Regisztráció Blogot indítok
Adatok
iBen

3 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez egy hirtelen született írás, előre is elnézést a stilisztikai és nyelvtani anomáliákért. Az van, hogy a stúdióprojekt* kapcsán vettem egy flakon purhabot. A gyorsan térhálósodó purhabot mindenki ismeri, olyan általános csodaszer, mint a duct tape meg a WD40, csak sokkal…..
A Mulholland Highwayről igazából ki kéne tiltani az embereket, hagyni a sziklákat békésen erodálni. A motorosokkal meg amúgy is csak baj van – nem véletlen, hogy a youtube teli van a kaliforniai hegyi úton készült balesetes videókkal.Tudjuk, Amerikában a kanyar csak kísérleti…..
TComment Rendszámot mindenre! 2012.04.26 12:50:00
Hogy Magyarországon miért drágább robogót forgalomba helyezni, mint személyautót? Egyszerűen el lett rontva valami.Mai műsorunk kommentposztja...
iBen 2012.05.24 18:07:43
én, mint 50-es robogós (és, mint akitől több 50-est elloptak) maximálisan támogatnám a rendszámozást. a lopások, a szabálytalanságok és az összes visszaélés csökkentésére.

aki azt kérdezi, h mennyiben más a rendszám, mint a vászám alapján ellenőrizni, az próbálja meg az út széléről egy piroson átmenő, pirosnál tükröt elvivő, vagy a zebrán nénit fellökő robogós vázszámát leolvasni. sok sikert. hasonlóan hatékonyan lehet keresni a lopott robogókat.

és ennek tényleg csak akkor lenne értelme, ha MINDEGYIKEN lenne rendszám. én hiába rendszámoztatom az enyémet, ha ellopják, egyszerűen leszerelik a rendszámot, kamu adásvételi és boldog új tulaj.

könnyen lehet, hogy mindez 10-20.000 forintba kerülne robogónként. ami azért sem baj, mert amelyik nem ér meg annyit, hogy legyen rendszáma (pl. az én jelenleg használt szakadt Jog-om), az valószínűleg a vizsgán sem menne át, és különben is egy mozgó baleseti kockázat az úton. mondjuk nem is lopják el, pedig utcán tartom.

friss élmény barcelonából: mindenen van rendszám, 50-eseken sárga, többin fehér. béreltünk bicajt is, meg robogót is (125-öst autó jogsival lehet vezetni, ketten utazni rajta). a bringához külön biztosítást köttettek velünk és a lelkünkre kötötték, hogy mindig két lánccal úgy zárjuk le a bicajokat, hogy mindkét kerék a vázhoz legyen láncolva. az, hogy ellopják-e a bringádat nem pech/szerencse, hanem idő kérdése. ellenben a robogókat nem nagyon lopják, pedig ennyit még olaszországban sem láttam.

miért csökennti a lopást a rendszám, mikor autót, nagymotort is lopnak, pedig van rajta? bonyolítja a lopott jármű értékesítését, növeli az orgazda költségeit. ami egy 1-2-több milliós autónál, nagymotornál simán megéri (alvázszám trükkök, külfödre vinni, alkatrésszé bontani, stb - nem vagyok benne az iparágban), az egy 3-500ezres robogónál nem feltétlenül.
TesztBlog Lorem ipsum 2012.04.05 17:21:00
Loremipsum.net Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.... ..
TesztBlog Tesztposzt 2 2012.04.05 17:09:00
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum…..
TesztBlog Teszposzt 1 2012.04.05 17:08:00
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure…..
 Nem csak Magyarországon szálltak rá a rendőrök a macskaszem nélküli járművekre, hanem az Egyesült Államokban is, ahol ez még a mienkénél is viccesebb eredményekhez vezetett. Nyolc amis vallású személyt tartóztattak le Kentucky államban, mivel nem voltak hajlandók prizmát…..
iBen 2011.09.16 13:12:58
@Redcap: pont ez támasztja alá, hogy végig inchben van a skála. különben az 5 7 (értelmezésed szerint 5 láb 7 hüvelyk) után 5 10-nek (5 láb 10 hüvelyk) kellene következnie, aztán pedig 6 1-nek, ha háromhüvelykes az osztás. tehát 160-170 cm-esek, amit tudni is lehet róluk, h nem túl nagy növésűek.
A kérdés ott motoszkált eddig is a fejünkben. Azt tudjuk, hogy sokan azért jailbreakelnek, hogy a fizetős programokat ingyen megszerezzék, de mivel az ismerőseim körében ez az arány abszolút elenyésző, nem mertem volna tippelni, a mai magyarországi helyzetre. Most Lovas Endre…..
iBen 2011.05.18 13:47:48
nekem a következő a tapasztalatom: még az iPhone original (2G) idején kezdtem a szifonozást, akkor még ugye nem volt magyar store, ezért a az amerikaiba regisztráltam ebay-en vett gift carddal. vásároltam is appokat, zenéket is, kb. 40 usd értékben. majd kb. egy évvel később kiírja az itunes, h felfüggesztették a fiókomat. levelezgettem egy kedves indiai apple-ügyfelessel, kiderült, hogy nem volt tiszta a gift cardom (valamelyik a két 20 usd-s közül) és nem fogom visszakapni a fiókom. ekkor regisztráltam a magyar store-ba és megfogadtam, h többet egy kanyit nem fizetek appokért.

nem azért mert nekem van igazam és nem is az a 8ezer forint fáj annyira. az apple szempontjából már azzal csaltam, h egyáltalán itthon használtam iPhone-t (ehhez JB és függetlenítés kellett), illetve nem hivatalos forrásból vásároltam gift cardot (bár később jöttek a hírek, hogy apple alkalmazottak(!) nagy mennyiségben csaltak gift cardokkal). a problémám ezzel az egésszel az, hogy ha bármilyen (ki tudja milyen) formában nem felelek meg az apple szempontjainak, akkor egyszerűen elvehetik azt, amiért fizettem. ilyen szerintem nincs. ha hamis volt a gift card, miért váltották be? ha nem tudják szavatolni, h ne hamisítsák, az nem az én problémám. viszont én szívtam meg. ez az ami fáj és ezért nem bízok meg az appleben. viszont fizetek cydiás alkalmazásokért a fejlesztőnek és támogatok másik fejlesztőket is.
Nem gondoltam volna, hogy ebből tényleg vita fog kialakulni, de sokan a mai napig úgy gondolják, hogy az Air egy netbook. Mintha ez eldöntendő kérdés lenne, mintha egyéni preferenciákon, és nem viszonylag jól körülhatárolható (bár némiképp rugalmas) definíciókon múlna, hogy…..
Először csak rossz viccnek tűnt, főleg, hogy a Gizmodón jelent meg, márpedig a lap mostanában nincs valami jóban az Apple-lel, de mostanra biztosnak tűnik: az új mobil eldobja a jelet, ha két ponton is megérintjük a keretét. Mivel beszélgetés közben erre igen nagy esély van,…..
Foci vb az MTV-n! Breaking news 2010.06.14 20:46:00
Hangmérnökeink megvizsgálták, hogy mit tehetünk a Magyar Televízió rendszerein belül annak érdekében, hogy a sokakat zavaró vuvuzela-zümmögést kicsit tompítsuk. Az új rendszert kedden teszteljük, bízunk abban, hogy eredményes lesz. ..
Legjobb indulattal is max 500 ember lézengett az idei Kenderpikniken vasárnap a Margitszigeten. A Kendermag Egyesület még mindig 60 milliárd forintra becsüli az évente kieső adóbevételeket, amit az állam a fűkereskedelem meg nem adóztatásával a maffiának juttat. Persze ennél…..
iBen 2010.05.10 12:09:52
@hawkeye: imádom ezeket az értelmes legalizáció ellenes hozzászólásokat. a legelvetemültebb junkie se mondja, h legalizáljuk a bedrogozva autóvezetést, hahó! ilyen alapon tényleg tiltsák be az alkoholt is és ne lehessen olyan autót eladni, ami 50 km/h-nál gyorsabban képes menni. merthogy a balesetek nagyrészét az ittas vezetés és a gyorshajtás okozza. és ne gyártsanak többé késeket se, mert azzal gyilkolnak is, és még számtalan dolgot, amit lehet normálisan és mások kárára is használni.

a fejlett társadalom az, ahol az emberek józan eszére és belátására bízzák, h a szabadságukat egymás veszélyeztetése és a társadalom károsítása nélkül éljék ki. a fejletlen pedig az, ahol teljesen lekorlátozzák az emberek mozgásterét ahhoz, hogy megvédjék őket maguktól és egymástól. mindenki eldöntheti magában, h melyikben élne szívesebben, ezzel ugye magát is minősítve.
Már-már olyan mém lett belőle, mint a Bukás Hitler-örjöngéséből, de az RTL Klub most véget vetett a mókának. Szabó Patrícia fájdalmas filmje nem csak az RTL Mostról tűnt el, de a csatorna a Youtube-ról is levetette a felvételt, amiben a Cosmopolitan volt főszerkesztője arról…..
Az Apple ma frissítette a MacBook Pro termékcsaládot, lássunk, mit nyomkodhatunk ezentúl.Ahogy várható volt, az Apple behozta a képbe a Core i5-ös és Core i7-es processzorokat, ráadásul új videokártyákat szerelt a gépekbe, kivégezve a 9400M és 9600M-eket.A 13 colos modellekben…..
iBen 2010.04.13 17:18:34
@dover: annyira rajongok az ilyen véleményekért, amikor csak egy bizonyos termék jó a világon (ld. Thinkpad / Macbook / stb.) és mindeki más hülye. a thinkpad legenda, ez nem vitás, de akkor minek veszel macbook-ot?

a leírt hardveren gondolom faszán hasít a Pages! ;)
Bigyóblog Oszd meg a mobilneted! 2009.12.15 07:37:00
Képzeljük el a következő jelenetet: ülünk egy kávézóban/faházban síelés után/tengerparton ebéd után/strandon, beszélgetünk, híreket és emaileket olvasnánk, de csak egyikőnknek van mobilnete. Az egyik megoldás, hogy az illető körbeadja a telefonját vagy a laptopját és…..
A katonaság négy olyan videomegfigyelő rendszert telepít a közeljövőben, amiket Apple szerverek szolgálnak ki. A telepítő cég elsősorban a biztonsággal indokolta ezt a döntést, hiszen míg a Windowsos rendszereken folyamatosan a külső behatások ellen kell védekezni, Mac OS X…..
Kövekezzen a sítáboros horror harmadik, egyben remélhetőleg befejező része. Úgy tűnik, a szervező Exit utazási iroda munkatársa átbeszélte a sítáborban résztvevő magyarokkal a problémákat, és miután kiderült, hogy a problémákat a franciák okozták, ezentúl igyekeznek…..
iBen 2009.02.06 14:10:52
kellemes ezt itthonról olvasni úgy, h a korábbi elképzelés szerint ott lennék. amiért nem vagyok ott, az az exit megbízhatatlansága, mellébeszélése, hitegetése, aminek következtében elálltunk az amúgy elég jónak hangzó ajánlattól.

másrészről kb. 10 éves francia síelés tapasztalatból mondom, h ezekhez hasonlókat már nemegyszer megjátszottak a franciák, párszor szem- és fültanúja is voltam annak, ahogy a magyar szervező küzd velük az amúgy előre egyeztetett dolgokért. amikor pedig azt mondják, h az erdeti pályaszállás helyett csak a 300 méterrel odébb lévőben tudnak helyet adni (miközben párszáz éhes, 20 órája úton levő, idegösszeroppanáshatáron táncoló utas a parkolóban ül a csomagjain), akkor lehet, h ezt a kompromisszumot meg kell hozni. az ember először ideges, aztán elfogadja, h ez van és megpróbálja jól érezni magát. illetve először nyilván a szervezőre irányul minden elégedetlenség, majd később szembesülhetünk vele, h nem mindenről ő tehet.

akinek meg a 900 utas miatt hiteltelen a történet, az menjen ki mostanában péntekenként este a Felvonulási térre és nézzen körbe (amit látni fog, az nem zászlós felvonulás, hanem kb. 40-50 kétszintes Neoplan busz és párezer sícuccot húzgáló honfitárs, na ők mennek franciaországba). vagy nézzen képeket francia síhelyekről, ahol látszik, h a békási tízemeletesekkel vetekedő méretű apartmanházakkal dolgoznak arrafelé.

kíváncsi vagyok mi lesz a vége. azt viszont kétlem, h az exit ki tud jönni jól ebből a történetből.
A biciklisek nap mint nap bizonyítják, hogy a legelemibb ismeretekkel sem rendelkeznek, és rájuk férne egy tanfolyam, amelyen megtanulhatnák, hogyan bringázzanak úgy, hogy másokat se veszélyeztessenek.Horváth Péter volt olyan nagy lelkű, hogy elküldte nekem a kerékpárosokra…..
Bigyóblog Minibusz lemezlejátszó 2008.03.28 15:11:00
Leteszed a lemezt az asztalra, ráteszed a Volkswagen kisbuszt és elindítod. A kisbusz körbe-körbe járkál a lemezen és közben szól a zene. Jó, ne várjunk túl sokat a buszba épített hangfalaktól, de nem is ez a lényeg. 90 dollárért a miénk lehetne, ha nem csak az Egyesült…..