túl előkelő városrészében, közel a pályaudvarhoz van egy egyszerű pizzeria. A portál hétköznapi, belül sincs semmi hivalkodó, a kínálat egyenesen gyenge: kétféle pizza kapható, margherita és marinara, előbbi dupla mozzarellás változatban is, mindkettő több…..
Gesztenye3 2010.05.17 15:46:40
@tartufo: da Michelet nem kóstoltam, viszont tényleg próbáld ki Matteot is: ugyanez a szocreál minimál design, kígyózó sorok, ahol a dúsgazdag juppi és a szakadt melós békésen megfér egymás mellett. Igazából ez a hamisítatlan helyi milliő is szükséges a kellő feelinghez.
 Tihanyban járunk, a legbelsőbb, paraszt-romantikával szügyig átitatott belvárosban és itt annyira erős a hely szelleme, hogy egyáltalán nem tűnik túlzásnak, hogy bemenjünk egy skanzen-vendéglőbe, ami bárhol máshol igen bosszantó volna a pszichedelikumig fokozott…..
comment:com Az NDK "tévémaci" 2009.07.30 13:15:00
Nem sok magyar gyerek lehet, akinek közvetlen és napi élmény volt Sandmännchen, úgy, mint mondjuk a tévémaci, de nem lehet nem írni róla, mert a tömény retró csapja homlokon az embert, ha találkozik ezekkel az animációs filmekkel, meg a figurával, meg a hozzá tartozó…..
Van a borglóbusz, melyet két nagy világrend ural: a fehér és a vörös. De van egy kicsinyke kis szeglete, amit egyik sem tudott meghódítani, így aztán az sem nem fehér, sem nem vörös: rózsaszín. És a rózsaszín legkülönbözőbb árnyalataiban pompázik. Árnyalatai számtalanok,…..
Gesztenye3 2009.06.15 15:24:24
@Cato: Nálam is mindig vann otthon ebből a rozéból, kiváltképpen nyáron és téynleg nagyon gyorsan fogy. Olyan, minta egy nagy tál gyümölcssalátát habzsolnék. Eszméletlen finom. Én is megkóstoltam a Tüske pince sillerét a hétvégén újra és tényleg szenzációs az is. Szerintem nekik az a legjobb boruk. Fontéknak meg ez a rozé, a cuvée és a cserszegi. Asszem a Font cserszegi fűszeres vagy az irsai olivér lett az idén aranyérmes Szegeden.
Gesztenye3 2009.06.15 18:30:29
@gastro vazze: talán jobban szét kellene nézned a jobb alföldi pincészetekben, mielőtt általánosítasz...
"ha te azt mondod, az Alföldön csak pancsolt bor van mondok valamit, hülyegyerek, ott van a Frittmann"
w Milyen málác? 2007.10.25 08:00:00
Hiába keseríti meg milliók mindennapjait, hiába tud róla mindenki, a magyar politika a mainstream sajtóval karöltve söpri szőnyeg alá. Mintha nem is lenne ilyen. Mintha a statisztikákból nem látszana napnál világosabban, mi a helyzet. Kár tagadni: a fonyi fatolvaj, az olaszliszkai…..
Cudar idők jönnek. Ezentúl a könyörtelen Orosz Józsefnél vizsgázóknak nem csak fel kell sorolni a szakirodalmat, amiből készültek, hanem Orosz rátelefonálhat a könyvek, tanulmányok szerzőire, hogy tényleg írtak-e olyasmit, amiről a megszeppent diák dadog. Ez egyébként a hazai…..
w Te is más vagy, te sem vagy más 2007.10.15 07:15:00
A nemzeti rockot nem muszáj szeretni, ahogy egyébként semmi más zenét, de hát az is csak egy keret, mint a klezmer vagy a britpop. Azon belül lehet szart csinálni és jót is. A Kárpátiának nem egy dala fülbemászó, kellemes sláger, ami kellő mennyiségű sörrel vidám közös…..
MedIQ Sicko: betegeskedő nemzetek 2007.08.22 08:55:11
Michael Moore a Fahrenheit 9/11 után megint nagy fába vágta fejszéjét, az amerikai egészségügyet vette górcső alá Sicko című filmjében. A film két hónapja megy a mozikban és csak az USA-ban közel 5 millió dollár nyereséget termelt. Megmozgatta a teljes angol orvosi…..
Gesztenye3 2007.08.22 12:59:50
Gesztenye3 2007.08.22 16:51:23
Igen, itt elérhető a kutatás: www.policy.hu/ibolya/
angolul írtam a Nyílt Társadalom Intézetnek és konkrétan a romákról szól, de szerintem ez nem csak romaprobléma, hanem szegénységi probléma is egyben.
Hangsúlyozom, nem állítom, hogy a Moore film nem csúsztat és nem túloz el dolgokat, de éppen így akarja elérni a rendező, hogy minél nagyobb publicitást kapjon a téma és végre elkezdjünk beszélni azokról a problémákról és hiányosságokról, amit a film felvet.
Ahány orvossal eddig beszéltem a világon (beleérte olyan országokat, ahol régóta privatizálták az egészségügyet), mindenki a privatizálás ellen volt, mert pontosan leképezi a társadalmi egyenlőtlenségeket: tehát sarkítva gazdagnak minőségi szolgáltatás, szegénynek alacsony színvonalú ellátás jár. Ezeket valamelyest lehet kompenzálni, de teljes egészében lehetetlen.
w Töcsök és bogár 2007.08.03 04:30:00
Végre szexbotrány! Nem csak amolyan szűkszavú hírecske, hogy az alelnök válik, de persze közös megegyezéssel barátok maradnak. Nem ám hogy a polgármesternek új csaja van. Bővérű, inflagrantis, csámcsogós Blikk-featúra. A legjobbkor egyébként; pont kerepelni kezdtek a gazdák,…..
w Traktorpofa 2007.07.23 05:30:00
Re: Háromnapos tüntetés Záhonynál Gyors egymásutánban rákérdezett az autóbiztosító és az OEP is, nem vagyok-e véletlenül őstermelő. Mert akkor jobb lenne nekem. Elidőztem a rubrika fölött; egy butykos hang odabent rávágta azonnal: dehonnem. Őstermelek én a végtelen…..
Egy Amerikában honos aligátorteknősre bukkantak hétfőn Debrecenben, az Acsádi úti csatornában. Az aligátorteknős (Chelydra serpentina) erős felépítésű, félelmetes karmai és kampós álkapcsa van. A nagy méretű páncélos akár emberre is támadhat, képes a végtagcsonkításra…..
"Kedves Cukiság! Nagyon tetszik az oldalatok, ezért engedjétek meg, hogy bemutatkozzam Nektek. Tucika vagyok, 1 éves fekete kandúr, akinek minden vágya, hogy viszontlássa magát a Cukiságon. Furcsa módon nem idegenkedem a víztől, szeretem a sört és harapok, ha valami nem tetszik.…..
Rémálom blog találkozásaim 2007.05.07 20:47:00
Nézzétek el nekem, hogy a bloghoz elég ritkán írok új bejegyzést. Van egy olyan érzésem, hogy hosszúra nyúlik a történet, nem akarok senkit fárasztani az új bejegyzéssel, ami esetleg nem szól semmiről. A lánnyal kapcsolatban nincs semmi új dolog, az érzéseinket, gondolatainkat…..
Nemzetközi hírnévre teszünk szert lassan, most hallottam, hogy Koppenhágában is olvassák a blogot. Micsoda dolog ez, nektek szabad? Ez nem mókuskodás? De ha már itt tartunk, esetleg megmutathatnátok M-nek is. Nem csak elmesélni neki, hogy a fiam most micsoda C típusú bajforrás lett.…..
Gesztenye3 2007.05.02 14:45:15
Pillantó Kutyáról:
index.hu/homar/index.php?p=4684&more=1&c=1&tb=1&pb=1
háháháhá
Beleznay Endre azért járatja ide a gyerekét, hogy "épelméjű legyen."
LOL
"Hát én el sem tudom képzelni, ez eddig hogyan maradhatott ki a blogból. De tényleg! Az ultimate cukiság, az überédes megaszuperaranyosság. Vigyázat! Aki még nem látta, visítva löki majd hátra magát az asztaltól a görgősszékkel és szívéhez kapva, némán fog mutogatni a…..
A felvétel fül-tematikában igen erős, illetve bambatekintet terén sem utolsó. Balról meghatározhatatlan fajú Zsebike, jobbról az értelmes Prücsök...
Eszter levelén sokáig mosolyogtunk: "a macskáim órákon át képesek bámulni a csapból csöpögő vizet. Nem tudom, miért olyan izgalmas ez számukra, talán nem vagyok elég szórakoztató társaság. Egyszer rajtaütésszerűen lefotóztam őket, ez látható a képen." A…..