Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kosciuszko

13 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tükörszoba B. éke 2011.03.11 20:07:00
Csak írom ami jön - gondolta B, miközben madarak helyezkedtek el a bizsergető interferencián. A szürkeség hamarjába hamvába halt: ma kisütött a Nap és lelőtték az Egyesült Államok elnökét 48 éve lassan. És láttam a lányt pirosra festett körmökkel, piros fülbevalóval és…..
1918. november 11.? Ahogy vesszük. Lehet 2010. október 3. is.  Ekkor fizette ki ugyanis Németország annak a kölcsönnek az utolsó kamatát, amelyet még a Weimari Köztársaság kormánya vett fel a háborús jóvátételi kötelezettségek teljesítésére. Nagy hírt nem kavart az ügy,…..
Vegyük szereplőinket: egy EGYSZERŰ, egy OKTONDI, egy BÖLCS. Jellemük megismerését a következő, mindenki által ismert történetet segíti. Hárman mennek. Az egyikük látja, hogy ez egy alagút (az EGYSZERŰ), a másik már látja a fényt az alagút végén (az OKTONDI), a harmadik…..
Egy átlagos turbómagyartól kaptam. Mindenki értékelje maga amit lát, hadne nekem keljen.....
Arc Poetica Alone in the dark... 2010.01.16 13:38:00
 Kedves Blogböngészönk!  Azt hiszem egyedül maradtam a génsebészet szigorú világának eme szegletében.Paprikajancsi barátunk egyéb széleskörű elfoglaltságai miatt nagyon rég nem vesz részt a munkánk publikálási részében (persze mint ötletgazda fontos volt…..
Hányszor halottad már ezt a mondatot! És most végre kiderül az igazság!  Persze csak részben. Minden esetben a következő link egy igen érdekes feladatot tartalmaz. A képernyőn számok jelennek meg egy pillanatra, majd karikákkal lefedik őket. A Te dolgod az, hogy növekvő…..
Arc Poetica Az internet hatásai... 2009.11.10 23:10:00
 A világ összes kormánya komoly harcot folytat a drogfogyasztás, de különösen a drogkereskedelem ellenében, mondjuk ki, gyakorlatilag eredmény nélkül. Közgazdaságtani szempontból vizsgálva a dolgot igazából az illegális (van legális is?:)drogkereskedelem és a hozzá szorosan…..
Arc Poetica Prága 2009.08.25 11:44:00
Vannak a világon szép helyek. Vannak. Biztos. Szép... De mitől? Nekem az jelenti a szépet, hogyha befogadhatom, hogyha az enyém lehet amit nézek. Szőröstül bőröstül. Így talán tudom csodálni. De egy turistákkal teli város szerintem nem lehet ilyen, nevezzük azt Moszkvának,…..
 Mélységes csalódással konstatálom azt, hogy ismét létrejönni látszik az a különbség a társadalom rétegeinek vezetői és a politikai elit között, ami a 2 világháború, de különösen a dualizmus vége felé jellemezte az országot. De miért is van ez? …..
Arc Poetica Március 15. 2009.03.15 21:46:00
 Mit lehetne ehhez hozzá tenni. Március 15. "A" nemzeti ünnepünk. Ez az az ünnep ami körül a legkevesebb ellenérzés támad.  A polgári átalakulás ( a szó nem politikai pártok által kisajátított értelmében) mérföldköve. És ahogy elkezdtem: mit kellene ehhez…..
Arc Poetica RE-Bokros 2009.03.12 16:10:00
, avagy "we love Lajos again"? Új események rázzák fel kicsiny országunk politikáját. Mindenidők egyik legnépszerűtlenebb magyar politikusa megváltói szerepkörben ismét felkerült a nagypolitika palettájára. Hiányoltunk Lajos… Alig több mint kéthete D.…..
 Gazdasági világválság van… Ez tény. El kerülhetetlen egy ilyen kicsi országnál. A válság nem olyan, hogy csak úgy meg lehessen állítani Hegyeshalomnál, kérni az útlevelét és mondani h sajna hozzánk nem érvényes a vízuma. Erre rájött annak idején Kádár is, most…..
Arc Poetica Az EU kapuja - Koszovó 2009.02.17 16:49:00
A mai nap ünnepli 1. születésnapját a kétes állapotban lévő független Koszovó. Ezen felbuzdulva elhatároztam, hogy egy sorozatba fogok kezdeni, amely bemutatja az EU-val szorosabb kapcsolatot ápoló országok rövid történetét és jelenének legfontosabb problémáit. A posztszovjet…..
kosciuszko 2009.03.11 19:34:11
@immortalis: hát igen, főleg egy olyan csóró álam esetében mint Koszovó egy gazdasági válság közebén.
Napokban a neten böngészve találtam egy érdekességet.A történet  bárszék-közgazdaságtan (barstool economics) címen fut, és valamiért szegény David R. Kamerschennek, a Georgia Egyetem professzorának tulajdonítják az írást, pedig nem ő volt az elkövetője. Na de Kedves…..
Bűnözés a köbön, avagy a kisember kontra állam Indulatból írom, de nem érdekel, mostmár betelt a pohár… Ma hajnalban meggyilkolták az MKB Veszprém világklasszis beállósát, Marian Cozmát. Szombat éjszaka, Veszprémben (tehát egy megyeszékhelyen) tömegverekedésben.…..