Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sobrijoska2

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre forróbb a vita arról, hogy mennyire "kínaiak" a kínai nagysebességű vasúthálózaton közlekedő vonatok. A technológiákat kezdetben oda transzferáló országok most tűkön ülnek, látva, hogy fejükre nőttek a kínaiak, de beszólogatáson kívül sokra nem…..
Június 4-e tragikus nap a magyar történelemben. Megcsonkították az országot: odalett sok ember, meg sok, a szívünkhöz közel álló város, falu, hegy és folyó. Trianon lelkileg soha ki nem heverhető trauma: minden nemzedék sorsába beleégett, ami Versailles-ban történt. És…..
Minden évben megfigyelhető, hogy a tavasz beköszöntével, amint kisüt a nap és a hőmérő higanyszála mondjuk 14 fok fölé kúszik, megjelennek az utcán a rövid ujjú pólós, ne adj isten pólós-rövidnadrágos fiatalok. Mai posztomban elsősorban hozzájuk szólnék, de aki nem érzi…..
Belsőség Astra la vista 2009.09.16 18:29:00
Kis túlzással miatta jöttünk ki: az Opel Astra 2010 legfontosabb autós újdonsága lesz, különösen Magyarországon. Az Insignia sikerei és az első üléspróba után nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy fényes jövőt vizionáljunk neki. Carl-Peter Forster, a GM Europe vezére a…..
Újabb hároméves szerződést kötött a Ferencvárossal Lipcsei Péter – adta hírül a klub hivatalos nettévéje. A ferencvárosi klubelnök, aki elődei tiszteletére ez év januárjától a Furulyás-Rieb Ny. Tibor nevet viseli, a szerződés aláírásáról azt mondta: noha többen…..
Magyarbűnözők agyonütik Szent Viborádát A zsidót még a hülye fasiszták is kultúrnépnek fogadják el, sőt a legtöbb hülye fasiszta pont azért utálja őket, féltékenységből. Viszont hagyomány és örökség ide, genetika oda, egy ilyen kultúrnép is lopni, rabolni fog, sőt…..
sobrijoska2 2009.02.11 09:53:14
Nagy érdeklődéssel olvastam a cikket. Azért lenne pár megjegyzésem a vélt párhuzamokhoz, hátha megvilágít pár eltérést. Először is a kalandozó eleink nem szimpla rablóhadjáratokat vezettek az igaz már keresztény de civilizáltnak egyáltalán nem mondható nyugat európa irányába. Ugyanis ezek a bevásárló túrák egyszerű zsoldos küldetések voltak. A helyi potemtátok bérelték fel ezen szabad csapatokat akik általában csak ott fosztogattak ahol a megbízatásuk szólt. Általában ez volt a fizetség a szolgálatukért. Az oda vissza úton viszonylag békésen vonultak, sok esetben még fizetve is az áthaladásért. Ezzel a módszerrel jutva el többek kötött a mai Spanyolország területére is. Ekkora utat végig fosztogatva, rabolva nem lehet megtenni oda-vissza. A másik dolog. A civilizált Európa. Na az akkoriban minden volt csak civilizált nem. Előtte még a rómaiak alatt igen de cirka 400 év alatt az egyház segedelmével hatalmas visszaesés volt. Az akkoriban élt eleink semmivel se voltak rosszabbak mint a nyugateurópai szomszédaink. Aztán az integrációról. Valóban az ausburgi vereség vetett véget a kalandozások korának. De hogy a keresztény európában meg is maradhassunk ahhoz valóban István királyunk bölcs előre látására volt szükség mikor ha kellet kényszerrel is de felvette a kereszténységet a magyarokkal. Ne felejtsük el, hogy a magyarság ekkor vesztette el ősi hitét, írását, szokásainak nagy részét. De szükség volt rá mivel a keresztények tengerében mi lettünk volna az elsőszámú közellenség ha nem keresztelkedünk meg. Ennek ellenére is voltak próbálkozások már István halála után szinte rögvest. Csak megjegyezném ebben az általános orosz ellenes hangulatban, hogy legtöbbször és a legnagyobb szenvedést is a németek támadtak országunkra az idők folyamán. No de akkor az integrációról. Ugye 876-től 1000-ig hellyel közzel sikerült beilleszkednünk európába. Na akkor kérdem én, hogy az igen tisztelt cigányoknak az 1200-as évek óta miért nem sikerült? Ugyanis már IV Béla idejéből származnak feljegyzések, hogy a cigányok a tatárjárás újraépítési munkálatait nem igazán támogatják. Tehát engem és honfitársaimat, (magyarokat, jászokat, kunokat akik szintén tudtak alkalmazkodni) senki se hasonlítsa össze ezekkel az indiai söpredékkel. Félreértés elkerülése véget nem azokra a jóravaló, becsületes cigány származású honfitársainkat (a cigány etnikum 5%) jellemzem ezzel hanem azokat akik valóban nem tesznek semmit se sorsuk jobbra fordítására törvényes eszközökkel. És még mielőtt bárki is felkiáltana, hogy tennénk de nem tudunk azoknak ajánlanám, hogy a menjenek el a cigánysorra ott ahol kert is van a házhoz és nézzék meg, hogy mennyi van művelve belőle. Megmondom az 5%-a talán. És ez sajna tény. Amúgy csak egy apró megjegyzés a végére. A legközelebbi rokonaik a cigányoknak SriLankán laknak. És tamiloknak hívják őket. Meg lehet nézni, hogy ott mit művelnek.....