Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Engusz

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
MedIQ Egy ember szeletekben 2007.05.19 12:00:00
Jönnek a beígért hétvégi rövidposztok. A Visible Human Project azt a célt szogálja, hogy minél jobban megismertesse a világot az emberi test rejtelmeivel. Mindezt egy fura módszerrel érik el: felajánlott testeket lefagyasztanak és vékony szeletekre vágnak, majd ezeket…..
Így nehéz nem "doppingolni". Miért mondom ezt? Mert a bemutatásra kerülő fiatalembert nem engedik rajthoz állni Pekingben 2008-ban, mindván doppingol, hiszen szénszálas lábai vannak, ami mint fejlett technológia, túlzott előnyt biztosítana neki a többi versenyzővel…..
MedIQ Blogkarneválok és siker 2007.05.05 23:54:37
Tegnap éjjel látom, hogy hivatkozásokat kapok a híres-neves Cell szaklap egyik tudományos bloggerekről szóló cikkéből. Rászántam magam, megvettem a cikket (7000 Ft egyetlen cikkért!) és látom, hogy írnak az általam indított blogkarneválról, a Gene genie-ről és hivatkoznak is az…..
Baby Emilio most 17 hónapos, nem lát, nem hall és mozogni sem tud. Néhány hónapja már lélegezni sem, géppel tartják életben.  Leigh-szindrómában szenved, egy ritka , neurometabolikus betegségben. Az izmai fokozatosan leépülnek, végül a légzőizmai is azért, mert a sejtek…..
A MedIQ rendszeres olvasói tudják, azon munkálkodom, hogy minél több kórházban, klinikán, minél több orvosnak beszélhessek a web 2.0 orvoslásban játszott szerepéről. Azt szeretném most bemutatni, mi a különbség a web és a web 2.0 között, és mindezt kórházak, klinikák…..
MedIQ Against all odds: breaktánc 2007.04.27 09:14:18
Íme egy bizonyíték, hogy mindig van fény az alagútban is. BBoy Luca "Lazylegz" Patuelli egy különleges ember. Arthrogryposissal született és mégis igazi breaktáncossá vált. Ez egy veleszületett izomrendellenesség, mely az ízületek mozgáskorlátozottságával,…..
MedIQ Benne voltunk a TV-ben 2007.04.25 08:01:00
Na megtörtént tegnap 21:00-kor, de nem láttam, mert fociztam, most viszont megtaláltam a linket a műsor felvételéhez, de nem akarom megnézni. Visszajelzést szerintem mindhárman szívesen fogadunk.....
Engusz 2007.04.27 13:46:33
MedIQ Pulitzer-díj a rákról 2007.04.19 20:33:27
Renée C. Byer kapta az idei Pulitzer-díjat The Sacramento Bee című képsorozatáért. Egy rákos kisgyermek mindennapjait mutatja be egészen az első kezelésektől az utolsó óráig. Megható és nagyon szívszorító sorozat. Csak erős lelkűeknek ajánlom...A 10 éves Derek Madsen…..
Kezdjük egy genetikai játékkal, mely arra is alkalmas, hogy az időt múlassuk, és arra is, hogy kitanuljuk a DNS bázispárosításait. Gondolom ezzel szétszaggattam az érdeklődést, nade a kép hátha helyrerakja a dolgot:A cél: a megfelelő bázisokat kell a két oldali szálak…..
A Doctor's Gadget fantasztikus posztja, az angol Wikipédia és némi netes kereséssel állítsuk össze a bionikus embert, megannyi science-fiction főszereplőjét. Kezdjük a létfontosságú szervekkel, majd haladjunk az érzékszerveken át egészen a végtagokig. Jó utazást a távoli jövő…..
MedIQ Színtévesztő vagy? 2007.04.03 19:23:51
A férfiak 8%-a, míg a nők 0.2%-a színtévesztő. Ennek az az oka, hogy az X kromoszómán öröklődik a jelleg, amiből a férfiaknak csak egy van, így nincs lehetőség a másik X kromoszóma általi kompenzálásra. A színlátásért a szemben a csapok a felelősek, azokból is három…..
Az Index Tech-tudomány blogjának a Megszívja, aki ritka betegségben szenved című cikke  ihlette ezt a posztot. Gondoltam összegyűjthetném azokat az elváltozásokat, betegségeket, eseteket, amik néha már a bizarr kategórián is túlmennek. Lewandowsky-Lutz dysplasia: Ez egy…..
MedIQ Furcsa fóbiák 2007.03.13 17:45:00
Találtam néhány furcsa fóbiát, amit meg kell, hogy osszak veletek. A fóbia valamely konkrét dologtól, élőlénytől, fogalomtól való irreális félelmet jelent. A lista bal oldalán a fóbia elnevezése (ph-val írva), a jobb oldalán pedig a félelem tárgya.Abluthophobia -…..