Regisztráció Blogot indítok
Adatok
monofoszfát

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Cím ! Egy biztos munkahelyet hagytam ott komoly referenciával, egy német-magyar vegyesvállalat szakmai kihívásokat támasztó projektvezetői pozíciójáért. A krach már a 3. héten beütött. Mint a logisztikai szakterületért egyetemlegesen felelős vezető, leparancsoltam a…..
Egy korábbi bejegyzés kapcsán valaki évődve felvetette: milyen kár, hogy Gyurcsány Ferenc nem politológusnak "született". Látom, hogy mostanában sokan előszeretettel köszörülik a nyelvüket a szakmánkon, ezúttal mégis azt kell mondanom, hogy van némi igazság ebben a…..
monofoszfát 2010.05.07 07:50:47
Nem vonom kétségbe, a politológusoké is egy szakma, de a gyakorlatban is el lehet sajátítani, Gyurcsány is beletanulhat, miért ne, sőt. A hiteltelenség is köszönhető annak, ami a legtöbb politikusra jellemző Magyraországon: felkészületlenül lesz politikussá, és nagyon lassan tanul bele a szakmába. Gyurcsányra is ugyan csak az, aki, Kádáron szocializált magyar, akinek a magyar valóság felmérésére ennyi ideig volt szüksége - és még enm juott a végére. Amire vállalkozott, kezdetben véghez is vitte: Orbán saját eszközeivel, a politika esztétizálásával legyőzte Orbánt; később a modernizációba vágott bele, ebbe pedig belebukott - az okok feltárása pedig a legtöbb magyarnak fejtörést okoz, a politológusoknak is. Ha Gyurcsányt a tapasztalata rávezeti az okokra, vagy azok egy részére az jó, és ha van idegrendszere meg is osztani a tapasztalatát másokkal, annál jobb, nem az ő hitelességét kérdőjelezi meg. Én inkább azon tűnödöm, hogy mennyi ideje van szüksége a Gyurcsánynak, meg a többi politológusnak, hogy átlássa a valóban sok szempontból tényleg rendkívüli magyar közeget, és a tények ismeretében lesz cselekvőképes. Az eddigi húsz év arra sem volt elég, hogy a kiindulópontot, amit akár egy átlagos, nem politológus olvasó - például én is - egy szempillantással fel tudott mérni. Ha a mai álláshoz kellett húsz év, még kell másik húsz, a frusztráció, a gőg, a tudatos kontraszelekció, a képességek hiánya a miatt még hozzáadok húszat, hajajj, így telik el az életem.
A Magyar Bloggerszövetség múlt pénteki sorsfordító összejevetele kapcsán (Uj Péter Elnök teljes beszéde elolvasható itt) lapszemlézzük a beérkezett reakciókat.  A legelső reakció Angelviától jött órákkal az esemény után: Bloggervizsga és igazolvány. Sajnos…..