Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hanami

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Re: Hol nemzet süllyed el 2007.08.14 20:57:00
Olvasói levél ritkán fordul itt elő, kiváltották részben a kommentek. Ezt most mégis közlöm. Azért is, mert mikor legutóbb végigkattintgattam a wiwet, meglepődtem kissé. Azon, hány volt osztálytárs, ismerős, évfolyamtárs távozott külföldre. Sokan egyértelműen jelzik: nem…..
Hanami 2007.08.31 09:57:35
Nos, lehet az embernek mindenféle érve mind a maradás, mind az elmenetel mellett. Hogy melyík a jó döntés? Azt mondom mindkettő. Én elmentem. De annyira, hogy ha ennél messzebb megyek, akkor már közeledek. Úgy is vélem, hogy jól döntöttem a magam és a jövendő gyermekeim érdekében. Személy szerint azt vallom, hogy valami bűzlik Európában. Talán az, hogy öreg, talán más...de itt Új Zélandon bizony egész mások az emberek, és ezt majd 2 évnyi ittélés mondatja velem. Ez sem a kánaán, itt sincs kolbiból a kerítés, és bizony ritka kemény kapitalizmusban élünk (ahol egy sima orvosi vizit 8000 Ft körül mozog), de az emberek kedvesek, mosolyognak, ahol - ahogy a párom mondta- úgy érzi az ember amikor a rendőr megbünteti, hogy ezzel együtt is szolgáltatást kapott. Itt is megvannak az otthon lévő rossz dolgok, de amíg otthon arra szalad fel az ember szemöldöke, ha valaki megáll a zebránál, itt arra, ha valaki nem. Itt is vannak idióták, de nem az a furcsa, ha egy egész napig nem találkozol egyel sem, és még sorolhatnám. Fiatal ország Új Zéland... talán ez a titok, mert ugye eléggé kevert a lakosság származásilag. Főként európai, ázsiai vagy a környező szigetek lakói. De megértjük egymást egyenlőre. És mindazzal együtt, hogy nem szivesen jönnék haza élni ezek miatt és a mocskos anyagiak miatt sem, fáj a szivem, mert szeretem a hazám, szeretem a nyelvem, szeretek mindent ami magyar és amiben felnőttem, de nem olyan itthon, mint amiben élni szeretnék. Hibáztathatjuk a kormányt és a társadalmi berendezkedést arra, hogy "elbunkósodtunk". Sőt! Lehet akár a szomszéd is a hibás. Én azt mondom, hogy vannak dolgok, amikért csakis mi vagyunk a felelősek. Mondhatjuk, hogy az évek alatt elfogyott a türlemünk figyelni arra, hogy mi megálljunk a zebránál, és mutogathatunk újjal a másikra, de mi olyanok leszünk, amilyenek lenni akarunk. És hiába mondod a zebrán elütött nénikének, hogy bocsi, de csak azért nem álltál meg, mert senki sem áll meg, attól még te fogod leülni a dolgot, és te mondhatod el magadról, hogy nem csak bunkó vagy, hanem buta is. Ez az "egyél szart mert több millió légy nem tévedhet" effektus. Szóval nehéz dolog jónak lenni a sok rossz között, de a te döntésed, hogy hová akarsz tartozni, és nem másé. Vállald érte a felelősséget, ahogy én is vállalom, hogy bizony gyáva módon elfutottam az itthoni gondok elől, de örülök, hogy maradnak itthon még értelmes, rendes emberek,akik majd helyettem is harcolnak azért, ami ott ahol most én élek már működik és létezik.
w Nemigen 2007.07.13 05:00:00
Percre pontosan érkezik a civil kurázsi, ilyen ország vagyunk mi, öntudatos, kreatív és mégis fegyelmezett polgárok hazája. Kálmán László beletrafált a tizenhat óra nullanullába, beattacsolta népszavazási kérdéseit, és mindezt pont olyan függetlenül és önállóan, mint ahogy…..
w Forró szél 2007.07.06 06:00:00
Meleg államtitkárok, szevasztok! Ott még nem tartunk, mint német szövetségesünk, ahol miniszter, kereszténydemokrata és nő a szivárványos zászlóvivő, de ez is valami. Már csak nyíltan ateista politikusunk nincsen; még Kóka János is azzal kampányolt, hogy ő mennyire vallásos…..