Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stegoo

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
SZEPTEMBERTŐL 90%-OS  KEDVEZMÉNYES BÉRLETTEL  UTAZHATNAK A  FELSŐOKTATÁSBAN TANULÓK2007. szeptember 1-jétől újra 90%-os kedvezménnyel válthatnak bérletet a felsőoktatásban tanulók a lakóhely és a tanintézet közötti utazásokhoz.  Számukra azonban, ezen…..
stegoo 2009.02.06 10:28:10
Tökfej talán nem válogatta meg eléggé a szavait, de attól ez cseppet sem lesz kevésbé igaz. Az a szörnyű igazság, hogy ez kajakra így van. 10 évet vonatoztam:középiskolában bejárós voltam (minden nap oda-vissza) fősuli meg az ország másik végén volt (majdnem minden hétvégén oda-vissza), vonatozgattam Győrbe, Pestre, Pécsre, ide-oda, és nyugodtam mondhatom, hogy egyetlen istenverte problémamentes utam sem volt. Mégpedig:
A MÁVnál az a legjobb eset, ha nem késik, úgy alakul minden, ahogy tervezted, kivéve, hogy:

-az ülést és a padlót ugyanazzal a retkes felmosófával és ronggyal mossák le, és van jópár ülés, képzeld el, hogy Te ülsz az utolsó ülésre(a saját szememmel láttam), és ez legalább takarítva van(de lehet,hogy jobb lenne, ha nem lenne).

-a kalauz egy paraszt, az ellenőrről nem is beszélve, és nincs vasúti dolgozó, aki 200ezer alatt keresne, és sztrájkolnak... állandóan... és 250ezret kérnek fejenként a MÁV-Cargo eladásából, mintha az övék lett volna(akkor én is kérek belőle.ugyanúgy közük nincs hozzá, mint nekem, akkor kapjak már én is)

-a vonatok kinézete és állapota az albán szintet sem éri el, hangos, szűk, retkes, csörög-zörög, télen nem fűtenek, szeptemberben viszont 46 fokot csinálnak, amikor még kint is 26 van.

-ha hosszú útra indulsz, jól ki kell raknod mindent, mert arra a wc-re garantáltan nem mész el(és nem is ajánlott), de ha mégis legyen saját papírod, szappanod, kéztörlőd(bár az a legkevesebb)

-az ablak vagy működik, vagy nem, ne fingj a fülkébe, mert lehet, hogy pórul jársz!

-világítanak, ha lehet, ha nem, akkor beszoptad, télen utazz 6 órát tök sötétben, nagyon izgi.

-tankolj fel kajával, ha van büfékocsi, 1300 Ft egy tükörtojás 2 tojásból kenyér nélkül, egy melegszendvics 800 (toastkenyér-méret félbevágva)

-jön egy sima személyvonat, amire ráfogták, hogy IC (mondom, sima személy, a vagonok sem olyanok, lassú, ezer helyen megáll, büfékocsi nincs, a világon semmi nem utal arra, hogy IC volna) a kaller mégis meg akar vágni fejenként (ketten voltunk) 6000Ftra (helyben...hagyjad már!), mert nincs pótjegy, mire én önmagamból kikelve elküldtem a vérbe, nem is büntetett meg, szerintem érezte, hogy gáz ez, hogy ez tényleg nem IC, csak vmi hülye ráfogta.

-a szerencsétlen, tájékozatlan amerikai öreget minden kérésem ellenére meg akarta büntetni a tetű kaller, mert az Európa körutas jegyén magának kellett volna beírni az állomásokat, amit ő nem tett meg, de egy db tollal bármikor csodásan 1,5 perc alatt megoldható. Nem volt hajlandó megengedni, hogy beírja, ragaszkodott a büntetéshez (5dollár lett volna átváltva), az öreg annyira felháborodott(nem is igazán értette a helyzetet), hogy inkább Győrben leszállt. Na,ez az ember, és akit csak ismer, ebbe az országba be nem teszik többé a lábukat, nem kell mondanom a pénzüket sem nálunk költik.

Most jön az, hogy késik:
stegoo 2009.02.06 10:38:10
Ez a rosszabbik eset, mert mindezen ,amit felsoroltam ,már felhúztad megad, és most jön a hab a tortára: sietsz vizsgára, ezen múlik a diplomád, át is kell szállnod, imádkozol, hogy legalább ezegyszer ne késsen. Mi töténik? Hát persze: megáll a puszta kellős közepén, jobb esetben egy állomáson. Miután másfél órája ott ülsz, és 500/430as vérnyomással konstatálod, hogy a mellettetek lévő vágányon a vonatok folyamatosan mennek oda-vissza, kérdőre vonod a kallert, hogy mégis mi a búbánatért áll a vonat, amire ő nem túl szívélyesen azt feleli, hogy várni kell. Köszi baszd meg, kurvára megnyugodtam, épp elbukom a diplomámat, állunk, és ennyit mond:várni kell. Na ne mondd!
Szerencsére a diplomát nem buktam el, de nem rajtuk múlt.
Na, ez megtörténik minden második alkalommal.

-a pénztárnál 6kmes sor áll, a pénztáros meg egy balfék, lassú, mint a mozgássérült, nyugdíjas lajhár, és ha kérdezel vmi, ahelyett, hogy válszolna, elküld az információ ablakhoz, ami viszont be van függönyözve.

-és a legjobb:a késésből gyakran következik, hogy a csatlakozásodat(amire van jegyed, ICpótjegyed, meg minden 3000Ft értékben) lekésed, a pénzed elveszik ,és mikor visszaköveteled, a pénztáros azt mondja nem az ő hatásköre, akié meg igen, az nincs ott. Persze, én meg meg is eszem, nem? Nincs pofája kijönni a parasztnak.

A múltkor Pécsről utaztam haza Balcsira, Kaposváron szálltam volna át, egy órát álltunk a pusztán, emiatt lekéstem, és havernak kellett eljönnie értem, ami még 4000ftomba került.

Köszi szépen MÁV.

Ha ingyen utaznánk, nekik akkor sem lehetne egy szavuk sem, mert visszaélnek a monopól helyzetükkel, de a színvonal sehol sincs