Regisztráció Blogot indítok
Adatok
doromb

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarbűnözők agyonütik Szent Viborádát A zsidót még a hülye fasiszták is kultúrnépnek fogadják el, sőt a legtöbb hülye fasiszta pont azért utálja őket, féltékenységből. Viszont hagyomány és örökség ide, genetika oda, egy ilyen kultúrnép is lopni, rabolni fog, sőt…..
doromb 2009.02.11 08:50:08
Kedves Mindenki!

Szerintem, ha jó indulatúan közelítem meg, akkor az írás nem elég alapos, így a levonható következtetések is könnyen lehetnek azok. Szándékosan nem hamisat írok, mert nem akarok rossz szándékot feltételezni a szerzőről.
1. Rózsa Sándor és betyárhadserege kegyetlen,sem istent sem embert nem ismerő bűnözők csapata volt. Igaz. Én sem tudok nagyon sokat róluk, de azt kevés utánaolvasással is lehet tudni, hogy Rózsa és "serege" beállt a szabadságharc seregébe, győzött a létszámfölényben lévő szerb szabadcsapatok felett, akik szintén nem voltak túlzottan puhák és irgalmasak már akkor sem. E tevékenységük közben felfüggesztették eredeti szakmájukat úgy tudom, tehát nem a klasszikus védelmi pénzes játékot adták elő a lakosság "örömére", tehát valamit törlesztettek.
Ezen kívül Rózsa nem támadott meg kicsi zsákmányért védtelen, nincstelen embereket és nem verte őket agyon szükségtelen erőszakkal. Nehéz bűnöző volt magának megfelelő súlyú célpontokat keresett, egyenlően osztozkodott és emlékezete azért maradt fent elsősorban talán, mert adott szegényeknek is pénzt; anélkül, hogy azok részt vettek volna a rablásokban, vagy a családjához tartoztak volna.
Kalandozók: A bejövő magyarok gyakorlatilag évtizedeken át még csatát sem nagyon vesztettek. Egyesített európai haderőt is vertek meg csatában. Vajon elképzelhető, hogy fejletlen kultúrájú nép katonailag erősebb, létszámfölény nélkül és tartósan évtizedeken át? Nem építettek ugyan katedrálisokat, de régészeti feltárások szerint kőházakat igen, ismerték a földművelést, az élelmiszer tartósításnak és átalakításnak sok módját,(pont azért kalandozhattak olyan messzire); behozták több ismeretlen dolgot Európába. E közben valószínűleg kegyetlenkedtek is, de a leírások könnyen lehetnek túlzok, mert mikor nem félelmetes egy győztes hadsereg hódoltatott területen. Viszont az elszigetelt kegyetlenkedések össze sem hasonlíthatóak pl a mongolok rémtetteivel. A mongol haderő gyakorlatilag 1 év alatt kiirtotta a magyar lakosság felét! Szó szerint. Ahhoz képest, hogy a magyarok milyen erőt képviseltek a korukban könnyen lehettek volna jóval kegyetlenebbek is valószínűleg. A hozzáértők jó része azt is mondja a harcok nagy része pont az új állam megszilárdítását szolgálta.
Ezzel párhuzamba állítani, hogy 21 századi körülmények között a cigányok egy része képtelen beilleszkedni? Hát mondjuk érdekes.
Egyébként az egyik nagy oldalon is kint virított, hogy a cigányság itt él 700 éve velünk. Ha lehet hinne az Akadémia által szerkesztett könyvnek akkor az 1400-as években Zsigmond király korában említik őket először, az pedig nem annyi.Mindenképpen sok idő. Ahhoz képest?