Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Loopglover

1 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két hét orosz nagyvárosjárás után a Bajkál-tó partján állni kicsit olyan, mintha a Nemzetközi Űrállomásra érkezne meg az ember - mondjuk 50 év múlva amikor már kalandvágyó turisták is gond nélkül kilátogathatnak az űrbe. Egyrészről a Föld légkörét sem lehet sokkal…..
Lavdrim Muhaxheri meghalt egy a kurd erőkkel folytatott tűzharcban Irakban. A 24 éves fiatalember már a szíriai polgárháborúba is bekapcsolódott, hogy kedvenc időtöltésének hódoljon, emberek fejét vágja le. Hogy miért érdekes ez nekünk, magyaroknak? Hát csak azért, mert…..
Mandiner blog Első a munka! 2014.08.01 07:01:00
Vendégszerzőnk, ma-ki írása. * „Az aratnivaló sok, de a munkás kevés: kérjétek tehát az aratás Urát, hogy küldjön munkásokat az aratásába.” (Máté 9:37-38)   A munkaerőpiacon sajnos pont nem ez a helyzet: a munkásnak nem jut elég aratnivaló, mert állítólag akkora a…..
Na ennyi volt. Eddig csak program volt, most a Jobbik valóban újra életre kelti a dicső hagyományú Magyar Királyi Csendőrséget.Magyarországon először a szabadságharcot leverő osztrák kormány hozott létre csendőrséget, akkor még "zsandárság" néven. Azt a…..
Sokaknak mindez evidens, másoknak meg nem. 1.) Délvidék egyenlő Újvidék. Nem. Újvidék a legnagyobb délvidéki város, egyben Vajdaság tartományi székhelye, de a két szó nem helyettesíti egymást. Nem olyan, mint mondjuk New York, ami jelentheti New York Cityt és New York szövetségi…..
Tiszta Beszéd Bér/feszültség 2010.11.05 16:54:00
 Ha konkrétan nem is fogalmazódik meg a kérdés, valahol mindannyiunkat foglalkoztat, hogyan lehetséges az, hogy Magyarországon időben ugyanannyit dolgozik az ember és minden ugyanannyiba vagy többe kerül, mint a Lajtán túl, mégis töredékét keresi a munkavállaló, mint a francia…..
Krisztina egy érdekes paradoxont fedezett fel a végeken. Kiderült, hogy az autópályadíjtartozással rendelkező külföldi állampolgárok csak azután léphetnek az országba, hogy rendezték tartozásukat. A tartozást kizárólag postán feladott csekkel lehet rendezni. Ravasz.…..
Loopglover 2010.05.08 00:13:28
  A keresztény egyház és a Pápa maga is mindent megtesz, hogy a gyerekmolesztálási ügyekről mindenki hallgasson, mert tudják nagyon jól, hogy milyen rohadt szemétládák, mind egytől-egyig. Itt már rég nem az a kérdés, hogy vajon hány pap és egyházi intézmény érintett,…..
Újabb magyar síelő sérült meg súlyosan, ezúttal Szlovákiában a Chopok déli oldalán - értesült a www.sítv.hu.Szerencsés János, a kassai főkonzul tájékoztatása szerint január 25-én délután hívták a Szlovák Hegyimentő Szolgálatot egy 32 éves magyar fiatalember…..
 (Elnézést a hangnemért, de kissé elgurult a gyógyszerem a szóbanforgó katalógus áttanulmányoza közben.)Lenkei "Summa Cum Laude" Gábor doktor úr rendhagyó termékkatalógust jelentetett meg. A Gyógyszermaffia Kérlelhetetlen Ellensége (az egészségügyi…..
 Fájóan tökéletes lesz a mai beszámoló, amit Egy budai sznob a már ismerős Hegylakóból vezetett le - nem sok szeretetet fedeztem fel az írásban. Egy újabb példája annak, hogy bár a témák akár ki is fogyhatnak - de kit érdekel, amikor mindig lehet még jobbat…..
Eddig sem volt könnyű hitelhez jutni, de mostantól szinte lehetetlen lesz. A hitel jellegéből adódóan közép- vagy hosszú távú program, de vannak bizonyos hiteltípusok, amelyekkel jobb élethosszig tervezni. A hitelnek sok országban (így Magyarországon is) szociális funkciója van,…..
8ker Szaros karácsony 2009.12.26 16:19:00
 Csillapodnak az ünnepek lassan-lassan, de van, ami ilyenkor sem pihen: a kutyaszar termelése. Pár napig vastag hó alatt bújtak meg, orvvul támadva a cipőket, csizmákat, aztán a meleg hatására előkerültek, szétfolyva, megolvadva. (Közben rájöttem, azért nem néznek fel az…..
Loopglover 2009.12.26 20:08:08
Loopglover 2009.12.26 20:10:14
@norbi2k: Cseszd meg te is egy frusztrált 8 keres proli vagy. Nem a kutya a hibás, hanem a gazdája.Normális országokban van kutya zacskó az utcán, egy kis tartóban.Mellet kutya piszok tartó kuka.
Persze itthon ezt sem lehet megoldani...
Nyema kultura.Vén trotty leszel te is...
 Kedves Barátaink!Ma reggel olvastam az alábbi érdekes kis cikket, melyet megosztok veletek: Nem csökkenhet a nemzeti marketingkeretA Nemzeti Turisztikai Bizottság december 17-i ülésének vendége volt Oszkó Péter. A pénzügyminiszter – miután részletes tájékoztatást…..
Szekuriti blog 65. Csendőrség 2009.09.13 08:50:00
Tegnap egy kerepesi magánterületen letette az esküjét a Magyar Gárda által életre hívott Csendőrség jó néhány tagja. Ebben a bejegyzésben utánanéznék a történelmi Csendőrség intézményének, illetve a mai, Jobbik-Gárda-féle testületről is lesz néhány szó.…..
Olvasom a Fidesz Pártújságjának honlapján, hogy a Magyar Szülők Országos Egyesülete etikátlannak tartja nyelvvizsgához kötni a diploma megszerzését.Nem lennék meglepve, ha ez az "egyesület" (ismét) valami jobboldal-közeli áltársadalmi gittegylet lenne, uborkaszezon…..
A NY Times mai címlapjától volt ismét hangos a magyar média. Ám kiderült, hogy felesleges volt a nagy aggodalom, a nagy múltú amerikai napilap ugyanis az évtizedek óta tartó Lazio-Róma ellentétekről beszélt, és nem a magyarországi romaellenességről. (A képre kattintva látszik,…..
Rózsa György Eduardó élete kezdetétől végéig annak a vörösbarna tengelynek a tagja maradt, mely a kommunistáktól a radikális jobboldalig és az iszlamistákig terjed.        Az írás a Konzervatórium.hu-n olvasható. ..
Loopglover 2009.04.26 11:10:02
1991-ben egy ideig Eduardo egységében harcoltam.Tudom miket csináltunk .Rövid ideig voltam az egységében csak, utána átkértem magam másuk alakulathoz.Szent Lászlónál a parancsnok valójában nem ő volt , hanem Molnár László százados volt, aki korábban a Jugoszláv Hadsereg századosa volt,de átállt.Ha lehet mondani "szakmailag" nem
Eduardo irányított.Sokszor voltak cirkuszai a Horvát hadvezetéssel.Szívesen bízták meg nagyon veszélyes akciókkal. A valóság az volt,hogy Szentlászló előtt és környékén szerb falvak voltak (Tenja). Ezekkel a szerb falvakkal lövöldöztünk egymásra, tisztes távolból. A besorozott szerb katonák nem akaróztak rohamra menni.Hónapokig nem történt semmi Szent Lászlónál.Igazából körbe se kerítették a falut. Ez akkor változott meg amikor novemberben önkéntes szerb csapatok váltották fel a sorozott állományt. Ugyanakkor hagytak egy utat. amelyen elmenekültek a katonák.Ez nem mentesíti a szerbeket a háborútól,erőszaktól.A civilek korábban elmentek Szent Lászlóról.Az igazság kedvéért meg kell említeni, hogy 1991 nyarán Tenja felől a szerbek kilőttek 5 db gránátot, mi viszont 20-t.
Később Eszék határában megálltak a szerbek,de 1991 októberében el tudták volna foglalni.Végül azokat a területeket nem foglalták el, ahol nem éltek szerbek legalább 20%-ban.
Eduardo Eszék védelme után átcsapott a szerb vonalak mögé és kommandós akciókat hajtott végre.Ekkor már más egységben voltam.A Horvátok tisztelték, de egyre jobban kellemetlen tehertétellé vált számukra.
Tettei elismerést érdemelnek,de ugyanakkor sok száz névtelen Horvát és más külföldi önkéntes hasonlóan cselekedett.
1992 után csak 2003-ban találkoztam Eduardoval.Nem különösebben kedveltük egymást, mert más habitusunk volt.Én azóta, normális polgári életet élek.

Te már megbékélté a világgal ott fent parancsnok
Az elmúlt hónapban Svájcban jártam.Igazán üdítő élmény volt az ország, ahol nem először jártam és sose tudom megunni.Informatikai vállalkozó révén elsősorban a szakmai kihívások érdekeltek, de mint a világra nyitott ember sok minden érdekelt.A televiziot néztem este,egyéb…..