Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lori77

1 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tamás egy londoni munkára kapott évi 60 ezer fontos fizetéssel ajánlatot. A dilemmája a kérdésben felvázolt „elfogadjam-e?", amire persze az ember első reakciója, hogy „naná!". Ugyanakkor a poszt végére kicsit jobban belelátunk a szempontjaiba és talán a válasz sem lesz ilyen…..
Lori77 2014.02.04 10:50:36
Szia. mi hasonlo szituacioban vagyunk, mint amiben Ti: 2 eve dontottuk el, hogy jovunk, a kisfiunk akkor 2 eves volt, a ferjem software fejlesztokent kapott munkat, en multitol jottem el (angol tudassal), de eloszor itthon szerettem volna maradni amig a csalad (es leginkabb a fiunk) beilleszkedik. A mi kezdo tokenk kevesebb volt ugyan, de otthon nem hagytunk hitelt. Mivel a ferjem munkahelye nem a belvarosban van, ezert nem is gondolkodtunk abban, hogy bekoltozzunk. Az 5-os zonaban lakunk, Delen, nagyon kellemes varosban. Vonattal fel ora Victoria, a havi vonatberlet 127 GBP. Bolcsit eleg hamar talaltunk, viszont arra szamitsatok, hogy nagyon draga! 1000 GBP korul/ho korul van a gyerek 4 eves koraig! Az allam heti 15 orat all csak a gyerek 3. szulinapja utan.
Az alberletunk 2 haloszobas, szep, uj lakas, 70 nm, 1100GBP/ho. Mivel nem a belvarosban lakunk es gyerekkel mindenkepp erdemesnek tartottuk, vettunk kocsit. Munkaba jarashoz nagyon ritkan hasznaljuk, a belvarosba sosem. En 3 honap utan kaptam munkat ugynannal a multinal, akinel otthon voltam. Amit en anyakent itt nagyra ertekelek: nagyon sok ceg tamogatja a part time ill otthon dolgozas intezmenyet.
Azert is erdemes kintebb koltozni, mert 1. a gyerekunket nem kell ahhoz magan iskolaba iratni, hogy jo szinvonalu oktatast kapjon, 2. az egeszsegugyi ellatassal semmi bajunk. egy nagyon szep rendelohoz tartozunk, eddig semmi problemank nem volt veluk, van a kozelben normalis korhaz is. Magan biztositasunk nincs, a te 'sima' biztositasod pedig fedezi majd a csaladot.
Szerintem erdemes belevagni, mert ha az elejen nehez is lesz, hosszu tavon jo befektetes.
A BBC Lonely Planet rovata szerint Budapest hetedik kerülete az egyik legjobb hely a környéken, ha bárokban akarod elütni a szabadidőket. Ez elsősorban a romkocsmáknak köszönhető: azoknak a helyeknek, amiket néhány kommentelő ugyan hajlamos támadni még itt a blogon is, de be kell…..
Lori77 2011.08.24 12:35:17
Áprilisban telt be a pohár: a kedvenc sajtom hosszú kínszenvedés után kimúlt. A Cserpes cheddar az egyik legjobb hazai gyártású sajt volt vagy egy éven keresztül, aztán hirtelen csípős, túlságosan erős lett, majd váratlanul elvesztette minden ízét, jelentéktelenné vált.…..
Visszatértem a nászutamról, és szó sincs arról, hogy a házasság kegyetlenné tett volna, de most akkor is lezárom az Olcsó ebéd menő helyen sorozatot. Nem azért, mert már nem maradt több jó hely a városban, tucatjával akadnak remek ebédmenüt kínáló éttermek, de nyáron valami…..
IndiaPass Repülőjegy - BUD-DEL 2011.04.27 23:29:00
Mióta hazajöttünk tavaly augusztusban dél-indiai túránkról, folyamatosan nézegeti Laci az India felé tartó repülőutak árát. Anno a Pelikánon keresztül vettük a jegyünket és Turkish Airlines-zal utaztunk. Most valahogy nem adta a legolcsóbbat a Pelikán, úgyhogy magánutakra…..
KKJunior próba 2009.09.24 14:27:41
kipróbáljuk, milyen ez a blog itt..
 A múlt hétvégi munkáinkra - majdnem az összesre - teljesen egyedi megoldásokat dolgoztunk ki, ezért is volt picit túlzsúfolt a hetünk. A lila-fekete esküvőt már bemutattam nektek a hét elején, a mocsári fűzfás orchideás asztaldísszel, de most nézzünk meg egy másik…..
Lori77 2009.09.11 10:54:30
Csecsebecse Sajnos úgy tűnik, hogy elrepült a nyár, még fel sem eszméltem és beköszöntött az ősz... Az esték egyre hűvösebbek, az időjárás szeszélyesebb. Ilyenkor mindig szeretnék kicsit délebben, egy mediterrán országban élni és tovább élvezni a napsütést. Bízom…..
A hétvégén több esküvőt is csináltunk. Egyik közülük egy nagyon elegáns és egyszerű esküvő volt - a szó jó értelmében - zöld és fehér színekkel. A mintákat, amelyeket erre a megbízása készítettünk már láthattátok pár hónappal ezelőtt.Az esküvői asztaldísznek…..
Nagyon, nagyon hosszú hétvégén vagyunk túl. Rengeteg munka, kevés alvás, de sikerült összeállítanom egyik hétvégi munkánk bemutatását.A Petneházi Clubhotelben dolgoztunk már, egy lila-rózsaszín esküvőt csináltunk pont nemrég. A mostani esküvő egy picit visszafogotabb…..
Lori77 2009.08.11 10:11:38
Nyári menyasszonyi ruhák Kedves leendő menyasszonyok! Azt hiszem, tagadhatatlanul nyakunkon a nyár, a kánikula. Ezt a hőséget leginkább csak a tengerparton, egy jeges koktéllal a kezünkben lehetne átvészelni - ám sajnos ez nem sokunknak adatik meg ebben a pillanatban. :) Mit…..
Túlzásba azért ne essünk! Tudom, hogy kinek a pap, kinek a papné, de azért a grandiózusságnak is megvan az ízléses határa. Na ez az a határ, amit átléptek - szerintem - ezzel az esküvővel. A pink és bordó eléggé harsány színpárosítás, csak óvatosan kell(ene) bánni a…..
Húszas évek inspirálta esküvő Ezt az esküvőt igazából csak a különleges hangulatáért mutatom be nektek. A húszas éveket idézi fel a Western Union-os telegráf stílusú meghívójával. Az egész násznép szinte korhű ruhákat visel, a menyasszony fejdísze is ezt a hangulatot…..
Pink-narancs menyasszonyi csokor Ma egy újabb munkánkat mutatjuk be Nektek, de abból is csak a menyasszonyi csokrot. Az esküvőhöz tartozó többi kiegészítőt - a különböző asztaldíszeket  és egyéb dekorációt - majd a jövő héten, egy gyönyörű montázzsal tálaljuk.…..
Színes esküvők - kék és piros Folytatom színes sorozatom. Ezúttal a kék mellé a piros színt választottam. Ez a párosítás egyszerre kedves és vidám, de kevésbé harsány, mint egy narancs-kék színpár, amiről régebben már részletesen írtunk. Rengeteg lehetőség áll…..
A nap képe Kicsit elrugaszkodva a szigorúan vett esküvő témától, de megmaradva a design és dekor vonalon, szeretnék megmutatni egy képet kedvenc színpáromban, a fekete-fehérben: Én vagyok elfogult ebben a témában, vagy bármelyik menyasszony boldog lenne, ha ilyen ágyban…..
Színes esküvők - narancs és kék Szeretném előrebocsájtani, hogy ez a színpárosítás semmiképp sem tartozik a visszafogott kategóriába, ugyanakkor mindenkit biztatnék arra, hogy gondoljon arra, amit már több ízben leírtunk itt: a lényeg az arányokban rejlik! Éppen ezért…..
Lori77 2009.02.17 17:36:15
Közeleg a tavasz... Ezt a bejegyzést egy szívemhez közel álló személynek ajánlom, akinek tavaszi esküvőjére már nagyon készülök. Ez a tündéri lány már több ízben lendített át a holtpontokon, ha épp "alkotói válságban" voltam, és ketten együtt már rengeteg…..
Kék, lila - elegáns színek esküvőre A lila és kék variálására számtalan lehetőségünk van. Már a két szín magában is nagyon jól mutat egymás mellett, ám ami a különlegességét adja ennek a kombinációnak, az, hogy az árnyalatok variálásával különböző…..