Regisztráció Blogot indítok
Adatok
borsoo

26 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kérem, hogy levelemet tekintsék a bevándorlással kapcsolatos nemzeti konzultáció kérdéseire adott válaszomnak. Remélem, hogy visszajelzésemet valamekkora részben használhatónak fogják találni és elnézik nekem a biztosított kereteket átlépő terjedelmet és hivatalos…..
Ünnepi beszédet általában nem érdemes elemezni: dől a pátosz, puffognak a közhelyek dörögnek a frázisok. Ám a magyar miniszterelnök ebben is szintet lépett. Szakrális lépcső és mágikus energia, főnixpillanat és létparancsolat, ősi tudás, hősvalóság és csillagvillanás:…..
Az észtországi professzor, számítógéptudós és programozó, Tanel Tammet elemezte a Google fotómegosztó oldalának a Panoramionak az adatait. Az eredményeket az általa létrehozott Sightsmap oldalon tette közzé. A városok rangját, az adott városról közzétett képek száma…..
borsoo 2014.03.19 17:46:40
@eszti.b: okos lány vagy :- )
jégbe fagytak az Ég     virágai meztelen asszony a havas hegy öle titokzatos sötét fenyőerdő a haja rőt út melyen egy öregember megy..
I Ördögszaga van a leesett villámnak kék bogarat esznek a cikázó fecskék asszonyok telt combját    kiszívja a rőt nap s csillagok mézétől részegek az esték II a hajnal hegyek kerek szeméből kél ázott harangszó csókolja az eget nagyanyám…..
Sokáig éljen az új pápa! Megválasztotta a Konklávé. Asszem ötödszörre volt meg a kétharmad. Nem vagyok teológus, sem katolikus pap, ettől még lehet véleményem? Nőnek születtem, eleve nem lehetek pap. Ennyit a kétpólusú világ teljességének megjelenítéséről a katolikus…..
"Merjünk nagyok lenni!" és "Merjünk kicsik lenni!" Ennek a gondolatkísérletnek a nyitó feltételezése talán kicsit elfogultnak tűnhet, nevezetesen: Magyarország gazdasági, ellátórendszeri, társadalmi és közjogi szerkezete rossz. Nem úgy rossz, mint amikor elromlik egy autó, és el…..
Úgy tűnik a Magyar Narancs szerkesztőségében kiadták a kilövési engedélyt Schiffer Andrásra. Történt, hogy Schiffer annak a véleményének adott hangot az LMP sajtótájékoztatóján, hogy a Fidesznek ki kellene zárnia Bayer Zsoltot az elhíresült uszító publicisztikája miatt.…..
borsoo 2013.01.09 11:34:15
"Ha a pohár az asztal szélén van, attól, hogy leesik, nem kell félnetek, hiszen magától nem esik le, mi meg nem verjük le, MERT nem áll szándékunkban." Sok minden van már a pohárban - mondhatnám, tele van - de nincs okom aggódni. Tudjátok, hogy a sárga úton kell haladni, és nem…..
Az ország cserbenhagyása (mert a külföldre vándorlás a jelen helyzetben gyakorlatilag egyet jelent a haza cserbenhagyásával) önző érdekek, anyagiasság, kicsinyesség, kishitűség, egyéni ambíciók miatt teljesen elfogadhatatlan, sőt lélektani aspektusból nézve az egyéni kudarc…..
borsoo 2012.10.31 14:32:47
Előre elnézést kérek a normálisan gondolkodó devizahitelesektől illetve mindazoktól, akik rendesen fizetik a hiteleiket, de nem tudok szó nélkül elmenni az ilyen-olyan devizahiteles pertársaságok mellett. A legtöbb ugyanis azt sem tudja mit akar, csak "történjen már valami!" alapon…..
borsoo 2012.09.20 06:22:53
@bankvezér: Köszönöm, hogy megírtad helyettünk is a egyszeri bölcsnek.
Konzultálgatunk, konzultálgatunk? Csak akkor küldjenek a politikusok még egy levelet, ha valóban kíváncsiak a válaszokra, nem pedig az önkényüket álcázzák színes levelekkel. Egyre inkább úgy tűnik az előzetes információk alapján, hogy a nemzeti konzultáció sikertelen lesz.…..
Három hír apropóján szeretnék elmélkedni arról, hogy a vallások mennyire nem tisztelik az emberi alapjogokat. A három hír az iszlámról és a katolicizmusról szól, tehát a két legnagyobb hatalmú vallásról a világon. Nyilván lehet olyan vallás, ahol hasonló példát nehéz volna…..
borsoo 2012.06.27 08:22:09
@Brendel Mátyás: Szia. Értékes a hited az emberi elme mindenhatóságában, bár szerintem túlzó. Jó esélyel fogsz találkozni olyan helyzettel, amikor személyesen nem fogsz tudni döntési helyzetben dönteni. Egy program ilyenkor leáll. Az ember nem "áll le", hanem egy olyan viselkedési sablont használ, ami ha nem is adekvát, de legalább valami. Ezek a sablonok kultúrális és személyes tapasztalati minták. Lehetnek akár vallásos indíttatásúak is. Miért lehet jó, ha éppen vallásosak? Mert a nagyobb vallások közösség építő és megerősítő mintákat adnak, sok generációnyi tapasztalattal. Üdv.
Szmerka Gergely Elfogadhatatlannak tartom, felháborít, kétségbe ejt. Mostantól, a jövőben, ezentúl. Meghalt, megölték, megszűnt, megsemmisült, vége (mármint a demokráciának, a sajtószabadságnak, a szabadságnak úgy egészében, az oktatásügynek, az egészségügynek, a…..
A minapi médiaszenzáció szerint Németország, illetve az észak-európai centrum vezetése alatt hamarosan megszülethet az Európai Egyesült Államok. E sorsdöntő hetekben talán nem lesz teljesen érdektelen, ha megfelelek azokra a kritikákra, melyeket a közelmúltban kaptam, s amelyek…..
borsoo 2012.06.12 11:50:15
Újabb nemzeti konzultáció indult útjára régi klisé szerint. Aki kitalálta a teszteket, az emberi intellektus legnagyobb ellenségeként tartható bizonnyal számon, aki pedig kitalálta ezeket a kérdéseket, már az eredménnyel dolgozik. No de vegyük sorban: 1. Vannak, akik azt…..
A dezinformációs társadalom olyan, mint az agyag, bármit lehet belőle gyúrni, egy valamire azonban korlátozottan alkalmas, hogy önálló életre keljen, mert ha mégis, Gólemmé lesz. A dezinformációs társadalomhoz vezető út a forma, a keretek tiszteletlen használata. Ha az üdítős…..
Publius Tízmillió Schmitt Pál 2012.04.03 12:10:00
Lemondott. De miért húzhatta ilyen sokáig, miért próbálta magyarázni a magyarázhatatlant, menteni a menthetetlent? Amit én látok magam körül, az az, hogy az emberek egy jelentős része csal, lop, hazudik valamilyen szinten. Ez megmutatkozhat abban, hogy bliccelnek a BKV-n, nem kérnek…..
borsoo 2012.04.03 13:41:43
Kis doktor, nagy doktor és a következmények nélküli ország, mely kivételesen nem MAGYAR-áz. Ez most egy új status quo. Amikor már a tisztesség látszata sem számít. Milyen érzés? Megpróbálom beleélni magam, hogy tisztábban lássak, de nem megy. A kis doktor kit-mit gyógyít,…..
Sok minden történt mostanában, ami joggal érhette el az ingerküszöbünket, bármely magasan van is a léc. Önvizsgálattal kell kezdem ezt a bejegyzést, lévén bizalmat helyeztem valamibe vagy valakikbe, és ez a megelőlegezett bizalom eddig betlit játszik.Figyelmesen meghallgattam a…..
     Nincs mentség, ha elüt egy jármű a zebrán egy gyalogost. Főleg, ha utána cserben hagyja. Ez tény, ez a szabály, ami jól is van így. Bűnhődjön csak, amit a társadalom ítél neki. És akkor most nézzük meg együtt a videót, és képzeljük bele magunkat…..
borsoo 2011.01.05 11:55:27
@Mr Thompson: Hali, nem tudom, hogy ki érez még úgy mint te, én nem. Én úgy érzem, ez az egész erról szól, hogy ne akarjunk gyalogosként öngyikosok lenni figyelmetlenségből. És arról, hogy ne akarjunk autósként gyilkosok lenni óvatlanságból. Erre pont jó. Meg talán egy kicsit arról is, hogy nem muszáj elb*ni a közlekedésiránytást. Tudok legalább egy tucat olyan keszteződést Pesten, ami életveszélyes, és legalább három tucatot, ami szabálytalanságra sarkall azzal, hogy mindig arra ad zöldet, ahol senki nincs, ahol meg vannak, azok csak gyűlnek, várnak.
Sokat vártam a 2010 májusában megválasztott új kormánytól.Voltak kedvezőtlen előjelek. "Nemzeti konzultáció". Valahogy nem ismerek senkit, akinek szerencséje volt hozzá, biztosan nem ismerek egy nemzettagot sem.És végül lett ez.Mit lehetne itt értékelni? A fiúk a…..
Tudjuk, hogy csak az hibázik, aki dolgozik is, meg azt is, hogy a lónak négy lába van, mégis küzd kihívásokkal, de az RTL Híradó képszerkesztője a tegnapi teljesítménye láttán biztos sírva bujdokol valahol vidéken, tálán éppen Pozsonyban. A találatért köszönet egyik…..
borsoo 2010.12.17 08:01:10
@sourcerror: a tÁlán a tóthos, okostojás, és vicces
A kínai gazdaság teljes ellentéte a magyarnak. Ott a lakosság nő, dolgozik és megtakarít, nálunk csökken, nem dolgozik és költ. Ott a kormány nem éli fel a megtakarításokat, nálunk nagyon is. A tegnapi híradások arról számoltak be, hogy miközben az egész fejlett világ…..