Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AjóöregKopter

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyjából most rendben vannak a dolgok. Suli, meló, kis pihenés.Tegnap voltunk Lumen koncerten. Orosz zenekar, kb olyanok, mint nálunk a tankcsapda, 15 éve az oroszok nagy zenekara, az elsők közül. Nagyon jó koncert volt, jót buliztunk, jó volt a társaság. Éjfélkor értem haza,…..
Sziasztok!November 4 van, munkaszüneti nap Oroszországban, péntekkel együtt, gyakorlatilag tehát egy 4 napos szünet. Nagyon kellett már. Hétfőn-kedden negyedéves dolgozatok voltak, szintfelmérők kb. Meg persze a meló közben. Kedden megjött Nóra, már nagyon vártam, éppen ideje…..
Sziasztok!Hát, megint vége egy kemény hétnek, voltak élmények, pozitívak, és negatívak is. Személyesen mindenkinek mesélek majd, aki kíváncsi!Tegnap kimentem Kátyáékhoz a dácsára, meghívott, hogy menjek ki egy éjszakára, hogy este rendesen el tudjunk beszélgetni, ne kelljen…..
Sziasztok!Bocsi, hogy eddig nem írtam, de meg van hajtva az élet. Nagy a pörgés, vissza kellett rázódni az itteni ritmusba. Jól vagyok, dolgozom minden nap, sok a régi barát, mindenki nagyon várt már, és én is őket.A hétköznapok hajtása után nagyon jól esett a hétvégi…..
Sziasztok!Újra Ferihegyen vagyok, a kinti füst miatt hazamenekültem, és augusztusban itthonról dolgoztam. Most megyek vissza. A gépem másfél órával később indul, mint a tervezett 3 óra, a koliban így sajnos csak éjfél felé leszek... Nem baj, van ilyen, ezt a biciklit is el kell…..
Tegnap megérkeztem Moszkvába! A munka már várt nagyon, ma reggel a tervek szerint bele is fogtam.A szállásommal volt egy kis kavarodás (nem is olyan kicsi), és ma megint Ványa barátoméknál csövezek, de holnap reggel már be tudok költözni a kolimba. A tervek szerint nem ott béreltem…..
Múlt héten jót melóztunk, szépen haladtunk, és ennek örülök. Sikerült jegyet is kapnom már az egyetemen, megvan az első, rögtön négyes ráadásul. Jöhet szép lassan a többi is.Vettem pénteken telefont, Nokia 5800, nagyon bejön. Okos, jól használható, örülök neki.Már két…..
Robbantás történt hétfőn kora reggel a moszkvai metró Ljubjanka állomásán, a metró egyik kocsijában. Tizenöt ember a metrókocsiban, 11 pedig a peronon halt meg. Nem sokkal az első robbanás után egy újabb detonáció is történt, a Park Kultury állomásnál, a legfrissebb…..
Jó kis hét volt ez is, a hétfő esti fogadás jó kezdet volt, és a dolgos hétköznapok méltó folytatását képezték.Itt volt a főnökség Moszkvában, nekikezdünk a honlap tökéletesítésének, beindultak az első telefonok, szóval mostantól lesz igazán csak érdekes a munkám. És…..
A hét egész jó volt, gyorsan eltelt. A meló jól pörög, reggelente változatlanul nehéz ugyan felkelni, de nem para. Már váltottam a tavaszi kabátra, amiben ugyan fázok még, de a másik már túl meleg, és legalább mutatom a télnek, hogy lejárt az ideje. Persze még minden tiszta…..
A tavasz szó nem véletlenül van idézőjelben. Gyakorlatilag ugyanis most van olyan idő, amikor otthon mindenki szenvedett a hideg téltől. :) De az itteni télnél már klasszisokkal jobb. Ugyan a minap majdnem megölt egy tetőről lezuhanó jégtábla, de szerencsére mellém esett.Megy a…..
Ma február 23 van, Oroszországban ez a haza védőinek, azaz a férfiaknak a napja. Ünnepnap, munkaszüneti nap, szóval még mindig itthon döglök, pihengetek. Most éppen néhány orosz lányt várok, akik megígérték, hogy eme jeles napon egy "jóreggelt-teával" köszöntenek.…..
Most végeztem a melóval. Hétfő van, a hétvégét egy iszonyat jó társasággal töltöttem Moszkvától északra, egy hétvégi házban. Hatalmas ház, tradicionális rönkház kandallóval, szaunával... Egyszerűen fantasztikus volt. Képeket meg sztorikat majd személyesen, és persze…..
Még az irodában vagyok, szabaddá tettem magam 5 percre, lazítani. Jól halad a munka, szépen alakulnak az adatbázisok, és most jött meg nemrég az új irodabútorunk is, most rakják össze. Ma rendeltem meg a számítógépeket, meg a monitort hozzá. Kell még magunknak egy nagy canon…..
Hétfőn este szerencsésen megérkeztem Moszkvába. Nincs túl hideg, csak -5, valami felmelegedés van. A bőröndjeim is nehezek voltak, nem kicsit, így végig szakadt rólam a víz, miközben jöttem.Ma elkezdtük a munkát, nagyon tetszik az irodai hangulat. Már dolgozunk a saját iroda…..
Csinálom a vizsgáimat. Elég kemény hetem van, beromi sok a tanulás. De ha ennek a hétnek vége, jön a jó világ! ;)Mellesleg odakint -28 fok van, nappal mondjuk déltájban felmelegszik egészen -20-ra. A levegő párás, így a hideg még jobban érezhető. Már a puszta lélegzés odakint…..
Az idő frankón repül. Nemsokára megyek haza szünetre, és hát őszintén szólva várom már. Főleg, mert beszélgettem a napokban igen sok baráttal, ismerőssel, és már nagyon szeretném látni őket. Most ezt mindenki veheti magára, max lekoptatlak, ha felhívsz! :D Na jó,…..
Hihetetlen, hogy repül az idő. Eltelt két hónap, amióta itt vagyok. És nemsokára megyek haza! Gondolom mindenki szenved nélkülem nagyon... :)Gratulálok minden most szalagavatózó gimisnek, és remélem mindenki tudja, mennyire sajnálom, hogy ki kellett hagyni ezt a remek szombat…..
Az idő múlik. És sok dolog tudatosítja ezt az emberrel.- 10 naponta cserélnek ágyneműt. Már nem tudom, hányadszorra cseréltek, mióta itt vagyok...- Egyre több nyelven tudok káromkodni.- Egyre több külföldi tud magyarul káromkodni.- A boltos néni mikor meglát, rögtön készíti a…..
Sziasztok!Eszméletlen élet megy itt mostanában. Minden este bár, meg lépcsőház, oroszok, külföldiek, stb. Tegnap is nagy ünnep volt, de a születésnapomat csak ma ünnepeljük, mert így a legjobb időbeosztás szempontjából mindenkinek. Előtte meg elmegyünk szaunázni, 700 rubel egy…..
Nézzük csak. Igazából pénteken buli volt, nagyon jó ráadásul. Bár kicsit kevesen voltunk, de aki számít, ott volt. Szóval egy reggel 5-ig tartó pörgés után egy kedves orosz lány hívott meg reggelizni engem, meg Oleget (jó haver), és mivel éhesek voltunk, nem utasítottuk vissza…..
Ma mar tul vagyok egy zh-n, meg egy par nehez oran, most mar csak turelem, es vege a sulinak, aztan pihenhetek, mert holnap szabadnap.Tegnap vettem 3 par pamut zoknit, annyira megtetszettek. Nem is volt draga, es nagyon jo. Egeszen hihetetlen, hogy ilyen kis apro hulyesegeknek hogy orulhet az…..
Szakad a hó Moszkvában. És gyönyörű. Csak még nincs elég hideg, szóval nem sok marad meg belőle, de már fehéredik a város. Van egy mexikói srác, aki életében tegnap látott először havat. 25 éves, és elég megható pillanat volt, amikor rohant a kabátjáért, mert szemerkélt a…..