Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bandras3x

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A dugóban álló autót balról előző kerékpáros zavaros identitású, követelőző alternatív, akit az LMP támogat, így méltó utóda az SZDSZ-eseknek, és partnere az MSZP-nek. Tóth Gy. László politológus a Magyar Nemzetben közölt eszmefuttatásában leszögezi: a kerékpározás…..
(A szerző újságíró. Három éve dolgozik Brüsszelben, jelenleg a HVG tudósítója.) Franciaország miniszterelnöke, Francois Fillon szilveszteri egyiptomi családi nyaralására a pénteken megbukott egyiptomi elnök, Hoszni Mubarak különgépével repült. Majd az országon belül…..
Bandras3x 2011.02.13 00:20:01
Egykét apró észrevétel:
- Az áramtermelés nem teszi függővé minket Afrikától, ha nemcsak arra támaszkodunk. Ezt híják ugye diverzifikációnak :-).
- Az nekünk is jó, ha Afrika jobban a saját lábára tudna állni. Ami viszont fontos, hogy ki segíti őket ebben. Lásd Kína esete.
Ha van elég áramuk, jobb lesz az életkörülményük, Azaz kevesebb okuk lesz ide bevándorolni. Diktatúra ide- vagy oda. Az afrikaiak sem hülyék. A jobb életkörülmény lehetővé teszi nekik is a tanulást mondjuk a gyerekhadsereg helyett. A tanulás pedig erősíti a szekularizációt. És csökkenti a néphülyítés esélyét. Bár ez itthon sem mindig látszik. Lásd biankó 2/3 adása a Fidesznek. Most meg sírhatunk, hogy nem erre szavaztunk. De ez most mellékes.
- Mondhatjátok itt a szent Grált (liberalizmus, mentális élet, Madách stb). Szart sem ér addig, amíg azon kell filózni, hogyan ne haljunk éhen. Addig lesz olyan, aki simán felrobbantja magát egy piacon, csakhogy a családja utána ne szenvedjen hiányt. Persze ezt a vallás nevében.
- Túl nagy a technikába vetett hit emberek. Igen, piszokul megkönnyíti az életünket, de emiatt még nagyon megütjük a bokánkat. Az olaj nem 10-20 év múlva, hanem a mostani infók alapján kb. 50 évre elég. Persze 7-9 év múlva már 160 dollár is lehet ettől az ára. És mi a válaszunk? Akksis vellanyautók. Ja persze. Majd megint eljön az idő, amikor a mostani 2 milla magyar autó helyett 3-400.000 fog az utakon rohangászni, mert nem lesz pénz 4-5 évente az akksik cseréjére (ami az autó árának min 40%-a). Ugye?
És ez csak egy példa volt.
Én láttam belülről az épülő merci gyárat. A dolgozó emberek jóval kevesebben lesznek, mint a robotok. Ennyit a japókról. Mert ugye a robot pontosabb, gyorsabb és főleg olcsóbb.