Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tibur

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretnénk megemlékezni Vedres Mátyásról. A huszadik század egyik legnagyobb magyar kapuszsenijének haláláról sokan írtak, dicső pályafutásának fontosabb mérföldköveit megannyiszor megemlítették. De egyvalami mindezidáig elmaradt. Egy olyan kezdeményezés pattant ki…..
A magyar válogatott viszonylag ritkán találkozik alsóházi ellenfeleivel. Németországgal 2006-ban, Dániával 2004-ben, Ausztriával 1985-ben mérkőztünk utoljára. Legyőzni még ritkábban szoktuk őket, de itt a kiválló alkalom, hogy javítsunk a mérlegünkön. Magyarország nincs…..
Tibur 2009.04.30 12:47:26
@D. Gromov: Köszönöm.
A magyar ifjúsági jégkorong-válogatott roppant fontos győzelmet aratott Minszkben, az U18-as világbajnokságon. Négyből négyféle gólt szereztünk: volt köztük hátrányos, egyenlő létszám melletti, szimpla és kettős előnyös. Találatainkból kettőt az első, kettőt a harmadik…..
Újabb fantasztikus győzelmet aratott az A csoportos világbajnokságra készülő magyar válogatott. A vb-nyolcadik Norvégiát szinte pontosan úgy győztük le 4-3-ra, ahogy négy nappal korábban Finnországot. A rendes játékidőben 3-3-as döntetlennel zártak a csapatok, a büntetőket…..
Tibur 2009.04.06 23:27:40
Öt másodperc hiányzott, hogy a divízió 2-ből feljutott magyar válogatott legyőzze az A csoportból kiesett Fehéroroszországot. 4-3-ra vezettünk Hári János utolsó perc elején ütött góljával, a házigazdák előbb szimpla, majd dupla előnybe kerültek, a kapust is lehozták,…..
Gábor fiam meghalt éjfélkor szívinfarktusban! – írta blogunknak sms-ben id. Ocskay Gábor, az Alba Volán ügyvezetője. A klub válogatott hokisa harmincnégy éves volt. Az MTI hírösszefoglalója szerint a játékosokat és a vezetőedzőt sokkolta a halálhír."Gábor éjfélkor…..
Tibur 2009.03.25 11:02:41
A teli plexi jobban zavart, mint a látótércsökkenés, mondta blogunknak Szilassy Zoltán, aki súlyos szemsérülése után kedden edzett először teljes szerelésben, és végig ott is volt a jégen. A Dab.Docler csatára úgy érzi, nem lesz akadálya visszatérésének. De azt…..
Tibur 2009.03.19 11:00:20
Hétfőn délelőtt hatalmas megtiszteltetés érte a legmagasabban jegyzett magyar játékvezetőt. A 13 éves NHL-múltú, 1700 mérkőzést levezetett ellenőr a megtekintett EBEL-elődöntők alapján Gebei Pétert vezetőbírónak jelölte az EBEL-döntő harmadik mérkőzésére. Gebei…..
Tibur 2009.03.16 19:11:03
Hajrá, Lilák !!!

Gratulálok a Gebei Petinek és sok sikert kívánok!

Más:
Teljes mértékben egyetértek a Volán OB1-ben szereplésével! Nyilvánvaló, hogy helye van a legjobb 4 között, hiszen ha itthon játszana, akkor ½ gőzzel masírozna az elődöntőbe. Az is tisztán látszik, hogy egyelőre OB1-es csapat nem tudja kétvállra fektetni a bajnoki címért való küzdelemben. A Volán valóban kinőtte a honi versenysorozatot. Sem nekik, sem a magyar jégkorongnak nem érdeke, hogy itthon szerepeljenek egész idényben. Ez azonban csak rövidtávon lehet megoldás. A hazai jégkorong fejlődésének az alapja, hogy egy széles alapokon nyugvó erős, több csapatos bajnokságunk legyen. A Volán példája egyedi és jelen pillanatban üdvözítő. Azonban nem hiszem, hogy a többi klub számára járható út lenne a későbbiekben akár az osztrák, akár a szlovák küzdelembe bekapcsolódni. Ez az út a nemzeti bajnokságunk elsorvadásához, elértéktelenedéséhez vezethet, melynek következménye az itthoni csapatok megszűnése lehet. A MOL Liga egy remek kezdeményezés. Itt nagyobb terhelést kapnak honi klubjaink, adott a fejlődés lehetősége és a magyar bajnoksággal közösen megszervezhető. Hosszú távon azon kell dolgozni, hogy ennek a ligának a minőségét javítsuk, színvonalát emeljük. A MAGYAR JÉGKORONG-nak az az érdeke, hogy a Volánt „hazahozzuk” és a hokibarátok örömére egész évben itthon játszanak a legjobbjaink! Természetesen ehhez a hazai pontvadászatnak kell felnőni egy magasabb szintre és nem fordítva.
Hajrá, Lilák !!!
Tibur 2009.03.17 00:03:18
Véleményem szerint hatalmas gondok vannak a játékvezetéssel a csapatsportok terén (labdarúgás, jégkorong, kosárlabda, stb.) Magyarországon. Sajnos a nem megfelelően képzett, rosszul felkészített bírók is hátráltatják (sok más egyéb tényezővel egyetemben) a sportágak fejlődését. A professzionális játékvezető képzés hiánya egy égető probléma a hazai jégkorongban. A magyar hoki elrohant a magyar játékvezetés mellett.

Idézet Tejfalussy B.- Kovács A. Magyar hokisztori című könyvéből:

„Minden sportág alapvető működési feltétele, hogy megfelelő képességű és felkészültségű utánpótlást neveljen ki a játékvezetésben. Az adott sportágnak azért is érdeke, hogy szakmailag magas szinten álló játékvezetői legyenek, mert a játékosok is csak akkor tudnak a nemzetközi szintre emelkedni, illetve ott megmaradni, ha a játék szabályait annak megfelelően alkalmazzák.”

„a játékvezetőknek talán még jobban kell koncentrálnia és jobb erőállapotban kell lennie, mint egy játékosnak. Ehhez persze kitűnő fizikai állóképesség szükségeltetik. Ez az, ami nem jellemző játékvezetőinkre.”

„a játékvezetők felkészítése nem az elvárható szinten folyik. Ugyanis évek óta az a gyakorlat, hogy minden évben a Szövetség pénzén tartanak egy kettő és fél napos úgynevezett edzőtábort valamelyik vidéki városban és ott átszaladnak a szabályokon, íratnak egy tesztet a résztvevőkkel, valamint napi maximum két órában a jégen próbálnak fizikailag és jégbiztonságilag felkészülni az egész szezonra. Ez így nagyon kevés, főleg, ha hozzávesszük, hogy a szezon alatt heti egy alkalommal vannak jégen.”
Ebben a szezonban még nem esett szó az alacsonyabb osztályú bajnokságokról, pedig lassan a végkifejletükhöz érkeznek a küzdelmek. Most igyekszünk sok mindent pótolni.Kezdjük a másodosztállyal. Az OB I/B idei küzdelmeiben öt csapat vett részt, a Dab.Docler Jégtörők, a Debreceni…..
Tibur 2009.02.07 23:55:53
@FRee: Milyen lesz a jégpálya befedve? Van esetleg erről valami látványterv? A honlapon csak a munkálatokról találtam fotót.
Tibur 2009.02.08 01:57:02
@FRee: Köszönöm! Szerinted mikorra készül el?

@négyszög: Köszönöm!