Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csótány

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy autóban utaztunk apuval és anyuval. Volt egy nevem, nem igazán emlékszem rá. Dorothy, igen, most így hívnak. Apu mosolyog, anyu úgy tesz, mintha táncolna, de nem tud. Ideges vagyok, mert a nagymamához megyünk.Hosszú az út Minneapolisból Winnipegig. Ahogy a történelem könyvemet…..
Csótány 2009.09.10 21:48:17
w Száz lépés magány 2009.02.06 05:40:00
Már csak tízet kell aludni a Gyurcsány-kormány új programjáig. Izgi. Szürkének tűnnek a hónapok, amik új kormányprogram nélkül telnek, épp ideje már. Annyi biztos, hogy a szocialisták képesek a tanulásra. Úgy, ahogy a legszerényebb képességű gyerekek: ha évekig…..
Csótány 2009.02.06 18:10:06
@borzimorzi:
Kedves Fiatal Barátom!
Az alábbi megjegyzésedre szeretnék reagálni !
,,A baj csak az, hogy ha valaki felvetné, hogy talán mindegyik nyugdíjasnak is kellene eü. hozzájárulást fizetnie, ha a nyugdíja meghaladja a minimálbért, lévén, hogy a mai gyógyszerek, diagnosztikai eljárások és gyógymódok zöme mind azóta jött létre, hogy ő nyugdíjba ment, akkor kitörne a botrány. A szerzett jogok..."

Én több mint 40-éves munkaviszony után befizettem az jövedelmem (magasabb, mint az átlag) után a TB. EÜ. Stb.. járulékokat.
Semmi egyebet nem kérek vissza most, mielőtt nyugdíjba mennék csak azokat az összegeket (kamatos kamattal, mert ugye így dukálna) amit Én saját jogon és a munkaadóm- 40 év alatt befizetett. Vonják le belőle, természetesen az eddig EÜ.-re fordított összegeket.
Én a fenn maradó pénzből, simán nyugdíjazom magamat (fizetem magamnak a nyugdíjat és fizetem az EÜ. Költségeket is) Abból a min 1. milliárdból (kb.40-év ennyit tesz ki)
Kedves barátom lásd be, innen nézve a dolog egészen másképp fest!

@manager2008
Nagyon egyet tudok veled érteni!
1.Az adórendszert teljesen át kell alakítani és nem foltozgatni!
2. A szociális hálót szintén újra kell építeni!
3. Nem segélyeket osztogatni! Munkahelyet teremteni!
4. A közerkölcsöt sokkal magasabb szintre emelni!

Árpádhoz!

Hát ez a mű, nem egy remekmű!
Lesz majd ,," is ! (hehe)
Csótány 2009.03.04 11:44:07
@Kis Hableány:
Magyarországon jelenleg az élősködők azok, akik nem fizetik meg a jövedelmük után az adókat és a járulékokat. Nem a nyugdíjasokra kell kenni a dolgokat azok már befizették a járulékukat és mindenki annyi nyugdíjat kap amennyi jövedelem után fizetett járulékot.
Ha nem szóltál volna, bölcsebb maradtál volna ! :)
Csótány 2009.03.04 19:12:53
@Shadowbull:
Kedves Fiatal Barátom !
,,tevedni meltoztatol, de nagyot.

Azok az osszegek, amiket befizettel, nem jarnak neked vissza, mert abbol finansziroztak az (akkori) egeszsegugyet, a nyugijjakat.

Az szimplan biztositasi osszeg volt.
STB....''

Megvilágosítom elmédet !
A Bér a következő járulékokból tevődik össze:
0. Bruttó bér !!
1. SZJA (személyi jövedelem adó ! 18,39%)
2. Egészség biztosítási járulék 6%
3. Munkavállalói járulék 1,5%
4. Különadó 4% (ha túl sokat keresel :))
5. Nyugdijjárulék 9,5 % (1,5 állami, 8% magán) --erről beszélek !
--Ezeket te fizeted a bruttóból !
Cég fizeti:
6. Egészség bizt.járulék 5%
7. Munkaadói járulék 3%
8. Szakképzési hozzájárulás 1,5%
9. Egészségügyi járulék (napi 65 Ft)
10. Nyugdíjjárulék 24% ---erről beszélek
Ezeket a cég fizeti utánad a béreden felűl !!
Ez a közel 30% a te nyudíjídat (az enyémet is) hivatott fedezni, ha nyugdíjba vonúlsz ! Ennek az összegnek elvileg egy számlán kellene gyűlnie addi amig nyugdíjba nem mész és utána ebből fedezik a nyugdíjadat !
1988-óta gyüjti a befizetéseket az ONYFI. Igy tudható, hogy ki mennyit fizetett be ebbe a kaszzába. Ezért kapsz majd annyi nyugdíjat amennyit befizetsz ! Ezért a nyugdíjasok már be fizették előre a nyugdíjakat. Képzeld el ... ! Szeretnének is visszakapni valamennyit ebből a befizetett összegből! Tudva a halálozási mutatókat ez a férfiak asetében 90%-ban nem sikerül, mert a várható élettartam ma egész alacsony (68 év körűl van). Tehát kapsz valami kis alamizsnát, durván öt éven keresztül a 40 évi befizetés ellenében !
És most kezdj el számolni ! Vetitsd magadra a fenti számokat 65 éves korig, (valószínű, hogy te akkor fogsz majd nyugdíjba menni).
Ha nem megy a számolás nyugodtan szólj ! Én kiszámolom neked mekkora összegre rúgna ez a te esetedben, és azt is, hogy 5 év alatt mennyi nyugdíjat fizetnek vissza neked, ha 70 éves korodig élsz !
Most kéretik pofázni a számok tükrében !
A nyugdijas ember a legjobb bolt az államnak, mert sokkal kevesebbet kell fisszafizetni, mint amennyit befizetett !
Ezért célszerű :( , ha a korhatárt közelítjük a halálozási mutatókhoz !

Vége az első órának !
Hf. (házi feladat) számold ki, hogy mennyit fizetsz be 40 éves munkaviszony alatt, ha jelenleg bruttó 100.eFt keresel, a infláció éves növekedése 8%, a fizetésed is 8%-al nő évente és tételezzük fel, hogy a járulékok mértéke a jelenlegi 9,5% és 24%.
A nyugdijszámítás egy kicsit bonyolúltabb ennél, ezt nem részletezem.
Üdv. mindenkinek
A Képviselő Funky blog számos egyéb ok mellett elsősorban azért jött ám létre, hogy hűen dokumentálja Gyurcsány Ferenc jó tulajdonságait. Gyurcsány színészi kvalitásaira Szily László egyszer már felhívta a figyelmet, amikor a miniszterelnök úr egy viszonylag egyszerű…..