Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Levena

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Doris naplója Csúnya dolog 2009.03.13 21:32:00
Péntekenként nem én hozom haza a kicsiket. Ezeken a napokon valamivel kevesebbet rohangálok, mivel mr. Darcy szabadnapos, és intézi ezeket a dolgokat. Ma is így van ez. Kora délután érnek haza, egy ideig örülgetünk egymásnak, aztán megcsap a gyanú szele.- A suliban mi újság? Van- e…..
Levena 2009.03.14 22:54:37
Szerintem ez kiakasztó, hogy kézfeltartásos alapon adja a pontot :( Nem is értem. A pontot, osztályzatot tudásra szokás adni, azt pedig akkor tudja meg, ha erre vonatkozó kérdéseket tesz fel a gyereknek. Bevalláos alapon ezt nem lehet. Szerintem ez a történet a tanárnak égő. Nagyon. Akik feltették a kezüket, kaptak piros pontot ezek után? Ha nem, miért nem? Miféle megkülönböztetés ez? Miféle hozzáállás?
Azon kívül azt sem értem, miért lenne neked égő, hogy a gyerek nem tanult? Még ha csak elsős is: március van. Rendben van, hogy elsőben a gyereket meg kell tanítani, rá kell szoktatni a rendszeres otthoni készülésre, s ezért eleinte a szülőnek nap mint nap meg kell néznie a leckét, és esetleg ki is kell kérdeznie. De ennyi idő alatt már a gyerek is tudja már, hogy mi az az iskola, mi ott a dolga, nem neked égő, ha nem szólt, ha nem kért meg, hogy segíts neki és kérdezd ki a leckét. Vagy ha még ennyire mellette kell állni - el tudom képzelni, hogy van ilyen gyerek - akkor is lehet egy rossz napod neked is. Dolgozol, és van még másik két gyereked, az lenne a csoda, ha mindig minden nap lenne időd és energiád minden leckét átnézni és mindent kikérdezni, és mindig ott ülni mellette amíg tanul... Szerintem nem baj, ha vannak ilyen esetek, ebből fogja megérteni és megtanulni, hogy nem az anyja dolga észben tartani az iskolai feladatokat, hanem az övé. Nem, egyáltalán nem égő :) Jobb is, hogy egy ilyen fekete pontot nem vett a lelkére... Nem is szabad, teljesen igazságtalan. Engem most komolyan kiakasztott, hogy csinálhat ilyet egy tanár...
Doris naplója Hit 2009.02.19 21:32:00
Mit is mondhatnék? A mai napom az eklektivitás jegyében telt. A feladás, a sírás, a siker, a remény... Hát minden ott volt benne, ami megízesíti az életet. Van úgy (mindig úgy van), hogy mikor minden remény elszáll, és az ember úgy belecsapna a lecsóba, akkor egy pici szalmaszálat…..
Doris naplója Délután... 2009.02.05 21:04:00
Mindig kérem, hogy vigyázzon a ruhájára, mert nem tudok minden reggel tiszta nadrágot adni neki. Egyszerűen nem kell a sárban fetrengeni, nekifutásból térden csúszni... ezek nem annyira fontos dolgok. Én például egész életemben kibírtam ezek nélkül.Gyönyörű tavasz van ma.…..