Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PDSz

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Lenovo egy másik újdonsága sokkal izgalmasabb, mint a nemrég bejelentett tablet. Az x1 egy szupervékony laptop, legvékonyabb részén 16, a legvastagabb pontján 21 milliméter astag. Az x1 13,3 inches gép lesz, 2,5 GHz-es core i5 processzort tesznek bele, akár 8GB memória is kerülhet a…..
PDSz 2011.04.27 17:59:31
Az ember szeretné tudni az eljövendőt, ezért mindenféle dolgot felhasznál a jövő kifürkészésére. A felhők és a kávézacc alakjától kezdve szinte mindent lehet vizsgálni, a szarka cserregése sem kerülte el a jövőt kutatni vágyó emberek figyelmét.  Eddig két mongol…..
Assange a kiszivárogtatásokkal egy jobb, transzparensebb és igazságosabb világot szeretne: egy világot titkok nélkül. A baj csak az, hogy ez egy rendkívül ostoba utópia. A világsajtó még mindig az amerikai diplomáciától származó dokumentumokon csámcsog, melyeket Julian…..
  Angela Merkel kirakta az indexet multikulti ügyben. Ahhoz képest, amit Sarkozy cigányozása kapcsán produkált a kancellárasszony (volt pro és kontra, valamint mindezek különböző árnyalatai), ez most elég egyértelmű.   Thilo Sarrazin ott lapul a sorai között: „az…..
A hagyományos szakrális művészetben nagyon sok a kötöttség, meg van határozva, hogy bizonyos alakokat hogyan és miképpen lehet ábrázolni. A szabályok nem véletlenül alakultak ki, (elvileg) mindennek van valami oka. Az alábbiakban keressük a magyarázatot, hogy vajon miért…..
Őszintén szólva a nyelvészetet sosem szerettem. De van néhány területe, ami ugyancsak érdekel, ezért olvastam el Ronald Wardhaugh Szociolingvisztika (Osiris, Budapest, 2002, az eredeti kiadás: An Introduction to Sociolinguistics, Blackwell, Oxford, 1992) című könyvét. A magyarul az…..
Az MTI újabb remeklésére bukkant buckaroobanzai:Egész friss hiba az Indexről, a cikk "Index, MTI" azonosító alatt fut.http://index.hu/bulvar/2009/11/27/kisiklott_egy_orosz_expresszvonat/Hetedik bekezdés vége: "1997-ben pedig az egyik Moszkva és Szenpéterburg között…..
PDSz 2009.11.29 00:20:11
Namaste! Itt a vége 2009.11.21 18:45:21
Szerdán még meg akartunk nézni néhány helyet Delhiben (jajj de távolinak tűnik ez már!), de nem jutottunk el sem a Jama Masjidba, India legnagyobb mecsetébe, sem máshova, mert egész nap a Main Bazaarban shoppingoltunk. Mindenről az a rengeteg árus tehet! A kedvencem az volt, aki dobokat…..
  Kolozsvár, mint láthattuk, panelban és kábelben nagyon erős, de ne legyünk igazságtalanok: a város szobrászatban is ott van, ahogy azt már Tempetőfi kollega is szépen megénekelte, ha nem értettük is minden sorát. Nézzük csak:   Matei Corvint az egész…..
Namaste! Darjeeling Limited 2009.10.25 16:48:00
Na jo, aki latta a filmet, az tudja, hogy nem eppen Darjeelingrol szol, viszont a fohosok vegigvonatozzak, akarcsak mi az elmult ket napot.Tegnapelott este az elso Delhiben szerzett tapasztalatok kore tovabb nott: beultunk egy utcai kifozdebe thalit enni. Ez egy menu, ami ketfele dalt (lencset) es…..
Mit lehet csinálni a nőkkel? Inkább nem írom le, mert túl egyértelmű. És a gyerekekkel? Lehet velük játszani, pl. legózni nagyon jó. Azonban erről a kérdésről Dzsingisz kánnak kiskorában –  amikor még Temüdzsinnek hívták – merőben más elképzelései voltak.…..
Régóta kacérkodom a gondolattal, hogy megírjam a gondolataimat a nyelvtanítás/tanulás témához kapcsolódóan. Nyelveket tanítok egy középiskolában kb. 10 éve, plusz tanultam is 8 évet általánosban, 4-et középiskolában, meg még azt az 5-t egyetemen, egyszóval, úgy érzem, van…..
Györgyi szabadulna az OTP-től, de hiába, a bank makacsul ragaszkodik ügyfeleihez, a szerződéses viszony lejárta után is.Sziasztok,A történetem a következő:Az OTP-nél hitelkártyám volt. Idén május végén az OTP Tátra utcai fiókjában megszüntettem a hitelkártya szerződésemet,…..
Ez egy mindössze három lapból álló mongol kézirat. Az írás szép, könnyen olvasható, alig van benne elírás. A központozása is jó, azonban néhol túlburjánzanak a diakritikus pontok, de ez nem túl lényeges. A szöveg egy egyszerű ima, ami Fehér Tárához szól. Leírja az…..
w Egy bajusz mind fölött 2009.03.25 06:45:00
Gyurcsány Ferenc azt üzente, harcolni kell az előrehozott választás ellen. Mégpedig azért, mert akkor jönne a Fidesz, nagyon, egészpályásan, és az horror. Továbbá program nélkül nem szabad választást nyerni eleve; ezzel szemben hamis programmal nyilván szabad, mert ő úgy nyert.…..
Az alábbiakban egy pár lapos kézirat kerül terítékre. Mongolok között széles körben el voltak terjedve az ilyen pár lapos vallási szövegek. Nyomtatásban is megjelentek ezek, de legtöbbször egymásról másolgatták őket. Egy háztartásból sem hiányozhattak ezek, minden bajra és…..