Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jandro

113 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A léböjt tisztítókúra egyfajta méregtelenítő diéta, amely magába foglalja a zöldség- és gyümölcslevek kizárólagos fogyasztását rövid időn át (általában 1-3 nap). Egyes programok egy vagy több turmixot is engedélyeznek naponta, hogy a szervezet hozzájusson a megfelelő…..
Általában az emberek mindig gyors és egyszerű módját keresik annak, hogy lefogyjanak. Pontosan emiatt jöhetettek létre azok a fogyókúrás módszerek, amelyek elcsábítanak minket és gyors, drasztikus eredményeket ígérnek, valamint könnyű és egyszerű erőfeszítéseket várnak el…..
Nagyon sok cukor leselkedik az élelmiszerekben, még az olyanokban is, ahol nem is számítanánk rá. A cukor jelen van a salátaöntetekben, a kenyerekben és a tejtermékekben is. Azonban azt már régen tudjuk, hogy a felesleges cukorfogyasztás hozzájárul a betegségek kialakulásához,…..
Bár nagy a kísértés, hogy megragadjuk a kedvenc jeges teánkat, latténkat vagy sportitalunkat, amikor szomjasak vagyunk, de ha fogyókúrázunk, akkor ezekről érdemes lemondani, mivel nagyon sok cukrot és kalóriát tartalmazhatnak. A citromos víz viszont ízletes alternatíva lehet a…..
Az egészséges fogyásnak szerves része az egészséges táplálkozás. Testünk minden sejtje a legmegfelelőbben csak tiszta víz segítségével képes működni. A víz segítségével választja ki szervezetünk az anyagcsere folyamatokból származó mérget és a káros környezeti anyagokat. A káros anyagok miatt…..
A növényi tejek fogyasztása már évek óta egyre elterjedtebb. Ez jellemzően a tehéntej fogyasztás kárára történik, ami számos okkal magyarázható. A hagyományos állati tej összetevői, mint a laktóz és a kazein sok embernél váltanak ki allergiás reakciót akár egészen kis mértékben is. Ezeknek az…..
A fogyókúra nagyon nehéz a legtöbb ember számára, mert hosszú ideig tart, a havi 2-4 kg súlycsökkenés tekinthető normálisnak, ez senki számára sem kecsegtető. Nagy nehezen sikerül néhány kilótól megszabadulniuk, gyökeres életmódváltás nélkül rövid időn belül visszatérnek a kilók. Az egyetlen…..
A kókuszolajról már bebizonyították, hogy az egyik leghatékonyabb kezelője lehet a hajnak, mivel nagyon sokféle hajas problémát képes orvosolni. Sokan azt állítják, hogy a kókuszolaj tényleg jobban működik, mint bármely mesterséges kezelés a piacon és mivel ez 100 %-ban…..
  A nyírfában található xilánból előállított anyag, melyet nyírfacukor vagy xilit néven ismerünk, is megoldás lehet arra, hogy a cukorbetegeknek se kelljen lemondani az édes ízekről. A xilit is hasonló előnyökkel rendelkezik, mint a stevia.  Szénhidráttartalma 75%-kal alacsonyabb a cukorénál,…..
Az egészséges táplálkozáson kívül a szervezet egészséges működéséhez és a megfelelő anyagcsere fenntartásához nélkülözhetetlen a víz. A szervezet a nap folyamán folyamatosan vizet veszít, amit pótolni kell. A víz szervezetünk 70 százalékát teszi ki, és nélkülözhetetlen az egészséges élethez. Már 2 %…..
A változatos étrend nagy valószínűséggel minden tápanyaghoz hozzájuttatja a szervezetünket. Azonban az értékes zsírsavak csak nagyon kevés természetes élelmiszerben fordulnak elő, melyek nem szerepelnek mindennap a magyar gasztronómia palettáján. Ha nem viszünk be mindennap Omega 3 zsírsavakat,…..
Az étrend, nem valami misztikus diéta, maga az egészséges étrend, annyi módosítással, hogy a szénhidrátokat számolni kell. Inzulinnal nem kezelt cukorbetegek naponta ötször, inzulinnal kezeltek ennél többször étkeznek, meghatározott időpontban. Az időpont kérdése fontos, betartása nagyban…..
Eltekintve attól, hogy a kókuszolaj mint alapvető étolaj, kiváló a főzés során, ezzel az anyaggal sütni is nagyszerűen lehet. A kókuszolajat kétféleképpen lehet használni a sütés során: egyrészt egy tapadásmentes anyagot készíteni a sütemények alá, másrészt mint alapanyag…..
A kövérség nagyon veszélyes a szervezetre nézve, rengeteg betegség alakulhat ki a túlsúly miatt. "A normális testsúlyt legkönnyebben, a magasságunk mínusz száz levonásával kaphatjuk meg. Amennyiben ezt a súlyunkat 30%-kal meghaladjuk, akkor már komoly elhízottságról beszélhetünk." A testtömeg…..
A zsírsavak az élelmiszerekkel elfogyasztott zsírok és olajok termékei. A telítetlen zsírsavakat, néhány kivételtől eltekintve a szervezet nem tudja előállítani, ezért a napi szükséglet biztosításához nélkülözhetetlen a táplálék formájában történő bevitelük. Ezek a…..
Legyen reális célkitűzése, havi 2 kg fogyás, az ilyen mértékű súlycsökkenés az anyagcsere folyamatra kedvező hatást fejt ki. Az egészséges táplálkozás változatos és ízletes, nem kell lemondani a táplálkozási örömökről, fontosabb megtanulni az ellenőrzött tudatos étkezést, amiben az élvezeteknek is…..
Az elhízás komoly problémát jelent a nyugati világban. A túlsúly pedig komoly egészségügyi kockázatokkal jár, például a szívbetegségek és cukorbetegségek kiváltója lehet. Éppen ezért sok esetben egy fogyókúra nagyon pozitív hatással lehet az életünkre. Persze sok diéta,…..
A táplálékkal felvett szénhidrátokat a tápcsatorna szőlőcukorra bontja. Minden emészthető szénhidrát hasonló hatású a szervezetre, csak a lebontás sebességében van különbség. A szőlőcukor a bélből felszívódva kerül a vérbe, és onnan jut el a test minden részébe. Étkezés után a vér cukorszintje…..
Két esszenciális zsírsavról beszélünk a leggyakrabban, szerkezetükben és a szervezetünkben betöltött szerepükben is különböznek egymástól, linolsav az omega 6 zsírsavak és alfa linolénsav omega 3 zsírsavak. Fontos szerepet töltenek be a testet alkotó sejtek felépítésében és működésében. Az…..
Tévhit lenne, hogy a kókuszolaj rossz az egészségünkre. Az emberek a világ minden tájáról megtapasztalják, hogy a kókuszolajnak rengeteg egészségügyi előnye van. Ez valójában az egyik legegészségesebb olaj, amit fogyasztani tudunk. Íme néhány érv amellett, hogy miért is…..
A legtöbb fogyókúra sikertelen, mert a diéta lassítja az anyagcserét. Sokan szigorú étrendi megszorításokat alkalmaznak, rossz esetben egyoldalúan táplálkoznak és ehhez igen megerőltető sportot is bevállalnak, aztán ismét visszatérnek a jól ismert házi koszthoz,és a kényszerből vállalt sportot is…..
A tartós fogyás egyetlen hatásos módszere az életmódváltás. A siker titka, ha az egész család változtat az étkezési szokásain, és életvitelén is. Az egészséges fogyáshoz napi 500, legfeljebb 1000 kilokalóriával fogyaszthat kevesebbet a napi kalóriaszükségleténél, így hetente 0,5- 1 kilogramm…..
Két esszenciális zsírsavról beszélünk a leggyakrabban, szerkezetükben és a szervezetünkben betöltött szerepükben is különböznek egymástól, linolsav az omega 6 zsírsavak és alfa linolénsav omega 3 zsírsavak. Fontos szerepet töltenek be a testet alkotó sejtek felépítésében és működésében. Az…..
A cukorbetegség (diabetes mellitus),a glükóz feldolgozási zavara, melynek oka a hasnyálmirigy szigetei által termelt inzulin /hormon/ hiánya, vagy a szervezet inzulinnal szembeni érzéketlensége (inzulinrezisztencia), relatív inzulinhiány, vagy mindkettő. Az abszolút vagy relatív inzulinhiány…..
Történelem A polinéz kultúra a kókuszolajat a haj és a fejbőr ápolására is használták már évszázadok óta. A hagyományos módszerek kultúránként és a haj típusától különböznek, de a kókuszolaj kiválóan alkalmas a haj állapotának javítására, a korpásodás kezelésére, a fejbőr egészségének javítására és…..