Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vartusmeister

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most, hogy a Kuruc Infón is elindult a karrierem, és kikiáltottak a cigány bűnözés első számú reklámarcának, úgy döntöttem foglalkozom egy kicsit a magyarországi romakérdéssel... Mielőtt belevágnék, szeretném megköszönni a Kuruc Infó szerkesztőségének, hogy a korrektség…..
Vartusmeister 2012.07.19 09:22:41
Nem akarok senkinek a lelkébe taposni, de...
- Szegeden, ahol élek, két albérletben laktam. Az egyik alatt kocsma volt, ahol a segély érkezése után megháromszorozódott a cigányok létszáma és hajnalig kurjongattak, beokádtak a bokrokba, az udvarunkba ürítettek. A másik albérletünk olcsóbb volt, ugyanis abban az utcában 4 nagy cigány klán élt, jobbnál jobb omladozó házakban. Legalább harmincan voltak egy ilyen létesítményben. Bennünket nem bántottak soha, de azért vajon mijük volt? Merci és plazma TV, de akkora, hogy faltól falig ért. Játékgép, pia, cigi, merci, plazma TV előbb van akkor is mint bármiféle esélyteremtés a gyerekeknek, meg a családnak.
- Hova akarjuk felzárkóztatni őket, ha ezt ők maguk nem akarják? Nekem ne regéljen erről senki, mert tudom, hogy még azok sem akarják akik itt élnek a nagyvárosban. Nemhogy azok akik mélyszegénységben élnek! Tiszteletem minden kivételnek, le a kalappal azok előtt akik egyetemisták közülük vagy dolgozó emberek, vannak ilyen ismerőseim. Viszont az én minimálbérem adórésze miért arra megy el, hogy ők játékgépezhessenek? Szeretnék annyival többet kézhez kapni és majd akkor elszórakozom én, ugyanis jelen pillanatban a párommal úgy élünk, hogy még erre sem futja!
- Rendben, sok uniós pénzt kapunk, de tudjátok sok pénzt fizetünk mi is a rendőrségnek és mikor este közlekedünk, azért minden hangra hátranézünk, oldalra pillantunk, mert nem érezzük magunkat tökéletes biztonságban. Nem a vámpíroktól félünk, ebben biztos lehet mindenki.
- Szerbiában a segély is jóval alacsonyabb, sokkal jobban rá vannak kényszerítve a munkára ezáltal. Több a becsületes vagy megélni próbáló cigány aki nem csak azt várja, hogy segítsünk rajtuk. Úgy oldják meg a helyzetet ha eldurvul egy-egy településen a cigánykérdés, hogy az erősebb szerb fiatalokból páran durva módszerekkel helyreteszik a kolóniát és azok befogják a szájukat újabb egy évre. Nem szép dolog, de működik.
- Na azért...Ha én most elkapnám az unokatestvéremet egy hempergésre, vagy a húgomat, akkor lecsuknának érte, kiutálnának a világból, undorodnának tőlem. Érdekes, ez cigányéknál természetes. Néztetek már rájuk? Tele vannak trollokkal, szellemi fogyatékosokkal, keresztbe áll a szemük, vagy épp két ellentétes irányba. A henteshez mikor bejött vagy öt, a legidősebb nyanya azzal dicsekedett, hogy a lánya megszülte az apja gyerekét és nincs neki hol aludni, de nem akar elmenni a családi házból. Azután az árúért egy utalványt adott és megjegyezte, hogy ezt adták a fehérek, nem pénzt, hogy rohadjanak meg. Miért toleráljam én még ezt is?
Boros Lajos a Saty-Rock nevű egyszemélyes zenekarával 30 éve énekelte a "Ne dőlj be" című számot, aminek a refrénje közben hanyatt vágta magát a színpadon és mint egy hintaló, úgy dőlt be minden "nedőljbe" közben. Szeretnék most én is bedőlni és úgy…..