Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Herbert Putzenschramm

0 bejegyzést írt és 218 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Herbert Putzenschramm 2016.08.11 09:08:33
@egysmás: "Minden egyéb esetben az a munka arra jó csak, hogy benntartson a nyomorban."

Akkor mégis mi a tökömet kéne tenni, hogy valaki kijöjjön a nyomorból? mindenki nyerje meg a lottót? vagy éljen tovább segélyből mert az aztán sokkal jobb és kimozdít a nyomorból? valamelyikünk fordítva ül a biciklin...

@Circus: értem a dilemmát, ez esetben megkövetem magam és árnyalom a képet, tényleg nem lehet bármilyen állást megkapni, mert nem mindenhová akarnak túlképzett embereket felvenni.
ugyanakkor ha felmész profession/ jobline-ra, ott dunát lehetne rekeszteni senior/ középvezetői állásokkal. csak hát valószínűleg nem biztos, hogy a 10km-es körzetben lesz az a munka, nem pont az ami kényelmes és a legjobban fizet. családdal és gyerekekkel tudom hogy nem olyan könnyű csak úgy elköltözni az ország másik szegletébe, de mérlegelni kell hogy vagy nyomorgunk és sírunk tovább, vagy hozunk egy döntést és változtatunk az eddigi életünkön.

erre meg tudom hogy mindenki azt mondja hogy könnyű azt mondani, meg hogy túl fiatal vagyok és úgyse érteném, de tényleg továbbra se tudom felfogni, hogy valaki évekig munkanélküli legyen közép/ felsővezetői múlttal.
továbbra is fenntartom, hogy aki komoly vezetői pozíció után évekig nem talál munkát az vagy nagyon peches, vagy semmi keresni valója nem volt eddig se olyan magas pozícióban. én eddig jópár életutat láttam, és az alapján mondom, hogy aki tényleg jó vezető az soha nem lesz munkanélküli, mert vagy cégen belül vagy a kapcsolatai révén fog találni munkát bármikor.
olyanokat is láttam, akiket egy cimborájuk feltolt cégen belül, aztán amikor a cimbora elment és nem maradt senki aki bevédje, akkor úgy kib**ták, mint azt a híres macskát.

de mégegyszer, nem azt mondom hogy minden 45-55 éves ex-nagyfőnök munkakereső anno rosszul csinálta amit csinált, mert hogyan tudnám megmondani a tutit minden egyes emberről - szerencsére nem is az én dolgom :) -, csak leírtam hogy én miért látom úgy a dolgokat, ahogy.
Herbert Putzenschramm 2021.11.04 00:08:25
@Reactor: először is wow, egy 5 éves kommentre választ kapni még a megboldogult blog.hu-ról, kajak elöntött a nosztalgia :)

Amúgy nem értek egyet, jelenleg 2021-ben a pl vendéglátóipar bárkit felvesz aki makog valamit idegen nyelven és el tud számolni tízig.
Ahova viszont még ennyi se kell és többet is fizet az az építőipar: ha van két lábad meg két kezed akkor napi 20-ért mehetsz segédmunkásnak, ha meg láttál már közelről Teddy hengert, glettvasat vagy csemperagasztót akkor havi 3-400at megerőltetés nélkül össze lehet szedni. Ezt pont első kézből tudom mert három ismerősöm építkezik, azt meg egy kivitelező mondta már szinte kínjában röhögve hogy még egy rohadt segédmunkást sem találni.

A másik kijelentésed meg nem tudom hogy amiatt van-e mert halvány fogalmad sincs a munkaerő toborzásról és a felsővezetés működéséről vagy csak simán ennyire kiégtél és válogatott szar cégeknél dolgoztál csicska pozíciókban, de azért messze nem mindenhol az van amit írtál.

Először is tudom hogy nehezen hihető de vannak olyan cégek ahol jól bánnak az emberekkel, megfizetik őket, nem hajtják ki belőlük a szart is és tényleg törődnek velük, és itt nem azt értem hogy évente egyszer elviszik őket céges kontóra berugatni.
Az ilyen cégek ritkán adnak fel hirdetést mert vagy belülről megoldják a pótlást vagy ismerősökön keresztül találnak valakit. Az irodai munkák minimum 70%-ához semmilyen specifikus képzettség nem kell diplomám és nyelvtudáson kívül, pár hónap alatt betanulnak oszt jónapot.

A HR-eseket szidni meg eléggé tipikus dolog, a sértődött, meg nem értett zsenik szokták ezt tenni akik azt hiszik hogy azért nem vették fel őket az áhított pozícióra mert a 20éves műkörmös picsa szerintük direkt csak a kákán is csomót keres és egy személyben eldöntötte hogy neki nem szimpi a jelölt.
Na ez egy normális cégnél sose volt így, a HResnek annyi a dolga hogy a full alkalmatlanokat kiszűri első körben, aztán az első körben felméri hogy emberileg alkalmas e együtt dolgozni a főnökkel és a csapat többi tagjával, de a végső döntésbe alig van bármi beleszólása illetve a szakmai kérdéseket sem ő teszi fel hanem a főnök.

Az antikapitalista dumával meg végképp nem tudok mit kezdeni, van esetleg alternatívád is? A kommunizmus, szocializmus meg feudalizmus előre szólok hogy nem játszik :)
Herbert Putzenschramm 2021.11.04 00:21:50
@Reactor: Ja és az sem igaz hogy mindenki gyűlöli a munkahelyét és a munkáját, én pl - számomra - elég jó pénzért dolgozok kötetlen munkaidőben, korlátlan privát használatú céges kocsival amit májusban hoztam ki a szalonból, céges ruha, iPhone meg laptop meg már szinte alap, emellett szeretem amit csinálok, jó vagyok benne, jofejek a kollégák, es a főnökeim is elismerik a munkámat.
Mindezt 34 évesen, nyilván van mögöttem is szar meg sokkal szarabb munkahely, rossz főnök es alkalmatlan kollégák, de ha valahol nem volt jó akkor simán csak eljöttem, és utólag igazam is volt, mert végre úgy érzem megtaláltam a helyemet.
Nyilván itt sem minden tökéletes, meg persze hogy jobb lenne ha egyáltalán nem kellene dolgozni és egész nap csak a kokaint szívnám csöcsös szőke csajok seggéről de azért maradjunk a realitásoknál :)
Információink szerint Medgyesi Miklós riporter hivatalosan közös megegyezéssel távozik a Hír TV-től, valójában azért kell távoznia, mert olyan kérdéseket tett fel, amiket nem lett volna szabad. Először Halász János Fidesz frakciószóvivőtől a szerdai Nemzetbiztonsági Bizottsági ülés után kérdezte…..
Van egy ország, valahol Európában, annak is a közepe táján, ahol cirka 31 évvel ezelőtt, hallgatva az idők szavára, úgy döntöttek páran, hogy ne legyen többé szocializmus, meg ne legyünk népköztársaság, felejtsük el a népet, legyünk csak köztársaság. A nép, meg úgy hallgatólagosan rá is bólintott,…..
Te mit tennél, ha tudnád, hogy az álomautód tőled nem messze, egy erdőben parkol gazdátlanul? Elmennél megnézni? Elfantáziálnál azon, milyen lenne, ha te birtokolnád? Esetleg a birtoklási vágy felül is írná a józan eszed és meg is szereznéd? Van, aki eljut első kettőig, de vannak olyanok is, akik…..
Államvilág Csalárdok Éve 2018.10.17 21:06:43
 [audiovizuális cikk: hallgatásra ajánlom közben a következő számot: Kozmosz: Okosak Földje] Úgy tűnik, hosszú évek után a türkmagyarkeresztény kormány turbómódba kapcsolt, és igyekszik véglegesíteni Magyarország feudalizálását. Vegyük sorra, hogy az elmúlt hetekben mik tűntek el végérvényesen az…..
Los Isla de los Alcatraces – amikor 1775-ben Juan Manuel de Ayala, a San Francisco partjait felfedező spanyol hajós ezt a nevet adta annak a földdarabnak, amelyre első európaiként lépett, akkor bizonyára nem gondolta, hogy az elnevezés később mivel fog összeforrni. A magyarul Pelikán-szigetre…..
Herbert Putzenschramm 2018.10.13 15:06:02
KultúrSokk New York, New York 2018.10.11 01:30:21
Minden bizonnyal New York a világ egyik legnépszerűbb filmforgatási helyszíne, biztos vagyok benne, hogy kapásból fel tudnánk sorolni jó pár filmet, amely ott játszódik. A következőkben különböző kategóriák szerint készült egy összeállítás, amely az ezerarcú New Yorknak csupán kicsiny részletét…..
Egy szép csütörtöki napon, egy nagyon érdekes közvéleménykutatásba futottam bele, miszerint a Fidesz-KDNP tábora zuhant, 7%-al, és ezek mind a bizonytalanokhoz vándoroltak. Természetesen ez nem mai hír, de előbb-utóbb meg kell barátkozni a Fidesznek a ténnyel, hogy el fognak bukni. Süllyed a hajó,…..
Herbert Putzenschramm 2018.10.05 14:09:26
@Minden ballib bérretteg: teljesen egyet értek, ebben a balliberálisok által uralt média túlsúlyban egyedül Bayer és Bencsik hiteles, a többi az vagy hazudik, vagy komcsi, vagy egy sima köpönyegforgató féreg
Szombaton tartották a Jobbik XX. kongresszusát, ahol a megjelent tagok egyhangúan elfogadták a párt új programját, a Nemzeti Ellenállás Kiáltványát. A kongresszust követően a Jobbik frakcióvezetője Gyöngyösi Márton és a párt elnöke Sneider Tamás sajtótájékoztató keretében bejelentették, hogy a…..
Három nappal ezelőtt ismertettük a Gallup azon nemzetközi közvéleménykutatását, amelyben egy, látszólag roppant egyszerű, mégis elképesztően összetett (és komoly indulatokat kiváltó) kérdésre kérték 64 ország teljes lakosságát reprezentáló, 62 ezer főből álló minta válaszát: ha az ön országa…..
És eladták nemzetinek, konzervatívnak. ..
Herbert Putzenschramm 2018.09.11 10:07:55
@szepipiktor: kérlek fejtsd ki bővebben, hogy orbán ráhel mit tett le az asztalra mint sikeres vállalkozó, ami miatt indokolt a másfél milliós ruha szett és a 12 milliós karóra.

lehetőleg tételesen, tényekkel alátámasztva. illetbe amit írtak már mások is, ha mészáros lőrinc és tiborcz pityu olyan ügyes vállalkozók, akkor hol voltak 2010 előtt?
Elképesztő mennyiségben készítünk és osztunk meg különféle digitális tartalmakat az interneten. Bármit is posztolunk a Facebookon az kikerül a világhálóra és onnantól az ellenőrzésünk alól is. Ezért alaposan gondoljuk meg, mit töltünk fel a közösségi oldalakra. Bizony van néhány olyan dolog, amit…..
Herbert Putzenschramm 2018.08.16 00:03:07
@igazi hős: ok, tehát megfigyel az állam és bármikor lefolytathat ellenem egy koncepciós pert.
Ez amúgy tényleg reálisan hangzik, pláne ha a sok retardált szar még párszor megszavazza ezt a nyomorult féreg fideszes bandát, na akkor tényleg visszaköszönnek majd ezek az idők.

De akkor mit tegyek ellene? Töröljem magam a fészről? Ne olvassak internet? Szakítsam meg a kapcsolatot az összes ismerősömmel? Építsek egy atombunkert? Legyek remete?

Kurvára nem fogok rettegésben élni, ha bedurvul a helyzet akkor max országot váltok és szarok rá hogy mi lesz itthon...
Herbert Putzenschramm 2018.08.16 09:30:08
@moonlight777: általában akkor szoktam fészbukkot pörgetni amikor épp sorban állok a boltban, kimegyek cigiszünetre, állok a dugóban, várok a buszra, stb.
ezen tevékenységek közben ha megmutatod hogyan lehet kertészkedni akkor fejet hajtok előtted :D

de ez amúgy ostoba hozzáállás, mert attól függetlenül hogy fészbukkolok van életem, hobbim is. sőt, a fészbuk akkor a legnagyobb segítség, ha van bármilyen hobbid. csatlakozol egy releváns csoporthoz, és bármilyen kérdésed van, egyből válaszolnak tök ismeretlen emberek, segítenek, tanácsot adnak, legyen az hobbikertészet, veteránozás, vasúti modellezés, kovácsolás, jurta építés, '30-as évek beli rádió finomhangolás, akármi.
a másik bullshitedre meg az a válasz, hogy persze, postagalambbal is lehet kapcsolatot tartani a távolabbi ismerősökkel akikkel nem futok össze csak évente párszor, de nem egyszerűbb fészbukkon? minek bonyolítsam túl az életem?
Herbert Putzenschramm 2018.08.16 09:37:32
@]{udarauszkasz: teljesen normális vagy, a hangok is azt mondják :D
már évek óta röhögök és egyben sajnálom is az ilyen üldözési mániás embereket. engem személy szerint nem zavar hogy naponta 230 kamera felvesz ahogy közlekedek a városban, meg az se, hogy az internetezési szokásaim alapján bárki meg tudja mondani hogy milyen ember vagyok, mik a politikai nézeteim, mi a hobbim, milyen alkatú nők jönnek be, mi a kedvenc kajám és melyik a kedvenc söröm.
mire mennek ezzel az információval? tekintve hogy nem vagyok se duplanullás ügynök, se kém, se bérgyilkos így rohadtul nem érdekel hogy ki mit tud rólam. ja és még csak milliárdos üzletember se vagyok, akit zsarolni lehetne :(
erre mindig azt szoktam mondani hogy ha valakinek az a dolga hogy engem megfigyeljen és kukkoljon, akkor ott nem én vagyok az áldozat :D
Orbán 2006-ban bírta ezt nyilatkozni. Azóta viszont, úgy tűnik, nagyon belejött...
Harmat Árpád írása A Viszkis híres szökésének évfordulója környékén és filmjének többszöri megtekintése után érdemes felidéznünk a több, mint 20 évvel ezelőtt történteket és a film fogadtatását. Mert bizony a magyar kriminalisztika talán legkülönlegesebb fejezete volt Ambrus Attila "pályafutása" és…..
Barber shop, ahol az ősemberekből sármos férfiak születnek. :) Országszerte gombamód szaporodnak a barber shopok. De mi is az a barber shop? Mit kell róla tudni? Kinek érdemes ilyen helyre járni? Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre fogok választ adni a következő írásban, ami rendhagyó módon, egy…..
Egyszerűen elűzhetetlenek ezek a galambok. Folyton ide járnak az ablakomba, és mindent összepiszkolnak és még aludni se hagynak hajnalok-hajnalán.. Ismerős a helyzet? Akkor épp itt az ideje, hogy kitedd a kéretlen kis tollasokat. Mutatom a galambriasztó praktikákat...
Herbert Putzenschramm 2018.06.29 09:34:31
@Mónika Bódi: hehe, lakásban a macsk semmit nem ér az erkélyre járó tubik ellen. ja de, annyit hogy ha reggel nem ébrednél fel a szárnyaspatkány turbékolására, akkor arra fogsz, hogy a cicc nyávog a galambra :D

@Zsírfeka: vizipisztoly jó ötlet, ha a pár napja felrakott tüske nem válna be akkor kipróbálom. amúgy a tüske az rohadt dtrága, bauhausban néztem hogy 5m tüske kb 10'000 HUF, na persze. vettem inkább ezresért ugyanott egy pakk vastag kábelkötegelőt (gyorskötöző vagy milyen néven fut még), azokat felcsippentettem az erkély korlátjára és azóta nem szállnak reá, viszont az erkély belsejébe néha odatévednek.

@Nouby: elég ha beszélsz vele, a méreg kicsit radikális első lépésnek :)
Tulajdonképpen hálás vagyok Toroczkai Lászlónak és a mögötte álló erőknek. Azon erőknek, akikről csak homályos sejtéseink vannak, hogy kik is lehetnek ők. Segítenek nekünk megszabadulni a Jobbiktól. Attól a párttól, amely sikeresen megakadályozta a kétosztatú politikai paletta ismételt kialakulását…..
avagy, hogyan nácult el megfelelési kényszerből a KDNPMielőtt bármiről szót ejtenék, szeretnék valamit tisztázni. Csak hogy a kiindulási pontnál már minden világos legyen. Tehát: a KDNP sok mindentől távol áll, de három dologhoz egészen biztos nincs köze – a kereszténységhez, a demokráciához és a…..
Azt írja a The Hollywood Reporter, hogy az Adult Swim berendelt még 70 részt a Ricky and Mortyból, azaz a sorozatból, ami egyszerre az egyik legviccesebb sci-fi és az egyik legnyomasztóbb sztori mostanában. A párhuzamos dimenziókban/galaxisokban/tudatállapotokban lavírozó sorozatról azt nem lehet…..
Képzeld el azt a helyzetet, hogy meglátsz egy filmet és pont a kedvenc színészed a főszereplő. Mész is át egyből a YouTubera, megnézed a trailert és megcsap az érzés, hogy ezt a filmet tuti látnod kell. Aztán meg is nézed és tátva marad a szád. Na nem azért, mert annyira jó volt, épp ellenkezőleg.…..
Mindegyiküket leváltotta Orbán...
Herbert Putzenschramm 2018.05.10 10:34:31
@rovid: pont ezt hiányolom én is, itt egy valaki bukott méreteset: a hollik, de ő inkább zuhant. pedig értelmes gyerek, de ahhoz már nem voltak tökei hogy szembemenjen a törpével és saját kampányt folytasson.
úgyhogy beállt sorosozni, migráncsozni és gyűlöletkampányolni, nem is csoda hogy elhasalt az I és V kerületben, ott nem közmunkával zsarolt mélyszegények a szavazópolgárok hanem nagyjarészt viszonylag értelmes emberek.
ha nem egy fideszes - sőt, kdnp-s! - politikus lenne még sajnálnám is ekkicsit, de inkább a szánalom a helyes kifejezés.