Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szeretem Budapestet Mozgalom

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közhiedelemmel ellentétben nem csak belvárosa miatt jár több turista Prágába. Könnyen megtanulható, utasbarát tömegközlekedés, élhetőbb város, folyamatosan megvalósuló beruházások, pörgőbb étterem-, gastro- és hotelkultúra. Budapest fantasztikus adottságai ellenére pedig…..
Szeretem Budapestet Mozgalom 2011.05.06 21:53:02
@TH: itt valami révedés van az írásban, mert Párizsnak van ennyi talán vendégéjszakában...
majd előszedem az európai városok listáját és igaz Prága megelőz bennünket, sőt Bécs is, de azért a 10. helye környékén ott van Budapest
Amikor két hete Csabával elugrottunk az Andrássy útra, hogy megnézzünk pár általatok ajánlott lépcsőházat, egy igazán különleges meglepetésben volt részünk. A Deák tér felől indultunk, így utolsóként a 45-ös szám alá érkeztünk. A korábban megnézett lépcsőházak mind…..
Bojár Iván András korábban a város és az építészet progresszív kritikusaként volt ismert. Ezért is lepődtem meg, amikor a Szeretem Budapestet elnökeként kandeláberhívő városvédők, frusztrált nyugdíjasok és harcos családanyák élére állva graffitiellenes mozgalommá tette…..
Szeretem Budapestet Mozgalom 2009.02.06 15:28:58
Ajánljuk mindenki figyelmébe:
szeretembudapestet.blog.hu

ill.Studio Metropolitana felmérése a következőt tükrözte, mely tavaly készült:
......A fővárosban élő külföldiek Budapestet a Duna gyöngyszemének tartják, egy olyan kulturális centrumnak, ahol sokféle esemény, gazdag alternatív kultúra és sok fesztivál van jelen, amely egyúttal fiatalos atmoszférát teremt.
Budapest számos olyan adottsággal rendelkezik, amely megkülönbözteti más városoktól. Tranzitváros nyugat és kelet Európa között, amely gazdaságilag óriási lehetőség, és kulturálisan is nagyon jó adottság.

A pozitívumok mellett a gyengeségekre is rámutattak a fókuszcsoport résztvevői. Az egyik fő problémaként azt említették, hogy Budapest történelmi városképe nincs kellőképpen védve, a hagyományok nem kapnak kellő hangsúlyt. A belváros építészeti stílusa és arculata túlságosan eklektikus és nem kitalált, a modern építészetet viszont unalmasnak tartják.

KÜLÖN hangsúlyozták, hogy a város mindenhol tele van graffitikkel, ami nagyon rossz benyomást kelt a városról. És ez nemcsak a belváros, hanem a külváros problémája is. ......