Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Xed

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Homárt a napokban ott csapták fejtoron, ahol a legkevésbé számított rá. Miután az ismerősök körében - including Műtannin és Subba Sándor - szlogenné vált, hogy a város pillanatnyilag legjobb étterme a Csalogány 26, fogtuk magunkat nyolcan, és oda szerveztünk egy vacsorát.…..
Xed 2009.02.09 21:58:51
Nyáron egész sokszor ettem itt déli menü-t, a vacsorával szemben ezt még megengedte a pénztárcám. Itt jegyezném meg, hogy ez az ár viszont nem több, mint egy Mcdondald's menü desszerttel megtoldva. Sőt, annál még olcsóbb is..
Első látogatásom a cs26 - ban még mindig elevenen él bennem.
Az engem kiszolgáló pincért már említették előttem: szemüveges, kevés hajú, kimért úriember, velem is barátságos volt. Ő volt az, aki legközelebb, amikor közel a záráshoz ettem ott, és rajtam kívül más vendég már nem volt az étteremben, (az étterem ugyanis délután 3 és az esti nyitás között zárva tart) két fogás közt barátságos hangulatban elbeszélgetett velem. Meglepő, étteremben még sosem tapasztalt, kellemes élmény volt.

A választék elég kevés, de bizonyára ennek meg van az oka.
Akkor még nem is igazán tetszett róla semmi, de ki nem mehettem már.
Gyakorlatilag csupa olyat rendeltem, amit soha nem kérnék magamtól.
Előételnek lencse krémlevest kértem, bár nem szeretem a hüvelyeseket. Féltem tőle, de már az első kanál olyan élmény volt, mint kiskoromban egy falat édesség, annak ellenére, hogy ennél „lencsébb ízű” már csak egy tál lencse lehetett volna. Lám lehet a lencse is finom? A felszolgált "kenyér a kosárból" jól esett hozzá, kellemes textúrája a friss hatást kölcsönözte neki - feltehetőleg az is volt, bár csak minden reggel ilyet ehetnék. Egy ilyen kezdés után felbuzdulva, bizakodtam, hogy a főétel is ízleni fog: a halakat sem szeretem soha.
Vajhalat rendeltem burgonyával. Nem mondhatjuk, hogy megszerettem a halat, de ezt a fogást ebben az étteremben biztosan: ez ugyanis már - már nem is hal ízű volt. Mennyei, ismeretlen íz, keveredve az olíva olaj aromájával. Még sosem éreztem olajban sült ételen ennyire az olíva ízét.
A burgonya falatok és a kis zöldség körítés rendben volt, bár kissé háttérbe szorul a hús mellet.
Két merész döntés után a desszert sem volt hétköznapi: sajt. Kék sajt levendulás mézzel. No comment. Igazi kék sajt, nem túlzottan penészes ízű, de annyira mindenképpen, hogy a levendula ízű mézzel, amiben levendula szirmok vannak, olyan élményt nyújtson, amit még nagyon sokszor akarok tapasztalni. Azóta még nem találkoztam ezzel a záró fogással az étlapon. A többi desszertet is mind újszerűnek találtam, de sosem elég izgalmasnak. Ha már mézes kéksajt, akkor lehetne a többi is sokkal merészebb mintsem „divatosan minimalista”.

Nagyon szerettem a nyári napokon itt enni, a mottójuk tényleg tükrözi a szellemiségüket: nincs túl sok minden az étlapon, de az mindig friss. Adag tekintetében egyébként pont elég, egy magyar ember azért többet is meg tudna enni.
Jó dolog, hogy én is megengedhettem magamnak egy falatot a jóból. Az interneten hasonló kaliberűnek kikiáltott éttermek is biztosan nagyon jók, de azok sokkal drágábbak. Csalogány óta tudom, hogy mennyi finom hozzávalóról hittem, hogy nem szeretem (zeller).
Aki pedig az étterem fotói alapján, kóstolás nélkül ítéli meg az éttermeket, igazi életművész. Feleséget biztosan a play boy mag. - ból választ.
A kocsma stílusról csak annyit, hogy az ivókban nem látok elegáns képernyőt a falon, ahol látom, hogyan készül a zsíros kenyerem. Nem mintha ez számítana, amikor ízlelgetek.

üdv.
A kb. már tíz éve ugyanolyan dizájnnal rendelkező Tool-honlap információi szerint a zenekar szép lassan, a szokásos tempójában újra aktivizálja magát. Legalábbis idén már számos koncertet adnak majd (egyelőre csak észak-amerikai dátumok vannak), valamint állítólag heti három…..
Hamarosan elkészül a Solution első nagylemeze, amit a zenekar március 12-én mutat majd be a Dürer Kert közönségének. A felvételeket Horváth Attila, Csongor Bálint és Nagyváradi Nelli felügyelték a Bakery stúdióban. A 2003-ban alakult zenekar korongján 11 dal lesz majd, köztük…..