Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hopeful John Doe

99 bejegyzést írt és 103 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Túl is vagyunk a 2012-es lengyel-ukrán közös rendezésű Európa bajnokság első játéknapján. Nem akármilyen meccseket produkáltak szerencsére a csapatok, így, aki a tegnapi nap során még nem igazán volt ráhangolódva az EB-re, ma már minden bizonnyal az is a tévé előtt várja az…..
Szolid két éves szünetet követően, látva, hogy még mindig nagyon sokan olvassák a posztokat naponta úgy döntöttem, hogy legalább az EB idejére ismét klaviatúrát ragadok és megosztom a gondolataimat a többi sportfogadóval.Az utóbbi hetekben történt pár igen érdekes…..
A futball örök közhelye, hogy a győzelmet nem kell megmagyarázni.Mondjuk én érdekesnek találom, hogy ezt a mondatot mindig olyan edzők, játékosok mondják, melyek az esélytelenebb csapat tagjaként szerepeltek győztes mérkőzésen. Tegnap a magyar válogatott legyőzte Csehországot,…..
Azt kell, hogy mondjam, gusztustalan Egervári Sándor viselkedése. Akkor is az lenne, ha nem a magyar válogatott szövetségi kapitánya lenne, de hatványozottan az úgy, hogy ő tölti be ezt a pozíciót. Mondom ezt annak ellenére, hogy a legutóbb kirobban kapitány kontra fehérvári…..
Hopeful John Doe 2012.02.24 22:39:34
Lelkes követője voltam az oldalnak, de bevallom, hogy az ami itt az utóbbi hetekben folyik elkeserítő.

Véget nem érő, értelmetlen és sokszor átgondolatlan vádaskodás és rágalmazás - még ha esetenként az alapokat illetően igaza is van a szerzőnek.

Ez meg, hogy a fourfourtwo cikke alapján "gusztustalan"-nak nevezi a jelenlegi magyar szövetségi kapitányt. Példátlan.

Sajnos be kell látni, hogy bár a futballunk egy nulla, a sportújságírásunk még mélyebben van.

Jelen esetben mielőtt egy ilyen uszító cikket ír talán érdemes lett volna elgondolkozni pár apróságon. Talán az alábbiak segítenek összerakni Önben is a képet...

Ki írta meg a cikket? A fourfourtwo.

Ki a fourfourtwo magyarországi atyja és főszerkesztője? Szőllősi György

Mit csinál emellett Szőllösi György? A Videotonhoz ezer szállal kötődő (lényegében egybeolvadó) Puskás Akadémia kommunikációs és PR igazgatója...
Hányan adták a nevüket is a cikkhez? NULLA.

Miről szól a cikk? Arról, hogy Paulo Sosa-t a Videoton (!!!) vezetőedzőjét egy ZÁRT körben, szakmabeliek előtt kritizálta pár ember. Ön ugye sosem szokott senkit szűk - NEM nyilvános körben - kritizálni.... (Ez a blog nem szól másról, csak a sérelmei szavakba öntéséről.)

Hányan adták a nevüket is a cikkhez? SENKI.

Mindezek után Önnek van bátorsága egyetlen, elfogult, az összes sportmédiummal összevesző edzőt védelmébe vevő (és ezer szállal hozzá kötődő) sportújságra alapozva azt a szövetségi kapitányt, - aki nem sokkal ezelőtt lenyilatkozta, hogy nem kíván az esettel nyilvánosan foglalkozni - gusztustalannak nevezni.

Azt gondolom utoljára olvastam az oldalát.
További sok (több) sikert és egy elfogulatlanabb, kevésbé radikális és realistább hozzáállást kívánok!
labdabiztos Irány Rió ! 1. rész 2011.11.13 06:03:00
"Kedves Naplóm ! Nagy nap volt 2011.11.11, mind nekem, mind pedig az egyetemes magyar labdarúgás számára. De így is írom inkább: Magyar Labdarúgás. Megkezdtük rögös, ám de nehéz utunkat a 2014-es brazíliai VB döntő felé. Már a dátumban ez a sok 1-es is jó előjel, mert az…..
Hopeful John Doe 2011.11.13 13:38:15
labdabiztos EB a karónál 2011.10.15 08:43:00
Véget ért egy újabb nemzetközi torna selejtező-sorozata, ahol legjobbjaink nem tudták kvalifikálni magukat a sorozat főtáblájára. Ezt a mondat-panelt gyakorlatilag bármelyik nemzetközi torna selejtező-sorozata után leírhatjuk, az esetek 99%-ban fedi is a valóságot. Ez után jöhet…..
Tovább folytatódik ....., a Videoton "edzőjének" fejesének története. A tegnapi nap a FFT. magazin főszerkesztője, a barátságos meccs szervezője saját újságjának internetes felületén elmondta, ő hogy is látta a történteket. Nos, az NS által ezzel csak az a gond,…..
Az időjárás szeszélyei folytán a nyár utolsó hete egyben a legmelegebb hétnek bizonyul, de kedvenceinket a rekkenő hőség sem tántoríthatja el szakmájuk magas szintű művelésétől. Miután kupacsapataink már kipihenték a fáradalmaikat, a válogatottban pedig elvétve jut szóhoz…..
 Már nem azok az idők járnak a fejünk felett, gondolta K. Dezső. Persze ekkor nem valami romantikus dologra gondolt, valami fura képzett társításra, nem. K. Dezső az apja kezében látott Szalon sörökre gondolt, Horn Gyula válltámaszos koronájára, a még kívánatos Mariah…..
Még mielőtt bárminemű félreértés lenne belőle, nem, még nem kapott el minket (vagy engem?) a gépszíj, így véletlenül sem célzunk semmi olyasmire, hogy a Honvéd netán már bajnoknak tekinthető (bár egyelőre cím nélkül - innen a cím), pusztán azért, mert egyes csapatok…..
Hopeful John Doe 2011.08.12 13:29:59
@Zigi: Kb. 1 évet kihagytam a tippelésből, idén újrakezdtem, de most nem igazán látom sehol az excelt. Korábban a posztok alján volt egy link, most merre van?

Győr-Vasas 2:0
Diósgyőr-Pápa 1:0
Haladás-ZTE 1:1
Paks-Siófok 1:0
Pécs-Kecskemét 1:2
Honvéd-Fradi 2:1
DVSC-Videoton 1:3
Rákóczi-Újpest 1:2
Hopeful John Doe 2011.08.13 13:43:59
@Zigi: Nagyon köszi!
mifocink Haldoklik a magyar futball 2011.08.05 11:06:00
Miközben a szövetségi kapitány fényes jövőképet fest a válogatottal kapcsolatban, miközben azt ecseteli, milyen sok esélyünk van a vb selejtező csoport második helyére - vajon mennyi esélyünk lehet a holland, török, román hármas mellett? - lényegében haldoklik a magyar…..
Hopeful John Doe 2011.08.05 16:33:59
Két dolog miatt ragadok ismét klaviatúrát, remélem nem gond.

#1: Puszta tanács, hogy manapság hosszabb szöveges tartalom esetében nem célszerű fekete háttéren fehér szöveget alkalmazni. Megírta ezt már a mai modern reklámok atyja George Ogilvy vagy éppen az informatikai világ felhasználhatóságában úttörő szerepet játszó Jakob Nielsen is. A szöveg mögött feltétlenül fehér háttér kellene és fekete betű -, mert bár nagyon szeretem az írásaidat nagyon nehéz őket olvasni, mert fárasztóak a szemnek.

#2: Azért nem kell olyan borúsan látni a jövőképet szerintem. A külföldi edzők és játékosok sem minden esetben jelentenek problémát. Elég csak megnézni, hogy az anno lekezelt török labdarúgást az "importált" edzők mennyire felvirágoztatták az utolsó 1-2 évtizedben. Paolo Sousa és Leo Benhakker pedig úttörők abból a szempontból, hogy ilyen neves játékosok/szakemberek korábban még nem vállaltak szerepet hazánkban. Emlékszem a múltkori poszt során Matthaus említésére, mint mekkora kudarc volt mindaz, amit ő csinált. Azt azért ne felejtsük el, hogy edzőként lehet, hogy nem volt átütő az eredmény, de a magyar játékosok számára megteremtette a lehetőségét,hogy a legtehetségesebb külföldön játszhassanak, fejlődhessenek tovább - elég csak Huszti esetére gondolni. Ma, ezek a külföldre igazolók - például Gera 2004 nyarán a Matthaus-éra közepén - jelentik a válogatott gerincét.

A gond az, hogy minden magyar újságíró és edző a külföldi emberek megérkezésének pillanatában elkezdenek kritikát megfogalmazni, anélkül, hogy az illető bármit is tett volna. Ez még Sousa esetében rendben is van, mert nem sokat tett le az asztalra, de Benhakker szakmai múltjába belekötni - hát több mint szakmaiatlan és megkérdőjelezhető.

A magyar kupacsapatok kieséséhez pedig már hozzászokhattunk, nincs ebben semmi szokatlan. A fő gond most az volt, hogy olyan csapatok kvalifikált magukat a nemzetközi kupára, akiknél lettek volna erősebb, gazdagabb csapatok - akár a Debrecen, akár a Győr.
mifocink Ki lesz az első áldozat? 2011.08.01 12:03:28
Hihetetlen rosszul rajtoltak a pesti csapatok. A Vasas az utolsó - három rúgott góllal -, az Újpest a tizennegyedik rúgott gól nélkül. Egyik csapat sem szerzett még pontot. A Fradinak már van két döntetlenje, és három gólja, igaz, ez is csak a tizenkettedik helyez elég.És ahogy az…..
Itt a nyár, és bár már a vége felé közelít, azért tart még a fesztiválszezon. Miközben a ’biztos törzsolvasógárdájának tagjai hűs krimók mélyén vagy épp baráti körben kvaterkázva (vagy neadj’Isten, titokban a melóhelyen a monitor előtt…) törik fejüket…..
A héten már a második fordulót rendezik szeretett ligánkban, és ilyenkor azért már nálunk is minden csapat számára elkezdődik a szezon. Rossz hír az edzőknek, hogy az előrejelzések szerint a nagy melegre nem lehet majd hivatkozni. A várható zápor zivatar a szurkolók szabadidős…..
Oran… Észak-Afrika festői városa, a kavargó forgatag, a lármás sikátorok városa. Mindez azonban most messziről hallatszott, az erőd fehér fala elnyelte a zsivajt, és súlyos csöndként feszült a tikkasztó forróság az udvar felett. A kantinban a szokott népség múlatta az…..
mifocink Jegybevétel = Prémium 2011.06.19 10:49:38
Hopeful John Doe nevű rendszeres olvasóm – köszönöm neki, és mindenkinek, aki látogatja a blogot - a Győr kapcsán írt cikkem után kifejtette, hogy az általam felvázolt liszensz-ötlet miért megvalósíthatatlan. Többek között említette, hogy a klubok betervezik a…..
Hopeful John Doe 2011.06.19 12:12:53
Persze, ez alapvetően jó ötlet lenne, csak, ahogy az előző posztnál is említettem a probléma, hogy sajnos nincs 16-20 olyan erős hazai vállalkozás, aki ezt ki tudná gazdálkodni.

A Győr esete azért nem igazán jó, mert akkoriban volt még önkormányzati támogatás a klubok mögött - mára ez csak néhány helyen maradt meg és ott is csökkent (pl. Debrecen) - és az átlagnézőszám sem 2500 körül mozgott, mint idén... Ilyen körülmények között valószínűleg a Mágus sem kérne a jegybevételekből.

A másik nagy gond a finanszírozásnál, hogy nem egy és nem két esetben az egész profi futball nem több puszta úri passziónál. Számos klub esetében a tulaj egy vagyonos üzletember, aki szórakozni szeretne, emiatt ezeket a klubokat nem gazdasági alapokra építik és sajnos a bevételek meg sem közelítik a kiadásokat.

Gyors matek (egy kb. kieső csapat esetében): 22 játékos, havi átlag 750ezer forint/fős bruttóval (járulékok, hasonlók), legalább 7 fős személyzet (takarító, gazdasági vezető, portás, stb.) átlag 200ezer forint/fős bruttóval, 15 idegenbeli meccs min. 100ezer forintos kiadás (Szállás a meccs előtti napon, utazás, étkezés, stb.), stadion karbantartása min. évi 5millió. Hazai meccsek biztonsági biztosítása min. 2 millió per meccs.
Mindez: kb. 250 millió és ebben nem volt edzőtábor, nem voltak az egyéb járulékos kiadások, nem volt játékosvásárlás, aláírási pénz, edzői költség.

Bevételek: jegybevétel: 2500 fős átlagnál, 1200 ft/jegyes átlagbevétel 15 meccs, 50 millió körüli TV bevétel, 50 millió körüli szponzoráció (cégek, önkormányzat). Mindez: 145 millió

Szummázva: ha minimumon csinálunk mindent, a jelenlegi körülmények között kb. lehetetlen akár csak nullásra is kihozni a dolgot...
Ez most kemény lesz. Nagyon kemény. Mert az éhség kemény dolog. A pénzéhség még keményebb. Az ugyanis nem csillapítható. Olyan mint egy gyógyíthatatlan betegség – ha valaki megkapja, felemészti.Nem tagadom, amikor Dzsudzsák Balázs a PSV Eindhovenhez igazolt, szinte minden…..
A következőkben a hazánkban még mindig idegennek számító nyári gyakorlatokról, a kínálkozó álláslehetőségekről, valamint ennek hazánkban betöltött szerepéről fogunk egyfajta vitaindítóként értekezni. A véleményünk értelemszerűen -, mint bárki más véleménye -…..
labdabiztos Meccsek kétnaponta 2011.05.02 10:47:00
A hétközi forduló miatt egy hét alatt három bajnokit játszottak matadoraink a bohócligában. Amint az várható volt, mindez meg is jelent az edzői nyilatkozatokban. Érdemes megnézni, valóban egyedülálló-e ez az erőltetett menet Európában, hol hány meccset játszottak tavasszal,…..
Állás Wanted Visszatértünk!? 2011.04.14 23:26:00
Hosszú hónapok teltek el a legutolsó bejegyzés óta, lassan 1 év. Itt vagyok újra, feltöltődve, kíváncsian. Kissé kesernyés, ám mindig őszinte blogbejegyzéseimnek hirtelen vége szakadt tavaly augusztus környékén, kaptam néhány e-mailt, hogy mi történt, mikor írunk újra,…..
 Na, kérem szépen tisztelettel, javítsatok ki, ha tévedek, de szent meggyőződésem, hogy hosszú hétvégére készülünk, tán hosszabb lesz, mint Lakat T. Károly bácsi bármelyik monológjának felvezetője. A Nemzeti Sportban már nem múlik el nap, hogy eSanyi bá ne mesélne…..
Vártuk már. Legalább annyit gondoltunk az elmúlt hónapok folyamán erre a pénteki napra, mint Konta művésznő és gyakorló futballista-feleség a hétfőire. Böngésztük az átigazolási híreket, lelki szemeink előtt kezdőcsapatokat kreáltunk. Hétvégenként blazírt pofával…..
Hopeful John Doe 2011.02.25 16:39:50
@Zigi: ebben van valami. :))
Köszi, hogy szóltál!

Szolnok-Pápa 0:1
Debrecen-Paks 2:0