Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zabszemjankó

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  - Mindig a főnök a hibás vagy esetleg időnként a beosztottakban is lehet némi hiba? -Levél: „Hosszú évek óta foglalkozom már  biztonsági őrök vezetésével, irányításával, munkájuk megszervezésével. Ennyi idő után egyre jobban kezdek rájönni, hogy bármit…..
A megbízók a legelsők között az őrzéssel, védelemmel kapcsolatos költségeken próbálnak meg spórolni: Levél: „ Én egy ……. megyei strandon vagyok biztonsági őr. Majdnem 1 év munkanélküliség után tavasszal végre sikerült elhelyezkednem. A munkahelyem közel…..
A megbízók mennyire tehetnek a vagyonvédelemben kialakult helyzetről? Levél: „Olvasom a sok-sok hozzászólást, mindenki az alvállalkozókat szidja azért, hogy nincs bejelentve, nem kap táppénzt… stb… stb… A valóság: Az alvállalkozói rendszer azért alakult…..
  A bolti kiszolgálással elégedett vásárló szeretett volna egy dicséretet beírni a Vásárlók könyvébe, aminek az lett a vége, hogy a biztonsági őr rendőrt hívott rá:   Levél: „Múlt szombaton délelőtt bementem a nálunk lévő ……-be vásárolni.…..
  A levélíró rosszul lett a munkahelyén, ezért el is bocsátották, de előtte még – szintén ezen okból –  jól meg is büntették: „Szolgálatom teljesítése közben rosszul lettem, ennek következtében – orvosi segítségnyújtás nélkül –…..
A levélíró párja egy biztonsági cégnél dolgozott, sose kérdezték meg tőle, hogy van-e a vagyonőri igazolványa … aztán gond lett:   Levél: „A feleségem egy biztonsági céghez ment el dolgozni 2010. decemberében. Mivel előtte munkanélküliként regisztrálva volt,…..
 „A rendőrségen ma a fiatalok pár év elteltével egymásnak adják a kilincset. Ma egy multinacionális cégnél egy áruházi kirakó is megkeres annyit, mint egy kezdő rendőr!”   Hortobágyi István, nyugalmazott rendőr őrnagy nyílt levele:…..
Rengeteg az előítélet a női biztonsági őrökkel szemben. Sokan úgy gondolják, hogy azok a lányok/asszonyok, akik ezt a foglalkozást választják durvák, ápolatlanok, férfias viselkedésűek, férfias külsejűek … stb.… stb.… Pedig ez nem így van. Az őrök…..
Az Egyenlő Bánásmódról szóló 2003./CXXV-ös törvény 8. szakasza kimondja, hogy védett tulajdonságai alapján – többek közt a származása, neme, életkora, külseje, fogyatékossága, egyéb helyzete – miatt senkit sem érhet hátrányos megkülönböztetés. A valóságban…..
Vagyonvédelem - 2011 Levél: „…….-nak hívnak. Most tervezem, hogy beiratkozok egy biztonsági őrös tanfolyamra. E tanfolyam elvégzése után szeretném még megszerezni a fegyveres biztonsági őr, bankőr, pénzszállítós képesítéseket is. Majd ezek után szeretnék…..
zabszemjankó 2011.02.20 20:54:40
@gadnaigabor:

Igen,sajnos ez az igazság...
Én se bizok benne,hogy valaha jobb lesz az őröknek..,sőt!Én 2003-ban kezdtem dolgozni őrként még akkor is jobb volt a helyzet,de sajnos egyre rosszabbak a körülmények!A munkáltatók egyre szemetebbek az őrökkel..,én is tudnék mesélni..
Egyre jobban fontolgatom,hogy befejezem ezt a szakmát,mert nem lehet hosszú távra tervezni és kilátástalan a helyzet.A kamarai díjról meg no comment..,nevetséges!Érdekes hogy ez is csak nálunk van szép kis hazánkban...,külföldön flottul megy minden!Szomorú!!
zabszemjankó 2011.02.20 20:56:48
@gadnaigabor:Igazad van..,szánalom ami ebben a szakmában folyik!Ez is csak nálunk lehet itt Magyarországon..,már nem is csodálkozom!
Már a Belügyminisztérium honlapján olvasható a vagyonvédelmi  - azaz a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló 2005. évi CXXXIII. számú - törvény módosításának a tervezete. A  módosítást az indokolja, hogy - az…..
zabszemjankó 2011.02.17 20:12:35
@rákuram:

"A javaslat szerint 2011. január elsejétől szűnne meg a kamarai tagság kötelező jellege." Ez akkor mi?
A három hónapot félreértettem...
Gratulálj a kamarának,ne nekem!!Vegyéé te is óccsóbban savanyút meg mi egymást:D
Tököm tele van ezzel az egésszel!!
zabszemjankó 2011.02.17 20:13:48
@EdinaEdina:

Szia Edina!

Köszönöm az infót,már alig várom!!:)
2011. június tizenegyedikén kerül megrendezésre  Békéscsabán a II. Miss Security szépségverseny. A verseny célja: - megválasztani 2011-ben a vagyonvédelmi kamara legszebb hölgy tagját - a hölgyek szerepének bemutatása a  biztonságvédelmi szakmában - erősíteni a…..
Sokan érzik úgy, hogy azok, akik a nyugdíjuk mellett dolgoznak elveszik a fiatalabbak elől a munkalehetőségeket.  A nyugdíjasok viszont úgy érvelnek, hogy nem örömükben, hanem kényszerűségből dolgoznak. E témával kapcsolatos vélemények – pro és kontra – : Ilka…..
Egy álláskereső beszámolója: Levél: „2010. szeptemberében munkanélküli lettem. (Érettségizett ember vagyok, több szakmával, tehát nem vagyok egy tanulatlan.) Néztem a hirdetéseket, rengeteg biztonsági őri munkát láttam. Nos, a maradék kis pénzemből elmentem egy…..
Napjainkban számtalan helyen – boltban, buszon, irodaházban, rendezvényeken  …. stb ….  stb … - találkozhatunk biztonsági őrökkel, ezért sem mellékes, hogy hogyan viszonyul hozzájuk a többi ember. Mai levelünkben erről  a témáról ír egy…..
Nem könnyen talál egymásra a munkavállaló és a munkaadó az utóbbi időkben, sokan maradnak megbízás nélkül mind a két oldalon. A vállalkozó amiatt, mert nem ér el megfelelő számú és felkészültségű munkatársat, a tapasztalt őrök pedig arról panaszkodnak,  hogy éppen…..
Levél: ”Tisztelt munkát keresők! Én 12 éve élek, ill.  dolgozom külföldön.  Ezt azért szeretném leszögezni ez elején, hogy jelezzem, hogy  nem amatőr zöldfülű, nem kezdő vagyok a külföldi munkavállalás terén! Szerintem az Expressz.hu oldalon  a…..
Többen érdeklődtetek, hogy hogyan lehet szüneteltetést kérni, ezért most leírom ide is:   Ha valaki átmenetileg nem végez vagyonvédelmi vagy magánnyomozói tevékenységet, akkor lehetősége van, hogy a  kamarai tagságának szüneteltetését, vállalkozás estén…..