Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Káin

0 bejegyzést írt és 2508 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasónk úszik az adósságban és a hétköznapi megélhetése is esetleges. Tanulni szeretett volna, de az egyetemi tanulmányai megszakadtak édesanyja betegsége miatt. Elmesélné történetét? Segítségre szorul? Van egy hasznos ötlete? Írjon a szegenyekvagyunk@gmail.com címre !! Az…..
Káin 2015.04.09 10:28:02
@para_noir: HA szó szerint vesszük, akkor igazad van tényleg, mert nem tartozást örökölt, hanem a házat és mellé a tartozást. Csak ha hozzágondoljuk a többi részletet, akkor máris negatívba hajlik a végeredmény. De amúgy igazad van.
Káin 2015.04.09 10:33:36
@Alkibiadész [alkibiadesz.blog.hu]: Nem vettem fel a diákhitelt anno (hála az égnek), de a házra mondjuk nem terhelhetik rá, ha nem fizeti a részleteket?
Káin 2015.04.09 10:44:47
@Mérnork: Budapesten sem esélytelen, könnyűnek azért nem nevezném. Költözni meg lehet, de ahhoz kell némi tartalék. Mondjuk hosszabb távon megoldás lehet, ahogy külföld is.
Anyukámat magán kívül találtam, nem volt magánál. Mint kiderült, egész nap nem kapott folyadékot és a nap még mindig tűzött rá. Az ágyban betakarva, ruhástól feküdt. Az arca tűzpiros volt. Tisztelt Praxis!   2011. legforróbb júniusa. Édesanyám, aki Alzheimeres beteg,…..
Akik olvassák ezt a könnyekkel átitatott, szomorú és egyben dühös bejegyzést, remélem egy megosztással segítenek a küzdelemben. Tisztelt Praxis!   Édesanyám életének utolsó, sajnos szenvedésekkel teli periódusáról szól ez a nem éppen hétköznapi levél. November 24-én,…..
Káin 2014.12.02 19:03:13
@reepach: Nem magyarázat volt, csak azért írtam, mert nem csupán az lehetett az indok, amiért nem a primer daganattal foglalkoztak, amelyet Tepus írt. Ennyi, se több, se kevesebb. Kösz, de most este nem díjazom a szarkazmust, szóval ignoráljuk egymást, ha lehet.
Káin 2014.12.02 19:05:49
@Tempus.Anh: Én azt látom a leírtakból, hogy baromira nem eleget.Van persze olyan, hogy nincs már mit tenni. Nehéz ezt elfogadni. De a már fentebb sorolt problémás részleteket még mindig úgy vélem, másként kellett volna.
Káin 2014.12.02 19:16:08
@Tempus.Anh: Persze, értem én, hogy menthetetlen. De az a nem mindegy, hogy egyes beavatkozások okán, vagy azok hiányában mennyi idő jut a betegnek és ami még talán ennél is lényegesebb, milyen életminőséggel.
Rájöttem, hogy ha az ilyen alap dolgoknál is, mint a vérvétel a zsebébe kell nyúlnia az embernek, akkor nagyon nem érdemes megbetegedni. Mi lehet egy műtétnél? Tisztelt Praxis!   Egy egyszerű vérvételhez kapcsolódó esetről szeretnék beszámolni. Elöljáróban annyit, hogy a…..
Káin 2014.03.19 09:43:16
@SusanneF: Már írták ketten, de ott késő délelőtt van :). A többihez, én még vérvételen ilyesmivel nem találkoztam, de nem tudom kizárni.Sajnos...
Káin 2014.03.19 09:50:18
@Tempus-Anh: Csak kérdezem, miért ennyire fix, hogy mese ráadásul habbal? A nagymamám, amíg élt, sajnos minden esetben adott pénzt orvosnak, nővérnek, beteghordónak, mindenkinek. Sokszor mondtuk neki, hogy ne tegye, de egyszerűen nem tudtuk rávenni, hogy hanyagolja ezt a "rossz szokását". Speciel a vérvételnél nem tudom, pakolta-e a pénzt a zsebbe, de az összes többi helyen sajnos igen. Az ügyeletesnek is, a háziorvosnak is, tényleg mindenkinek. Még akkor is, ha nem várták el. Úgy vélte, csak így kaphat megfelelő ellátást. Így szocializálódott :(. mellesleg nagyon hiányzik :(.
Praxis Dr. Laikus PHD emlékére 2014.02.19 09:51:48
Drága Laikusunk emlékét szívünkben örökké megőrizzük! Most búcsúzunk Tőle. Kedves állandó hozzászólók, olvasók, Mindenki!A Praxis blog sokak által eleget emlegetett (valószínűleg nem éppen pozitív kontextusban) megálmodója és szerkesztőjeként a lehető legritkábban…..
A rendelőben bemutattuk a beutalót, rajta a sürgősségi jellel, ennek ellenére a rendelőben nem fogadtak minket, hanem átküldtek az Ady Endre útra, a gyermek kardiológiára. Az alábbi,  valós eseményeket leíró levelet küldtem el a XVIII. kerületi Zsebők Zoltán…..
Káin 2014.01.24 10:05:50
@platelet: Rendben. A tünetek kapcsán mi alapján zárhatják ki teljesen ekg és uh nélkül, hogy ne adj Isten komolyabb szívproblémáról van szó? Van egy ismerősöm, akihez 2 alkalommal is mentőt hívtak, hasonló tünetekkel, mindkétszer pánikrohamnak titulálták az esetet, mondván túl fiatal ahhoz, hogy szervi rendellenességről legyen szó. A harmadik esetnél ő is sürgősségire került, ahol a kórházban sajnos komolyabb ritmuszavart állapítottak meg. Sokszor ránéznek valakire és amiért fiatal, ki is zárják a nagyobb bajt. Persze, az esetek 90 %-ában nincs is szervi probléma, de akadnak kivételek sajnos. Elég csak a nemrég elhunyt Akeem Adamsre gondolni...
Káin 2014.01.24 10:12:36
@platelet: 1. Rendben, ezt elfogadom, ha teljes alapossággal úgy döntöttek, nincs szükség mentőre, azonnali beavatkozásra, akkor ez így oké. Feljebb írtam egy példát, hogy sajnos ez nem mindig történik teljes alapossággal.

3. Köszönöm, ezt eddig ilyen mélységében nem tudtam.

2. Továbbra is a második pontot tartom sarkalatosnak. Beutal az orvosom valahova, én odamegyek, onnan pedig elküldenek, és még én vagyok a "hülye". Azt hiszem azt, hogy hova küldik a beteget, nem a betegnek kell tudnia, az orvosnak kell vele tisztában lennie.
Káin 2014.01.24 10:25:04
@platelet: Amikor az eset történt, 25 éves volt. A mentők nem csináltak ekg-t egyik alkalommal sem, nem is volt a kocsiban orvos, csak ápoló. Megmérték a vérnyomását, kissé magas volt, nyugtatót tanácsoltak neki és kevesebb stresszt. Második alkalommal már a vérnyomás mérés is elmaradt. Harmadik esetnél elment a háziorvoshoz, aki vérnyomást, pulzust mért, megvizsgálta és beutalta a Péterffybe sürgősségi beutalóval. Ott jó néhány ekg-t, ultrahangot elvégeztek rajta, bent is tartották, alaposan kivizsgálták. Sajnos azt nem tudom, milyen ritmuszavara van, de biz isten, meg fogom kérdezni. Mindenesetre ebben az esetben úgy érzem, nem voltak kellően körültekintőek, alaposak a mentők. Nem is értem, hogy miért nem volt mentőorvos a kocsiban egyik alkalommal sem. És igen, ők is arra hivatkoztak, hogy egyszerűen nem lehet nagyobb baja, mert túl fiatal. Mégis lett sajnos.
Tisztelt Munkahelyi terror blog!    Olvasva a blog íróinak történeteit, látnom kell, hogy nem vagyok egyedül a problémámmal, de így is kedvet kaptam, hogy leírjam, az én történetem. Már csak a célból is, hogyha leírom/kiírom magamból a problémámat, akkor az…..
Káin 2013.06.18 16:16:26
,
Akinek már fájt valaha a dereka, az tudja, milyen  „öröm”  ilyenkor akár egy lépést is megtenni! Történetem 2012. novemberében, az egri kórház Sürgősségi Osztályán.  Akkor már kb. két hete szenvedtem derékfájásom miatt, melyre 2 hónapra múlva MR…..
Káin 2013.01.17 07:20:53
@nemhiszem, hogy: ez a szent habakuk majdnem olyan, mint annó a Munkahelyi Terror blogon volt Baszod Béla hozzászólásai :). Ezt nem sértésként mondom, csak megemlítettem :)
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Káin 2013.01.13 10:08:35
@Babette_: Mivel általában nem vagyok belépve, úgy megjelennek, ha legörgetek az oldal aljára megnézni a kommenteket, ezért el szoktam olvasni :)
Káin 2013.01.13 10:19:39
@droid_: Szerintem csak olyan blogoknál, oldalaknál szokott, ahol kizárólag ez a fajta hozzászólás az engedélyezett. Van egy hírportál, ahol így van megoldva, ott valóban vannak komoly viták, okfejtések.
Káin 2013.01.13 10:21:39
@Káin: Ja és még emlékszem, amikor itt a blog.hu keretein belül minden előzetes regisztráció nélkül lehetett kommentelgetni. Akkor volt ám igazi troll háború :)
Onnan már csak egy út volt az Intenzív osztály, hol azonnal gépekre tették. Tisztelt Praxis blog!   Évekkel ezelőtt, egészen pontosan 5. éve, hogy az édesanyám (54 éves volt) váratlanul egy hideg januári napon rosszul lett. Erős szinte elviselhetetlen fejfájás,f olyamatos…..
Káin 2012.12.08 09:44:55
@Babette_: Kommentben :)
Odalépett Pankához és a következőket mondta szó szerint: Ez most nagyon fog fájni, te kis hülye. Na itt borult el az agyam. Olvasónk kislányát vitte vérvételre, ahol ahelyett, hogy a félős kislányt megnyugtatták volna, elkezdett minősíthetetlenül viselkedni vele a műveletet…..
Káin 2012.11.05 11:03:40
@cenzorilla: Kedves cenzorilla! Habár, lehet, hogy provokáció, némi igazságtartama azért van sajnos. Amúgy meg nem, nem szabad elfelejteni, hogy az orvosok és eü dolgozók valóban sokat tesznek értünk, "megmentik az életünket2, ettől függetlenül ami elfogadhatatlan, az elfogadhatatlan. A betegnél csak a beteg gyermek a kiszolgáltatottabb. A pláza eladók keresete pedig szintén a béka segge alatt van, kár vele példálózni.
Mindezek váltották ki ellenérzéseinket tevékenységével kapcsolatban melyeket tetézett azzal a gúnyos megjegyzésével, hogy "lehet másik háziorvost választani!" Tisztelt Erzsébet kistérségi tiszti főorvos!   Tájékoztatását elfogadhatatlannak tartom az alább felsoroltak…..
Káin 2012.09.26 09:52:11
.
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre.   Tisztelt Olvasók!   Sajnos nekem is van rossz tapasztalom a magyar…..
Káin 2012.08.25 11:48:21
@sárga nyúl: Mondjuk a modora szerintem nem tökmindegy, de ezt már régebben is sokszor írtam, hiszen egy beteg és egy aggódó hozzátartozó számára még nagyobb ijedtséget szül az effajta hozzáállás, de valóban a hozzáértő ellátás, illetve a diagnosztizálás volt a lényeg. A kinézet teljesen mindegy, ahogy az is érthető, hogy az orvos aludt.
Káin 2012.08.25 12:42:18
@GrenAbla: egyetértek, inkább. De lehetne egyszerre a kettő is.
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre. Már 25 éve történt és azóta sem tudom megbocsájtani az osztálynak ahol feküdt…..
Praxis Törvénnyel szembe menve 2012.05.07 08:26:00
Az állampolgárok joggal hiszik, hogy a törvényalkotók a törvényeket azért hozzák, hogy rend, fegyelem és biztonság legyen az országban. De mi van akkor, ha a törvényeket éppen azok hagyják figyelmen kívül, akiknek leginkább kötelessége lenne azok betartása?  Hosszú…..
Káin 2012.05.07 09:36:14
@nextdoor: Ez egy kiváló blog, jó, hogy belinkelted!
Kedves Praxis!   Édesanyám 2012. dec. elején szenvedett combnyaktörést, legalábbis a mentők szerint. A körházban 6 óra várakozás és több röntgenfelvétel ( legalább 50 éves a röntgengépük a traumatológia sürgősségi osztályon BRRR!!!)után megállapították, hogy nincs…..
Káin 2012.04.11 10:12:21
@Farkasokkal táncoló: Nem szoktam rosszat írni intézményekről, mert sok a jó tapasztalatom, mondjuk pl. a Péterfyvel és Uzsokival kapcsolatban, de pont a hétvégén volt az egyik barátomnak elég negatív élménye, szintén János kórházzal kapcsolatban (traumatológia).
Káin 2012.04.11 10:20:44
@Sokorai_Atala: Én is erre gondoltam, mert más szegmenséről semmiféle tapasztalatom nincsen, de a traumatológiát már többen is említették hasonló kontextusban.
Káin 2012.04.11 10:21:33
@Sokorai_Atala: Megkérdezhetem, mi volt a Te tapasztalatod?
Az orvosok azok a munkavállalók, akiknek csak megszületni volt nehéz.Acsarkodik a rezidensszövetség meg már akkor a háziorvosok is lassan. Végezetül meg majd az unatkozó természetgyógyászok meg ezo-hiszterikusok fognak csoportosan átkozni a Kossuth téren? Minek? Az orvosok ne…..
Káin 2012.03.29 11:01:28
@Royston: Szerintem meg nem volt kár. Így ugyanis lehet róla vitatkozni, ellentmondani a posztolónak, érvelni, vitatkozni.
Káin 2012.03.29 11:07:25
@iovianus: Nem mondtam, hogy valami ellen kell érvelni, lehet valami mellett is :D. A vizitdíjjal mellesleg én is egyetértek.
Praxis Lopnak a kórházban 2012.03.26 08:59:00
Tisztelt Cím! Olvastam a blogját, amiben leírták, hogy a kórházban meglopták az édesanyját.Hasonló dolgot kívánok megosztani most én is.Édesanyám a berettyóújfalui kórházban feküdt pár évvel ezelőtt. Nem emlékszem pontosan, hogy mennyi pénz volt nála de emlékezetem…..
Káin 2012.03.26 12:09:27
@SUNexecutive: Akkor miért csinálja? Hivatástudat?
Káin 2012.03.26 12:14:54
@SUNexecutive: A tűzoltó egész biztosan nem. Nem is tudom mikor, de a közelmúltban olvastam/láttam/hallottam, hogy a legnagyobb erkölcsi(sajnos nem anyagi) megbecsülés pont a tűzoltókkal kapcsolatban áll fent a társadalom részéről. A többi sajnos Sad, but true...
Káin 2012.03.26 12:18:58
@SUNexecutive: Megértem. Szerintem én sem volnék alkalmas rá, holott bizonyos fokig a szociális ellátórendszerben igyekszem dolgozgatni. Ellenben valamikor folyt erre felé diskurzus, hogy pl Amerikában milyen hagyománya van az önkéntes ápolói tevékenységnek. Ha nálunk is meghonosodna ez a dolog, talán változna valami. Én speciel szívesen kipróbálnám ebben magam.
Tisztelt Praxis blog! Sajnos egy nagyon szomorú és egyben dühítő történetet kell megírjak önöknek. Nem most történt, ennek már majdnem két éve, de egyszerűen nem tudom kitörölni az eseményeket tudatomból, ahogy a fájdalmat sem szívemből. Édesapám, aki 72 éves volt, hosszú…..
Tisztelt Praxis!   Örülök, hogy megtaláltam az önök oldalát. Édesanyámat még októberben az ügyeleti orvos hasi görcsökkel, felfújódássál a Dél-Pesti Jahn Ferenc Kórházba irányította.Már a felvételnél gond volt: 2 órás várakozás után 5 perc alatt haza akarták…..
Káin 2012.01.11 10:23:34
@Drago Brutic: "Nem lehet, hogy a hölgynek súlyos Alzheimer kórja van? Ez esetben talán jelezni kellett volna valakinek a kórházban."

Hmm...Ez lehetséges. Viszont, ha nem tudnak róla, ez nem kellene hogy kiderüljön a kórházban? Vagy legalább a gyanúja?
Tisztelt praxis blog!   Jó ideje olvasom az önök oldalát. Az utóbbi időben nagyon sok volt a halállal kapcsolatos történet, én most egy másik, azt hiszem elég aktuális témát érintenék. Az előzményhez csak annyit, hogy anyai nagymamám, aki 83 éves kórházba került itt…..