Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gkktm

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
23 ezer új munkahelyet és 4,4 százalék egy főre jutó GDP növekedést hozna Magyarországnak az EU-USA szabadkereskedelmi megállapodás. Vagy nem, s még kilátástalanabbá tenné a felzárkózásért vívott küzdelmünket. Az utóbbi az esélyes. Veres Máté írása. Mintegy 1,35…..
gkktm 2014.01.09 16:43:34
@Kis Miklós:
lmgtfy.com/?q=greek+gdp+per+capita
lmgtfy.com/?q=romania+gdp+growth

"Nincs exportképes magyar cég? Ok, nincs sok. Ne is legyen?" - Ha egy magyar cég az EU piacán kiállja a versenyt, akkor jó esélyei vannak, hogy a TTIP után is sikeres maradjon, sőt. Másrészt, mit tudunk a magyar exportképes cégeket érintő szektoriális szabályozási tervekről? Semmit.
gkktm 2014.01.09 18:32:12
@Csiken Disztroly: erős érvek:) Főleg egy olyan poszt alatt, amelynek szerzője látszólag még a guglizásra sem vette a fáradtságot ahhoz, hogy kiderítse, milyen ratifikációs aktusok szükségesek az írásban homályosan megálmodott szerződés életbe lépéséhez.

(Amúgy az előzőekhez - gugli mentesen - visszatérve: Görögország '81 óta hatalmas fejlődésen ment keresztül, köszönhetően nagyrészt EU-tagságának, ezen a hatéves recesszió sem változtat, még ha a jövő nem is rózsás. Másrészt ha nem lenne a szemét EU, akkor már rég csődbe ment volna. Persze az érem másik oldala, hogy ha nem lenne az EU, akkor lehet, hogy nem is került volna ekkora szarba, mert nem kapott volna ennyi ingyenpénzt, amit elverhetett kevéssé produktív célokra, többek között a versenyelőnnyel Németország ipari termékeinek felvásárlására. De ki tudja, hogy hogy nézne ki ma Görögország, ha az elmúlt három évtizedben nem kap zsákszámra pénzt az EU alapokból. Emlékeztetőül: a II. világháború óta kb. egy tucat - emlékeim szerint 13, de nem guglizunk ugyebár - ország tudott kitörni a middle income trap-ből, közülük az egyik Görögország.
Románia pedig az EU-áltagnál jóval gyorsabban növekedik, ergo definíció szerint konvergál.)
gkktm 2014.01.11 15:46:46
@Csiken Disztroly: igazad van, fogalmam sincs, hogy hogyan várhattam az "új, korszerű baloldaltól" annál összetettebb választ egy nemzetközi (politikai) gazdaságtant érintő kérdésre, minthogy az USA/nagytőke mindent kizsákmányol és legyarmatosít, ami az útjába kerül, és egyébként is, Görögország!
Mindenesetre további jó szuverenitástféltést, oszt akkor majd remélem meg lesznek védve a jó magyar cégek -- mint a Közgép meg a CBA -- a büdös jenkiktől!
Túl a sorsoláson elégedettek lehetünk, akár realistán, akár álmodozva közelítünk a válogatottunkhoz. A realitások talaján állva azt láthatjuk, hogy ebben a csoportban adottak a feltételek, hogy megtegyük a következő bébi-lépést, és beküzdjük magunkat a harmadik kalapba,…..
gkktm 2010.02.07 21:50:25
@rizla: nézd, Kádár idén eddig a bajnokságban 3, azaz háromszor kezdett a Newcastle-ben, 3-szor becserélték, (65.,82.,89. perc), valamint 1 ligakupa meccsen (a 3. ligás huddersfield ellen, 3 kapott gól) és 2 FA-kupa meccsen játszott, a legutóbbin pl. a west brom gurított egy négyest az acélos nufc védelem mellett, ha ez szerinted válogatott szint akkor elég alacsonyan van a léc, ennél a Juhász-Vanczák kettős mérföldekkel jobb. Amikor legutóbb láttam játszani a pályára lépése után két perccel tisztára játszotta róla magát az embere, pár perccel később meg a 16-os vonalán aláfutott a labdának és hatalmas luftot fejelt, abból is csak Coloccini miatt nem lett nagy gáz.
Remélem, hogy még sokat fejlődik idén és a jövőben is és több játéklehetőséghez jut majd, de jelenleg még messze nem válogatott színvonal amit nyújt.

#2: ez valóban nem érv, én csak arra alapoztam ezt a dolgot h a józan paraszti észre hagyatkozva elég irreálisnak tűnik az, hogy Larsson gondol egyet és lehúz 5 millió $-ra valakit, akit a pókervilág egyik legnagyobb zsenijének tartanak és előtte jó pár száz elég sikeres próbálkozót fosztott ki, (mindezt úgy teszi, hogy ragaszkodik legalább 6 asztalhoz, ami elképesztő koncentrációt és felkészültséget igényel, amit a hétvégi hobbipókerrel nem lehet megszerezni) persze nem mondom, hogy elképzelhetetlenek, mer ugye csodák vannak meg ilyesmi, de azt hiszem h a fentiek alapján van pár tucat Larssonnál valószínűbb jelölt is .
gkktm 2010.02.08 19:30:21
@_benito: nézd én nem láttam az olaszok elleni u21es meccset, de elhiszem nektek h jól játszott, én csak arra próbáltam rávilágítani, h (1) a klubjában nem játszik (2) ha nagy ritkán igen, akkor is középen és (3) előfordul ám, hogy elkövet gyermeteg hibákat.
az általad felsoroltaknak annyiban mindenképpen jobbak Kádárnál, hogy legalább rendszeresen játszanak és van már jó pár évnyi rutinjuk, még akkor is, ha emellett falábúak.

@r_magpie:
"a Championshipben 3 középső védő nagyon vékony, ráadásul STaylor hosszú időre kidőlt, ezért kellett Hall és Williamson - ez nem bizalomvesztés Kádárral szemben, csak szükségszerűség"

ez igaz, az viszont nem túl bíztató, hogy pénteken Kádár úgy is csak a padon ült h Coloccini, Taylor és Enrique is sérült. kíváncsi leszek a holnapi felállásra, ha Colo nem tér vissza és Kádár továbbra is pados lesz az azért jelzésértékű.

"- szerintem is előrelépést jelenthet, de nyilván nem rögtön mélyvízvbe dobva"

ezzel egyet tudok érteni, be kell hívni a keretbe, meg kell nézni h mit produkál a válogatott edzésein, esetleg San Marino ellen játsszon is, de sztem semmi értelme egy ilyen fiatal és rutintalan védőt betenni mondjuk a hollandok ellen h aztán a Robben kicsontozza.

@zsakfos : "Annak nagyobb realitását látom, hogy kölcsönadják valamelyik Championship csapatnak, ahol rendszeresen tud játszani"

hát jó lenne, de figyelembe véve a nufc pénzügyi helyzetét nem hiszem h sok érkező lesz nyáron így valszeg Kádárra is szükség lesz a keretben, viszont a Coloccini-Taylor-Enrique hármas mögött nem valószínű h gyakran játéklehetőséghez jut majd
Zárjuk már le az évtizedet! Őszintén ki kell jelentenem, hogy összehasonlítva a 70-es, 80-as, 90-es évekkel, az elmúlt évtizedről tudom a legkevesebbet. Mondjuk ebben az évtizedben ittam a legtöbbet, ez is tény. Ha zeneileg nézzük, nagyon kevés kedvenc, vagy maradandó dal jut…..
 Magyarország 1 dollárért? Adjuk el! Jelenlegi (politikai) elitünk, - amely felelős országunk gazdasági és társadalmi csődjéért - cserére szorul. Sokan sokfelé megírták már ezt, és ha van konszenzusos kérdés Győrtől Debrecenig, akkor ez az. Takarodniuk kell, kellene.…..
alterglob Fájni fog bazmeg 2009.04.21 15:00:00
Az állami beavatkozást elfogadó és a szabadpiacok elsőségét hirdető iskolák harca inkább politikai-ideológiai, mintsem tudományos vita.  A válságkezelésre többféle lehetőség adatik, a Bajnai-csomagnak van keynes-i alternatívája, és a választás közöttük ideológiai…..
gkktm 2009.04.21 21:06:45
@kistalos: "nem beszélve arról, hogy ha nem a neoliberalizmussal beoltott reformközgazdászokra hallgatunk és nem privatizálunk annyit, akkor nem szűnik meg másfél millió munkahely és akkor többen adóznának és kevesebb lenne az eltartott"

namármost ez így, ebben a formában nem igaz.

egyrészt az állam nem bizonyult túl jó gazdának, különösen Magyarországon, lásd pl. máv, oep, stb.

másrészt a privatizáció nem feltétlenül vezet munkahelymegszűnéhez, csak abban az esetben, ha az adott vállalat foglalkoztatási struktúrája nincs összhangban a teljesítményével, más kifejezéssel élve szarul működik, pazarol, ami ugyebár jó pár állami vállalatra jellemző volt, lásd még "az állam rossz gazda".

harmadrészt az állami cégek dolgozói által termelt adóbevétel egy fiktív tétel, hiszen az állam valójában az egyik zsebéől a másikba rakja át ezen pénzösszeget.

negyedrészt elfeledkezel arról, hogy ezen vállalatok nem ingyen kerültek magánkézbe. persze sok esetben felmerült, hogy áron alul értékesítették a cégeket a "haveroknak", azonban még így is jelentős bevételek származtak a privatizációból, amelyet az államgépezet egyéb elemei, nagyrészt a szociális háló, aztán szépen felemésztettek.
gkktm 2009.04.21 21:29:26
@Kopi3.14: ebben teljesen igazad van, alapvetően nem is így értettem, ezek szerint nem fogalmaztam elég világosan.

én kifejezetten a privatizált, egykori állami vállalatokra és azok dolgozóira, ill. az általuk termelt adójövedelemre gondoltam, nem a közszolgákra enbloc, pl. malév, mol, stb.